Ultima oră
Sindicaliștii de la Cugir își vor striga azi necazurile în fața prefecturii Alba
    După ce marți, 30 martie, 15 membri ai Sindicatului "Apărarea" de la SC Cugir SA s-au deplasat la București pentru a-și face cu­noscute revendicările, azi, 1 aprilie, între 11.00 și 13.00, a fost a­nunțat un miting de protest în fața prefecturii Alba, la care vor par­ticipa 50 de sindicaliști cugireni. Sindicaliștii de la "Apărarea" so­licită majorarea numărului de salarii compensatorii de la 24 la 36, ștergerea datoriilor fabricii pentru a fi mai atractivă la pri­vatizare și urgentarea punerii în aplicare a măsurilor de restructurare și pri­vatizare a SC Cugir SA. De menționat faptul că, din 24 martie, când la Cugir ambele sindicate au inițiat mișcări de protest, la SC Cugir SA muncitorii sunt tot în fierbere. O parte dintre sindicaliști au re­fuzat în mai multe rânduri să intre în fabrică, blocând accesul, iar o altă parte s-au strâns în fața pavilionului administrativ al SC Cugir SA. Chiar dacă au inițiat mișcări de protest spontane și separate, sindicaliștii au revendicări comune, reclamând situația dezastruoasă în care a ajuns uzina și implicit nivelul lor de trai. (N.I.T.)
Realizarea autostrăzilor Borș-Brașov și Nădlac-Sibiu stârnește neliniști opoziției
    Liderul PSD Alba, Liviu Mugurel Sârbu, a remarcat faptul că, din lipsă de subiecte, partidele din opoziție practică metoda picăturii de apă. "După cum se cunoaște, la nivelul Transilvaniei vor fi realizate do­uă autostrăzi: Borș-Brașov și Nădlac-Sibiu; în cazul primei inves­tiții s-a obținut finanțarea și lucrările vor fi demarate în luna iulie a acestui an. Cea de-a do­ua autostradă va fi executată cu fonduri UE și urmează ca de îndată ce se va primi finanțarea să înceapă lu­crările", a spus Liviu Mugurel Sârbu. Domnia sa a precizat apoi că PNL, PUR și PD abordează deseori acest subiect, reprezentanții opoziției lăsând impresia că prin Alba nu ar trece nici o autostradă, iar autoritățile județene nu iau nici o măsură în acest sens. "Con­sider subiectul încheiat și oricâte atacuri vor veni din partea opoziției pe această temă nu le voi mai lua în seamă", a punctat liderul PSD Alba.(A.D.T.)
Intervenție riscantă la Sâncrai
Pompierii militari au recuperat un cadavru suspendat de o creangă deasupra Mureșului
    Pompierii militari din Aiud au fost solicitați de poliția din localitate să intervină, marți, 30 martie, la un eveniment mai puțin obișnuit. Polițiștii fuseseră sesizați, în jurul orei 18.30, de un om din Sâncrai că a observat un cadavru în albia râului Mureș, sus­pendat la un metru deasupra apei, pe creanga unei sălcii. Deoarece până la sosirea pompierilor se lăsase deja întunericul, intervenția a devenit imposibilă. Pompierii au constatat că persoana decedată se afla suspendată pe creanga unei sălcii într-o zonă în care malul Mu­reșului era foarte abrupt iar curenții de apă foarte puternici. Mai mult, pompierii nu au putut să riște ca în timpul recuperării cadavrului unul dintre militari să fie rănit. În consecință, operațiunea a fost reluată ieri dimineață. La intervenție au participat 6 pompieri cu o barcă pneu­matică. Operațiunea de recuperare a persoanei de­cedate a decurs fără incidente. Cadavrul - un bărbat de circa 60 de ani, de­cedat de ceva vreme - nu a fost încă identificat. În continuare, po­liția efectuează cercetări cu privire la toate persoanele dispărute din a­monte de punctul unde a fost descoperită persoana decedată. (N.I.T.)
Alianța D.A. cere demisia directorului de la drumuri
•Solicitarea a căzut la votul consilierilor județeni
      Luptele politice din Consiliul județean Alba și-au derulat ieri un nou episod, după ce consilierii PNL și PD Dan Motreanu și Ion Dumitrel au solicitat în cadrul Delegației Permanente, demiterea directorului general, Ioan Dreve, susținând că acesta nu a realizat criteriile de performanță. Cei doi, susținuți de colegii de partid, mai afirmă că din datele economice rezultă că SC DPL SA Alba în­registrează mari pierderi. Ion Dumitrel și-a exprimat temerea că societatea înregistrează rezultate financiare modeste, pentru ca ulterior să fie vândută la "un preț de nimic". Mai mult, consilierul liberal Georgel Tudose a declarat că nu este posibil ca fondul de salarii al conducerii firmei să fie mai mare decât fondul de salarii al secției Alba Iulia, care are circa 80 de salariați. Propunerea Alianței D.A. a căzut la vot. Mai mult, consilierii județeni au validat contractul de performanță al directorului general de la societatea de drumuri.(F.R.)
Eveniment rutier pe DN 74
O remorcă încărcată cu bușteni s-a răsturnat în Ampoi
    accidentÎn noaptea de 29/30 martie a.c., pe DN 74, între Alba Iulia și Zlatna (pe raza localității Pre­sa­ca Ampoiului) a avut loc un eve­niment care se putea solda cu urmări grave. Remorca tractată de un camion al firmei "G", din Se­beș, încărcată cu bușteni ma­si­vi de brad, a intrat în pen­dulare la trecerea printr-o curbă, iar "proțapul" de remorcare al a­cesteia a cedat. Urmele de frânare, pe care noi le-am observat în dimineața zilei de 30 martie, în zona respectivă, arătau că șoferul a încercat să redreseze autovehiculul și să-l oprească dar, înainte de a reuși acest lucru, remorca și întreaga încărcătură s-au răsturnat dincolo de șosea, până-n Ampoi. La momentul trecerii noastre întâmplătoare prin Presaca Ampoiului, lângă remorca răsturnată se afla un utilaj al aceleiași firme sebeșene, care încerca să o readucă pe carosabil și să recupereze încărcătura. Nu ne permitem să co­mentăm nicicum acest eveniment, deoarece el s-a aflat în atenția Poliției, care a efectuat cercetări la fața locului, dar ne închipuim că dacă s-ar fi produs la o oră de vârf și într-o zonă cu trafic intens, urmările ar fi fost mult mai grave. (I.H.)
Debitele râurilor, în ușoară scădere
    Stratul de zăpadă măsoară: 24 cm la Roșia Montană, 20 cm la Oașa, 8 cm la Avram Iancu și 5 cm la Arieșeni. Debitele râurilor erau ieri în ușoară scădere. În următoarele 24 de ore debitele râurilor vor fi în ușoară scădere și staționare. Se monitorizează permanent evoluția nivelurilor în vederea sesizării oricărei situații potențial pe­riculoase. Coeficientul de umplere al lacurilor de acumulare și de­bitele râurilor asigură cerințele de apă existente. Nu sunt poluări ac­cidentale în județul Alba, iar indicatorii se încadrează în limite ad­mise. (A.R.)
Dance to sunrise - în spectacol la Alba Iulia
    Elevii Clubului de Dans Sportiv "Dance to sunrise" din Alba Iulia, instructor Vlad Vasile, vor evolua azi într-un spectacol cu public pe scena Casei de Cultură a Studenților din municipiul nostru. In­stru­c­torul Vlad Vasile ne-a declarat că în concursul cu public vor evolua 10 perechi de dansatori. În debutul spectacolului va încânta spec­tatorii echipa de majorete a clubului de dans sportiv. "Acest spec­tacol reprezintă un test eliminatoriu pentru sportivii cu care inten­ți­onez să particip la Campionatul Național de Dans Sportiv de la Cluj Na­poca în perioada 17-18 aprilie a.c.", a precizat Vlad Vasile. (N.I.T.)
PUR Alba își lansează candidații în cursa electorală
    Festivitatea de lansare a candidaților PUR Alba la primăriile și con­siliile locale din județ se va desfășura în 16 aprilie, la ora 15.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. La festivitate sunt așteptați deputatul PUR Florea Voinea, secretarul general al PUR, Codruț Sereș și publicistul Mircea Dinescu. În acest context, preșe­dintele PUR (S-L) Alba, ec. Nicolae Popa - candidat umanist la Primăria municipiului Alba Iulia - și-a exprimat încrederea în faptul că PUR-ul va reuși să atragă, în județul nostru, circa 10% din su­fragiile electoratului. "Suntem încrezători în faptul că vom câștiga 7-8 primării din județ, 4 consilieri județeni și 180 de consilieri locali", a mai spus Popa. (N.I.T.)
PSD și-a desemnat candidatul la Primăria Roșia de Secaș
    La alegerile locale din luna iunie, PSD l-a nominalizat pentru a candida la Primăria comunei Roșia de Secaș pe Vasile Springean. Deviza sa electorală este: "Totul pentru oameni, totul pentru drep­tate". (A.D.T.)
Precizare de 1 aprilie
    Articolul nostru din pagina I, de pe titlul ziarului, reprezintă doar un vis frumos de 1 aprilie.

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.