Prima pagină Ediția din: 5.4.2004
Incendiu la Dumbrăvița - Zlatna
    Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 18.00, în zona Dumbrăvița-Zlatna, a izbucnit un incendiu care a afectat circa 30 de hectare de fâneață. La fața locului au fost mobilizați peste 30 de cetățeni și an­gajați ai Ocolului Silvic Valea Ampoiului. Focul a fost localizat și stins în câteva ore. Nu s-au înregistrat pagube semnificative. Focul a izbucnit din cauza unor localnici care au încercat să facă curățenie de primăvară, incendiind uscăturile. Lăsat nesupravegheat, focul s-a extins. (N.I.T.)
La Inuri-Vințu de Jos
Un bărbat omorât în bătaie a zăcut trei luni într-o fântână
    Pompierii militari din Alba Iulia, Protecția Civilă Alba și membri ai grupului salvamont Alba au intervenit sâmbătă, 3 aprilie, pentru scoa­terea dintr-o fântână din satul Inuri - comuna Vințu de Jos, a corpului neînsuflețit al unui bărbat. În urma expertizei medico-legale s-a constatat că bărbatul zăcea de aproximativ trei luni în fântâna cu pricina. Mai mult, medicul legist a constatat că bărbatul fusese bă­tut sălbatic și apoi aruncat în fântână. Deoarece acesta nu avea ac­te asupra sa, identitatea nu i-a putut fi stabilită. În cursul zilei de ieri, polițiștii aveau deja un suspect pe care l-au prezentat procu­ro­rului criminalist. (N.I.T.)
În numai trei zile
380,5 milioane de lei - amenzi pentru ilegaliștii din trafic
    În urma acțiunilor desfășurate de Serviciul Poliției Rutiere, în pe­rioada 30 martie-1 aprilie a.c. au fost aplicate 587 de sancțiuni con­travenționale, în valoare de 380,5 milioane de lei. Au fost sancționați 322 de conducători auto și au fost suspendate 4 permise de con­ducere. De 1 aprilie, fără nici o glumă, au fost amendați 58 de pie­toni. (N.I.T.)
Firmele din Zlatna datorează primăriei localității 7,2 miliarde de lei
    Potrivit declarațiilor d-nei Claudia Vultur, viceprimarul orașului Zlatna, pe teritoriul localității respective sunt înregistrate 92 de firme, în conformitate cu ultima situație întocmită. (Dânsa nu a dorit să pre­cizeze câte din aceste firme funcționează în realitate la Zlatna și câte au doar sediul social acolo, beneficiind de facilitățile legale, dar a lăsat să se înțeleagă că astfel de firme există și desfășoară acti­vitate aiurea, fără a aduce vreun beneficiu localității.) Din nefericire, cele 92 de firme însumează o datorie totală de 7,2 miliarde de lei (taxe și impozite), față de Primărie. Cele mai mari datorii le-au acu­mulat "Ampelum" și exploatarea "Zlatmin": 6 miliarde de lei! D-na Vultur ne-a mai declarat că sumele datorate ar fi trebuit plătite până în data de... 15 martie. (I.H.)
Fotografiile pentru permisele auto se fac la poliție
    În cadrul Programului de perfecționare a sistemului informatic de emitere a permiselor de conducere auto, începând din 15 martie a.c., la toate Compartimentele Regim Permise Auto și Certificate de Înmatriculare din cadrul Serviciilor Județene de Evidență Infor­mati­zată a Persoanei au fost demarate operațiunile de instalare a came­relor video pentru preluarea imaginii în operațiunile de emitere a per­miselor de conducere.
    La 5 aprilie 2004, această operațiune va fi finalizată, astfel încât orice cetățean care se va prezenta la ghișeele birourilor permise au­to și certificate de înmatriculare, cu excepția municipiului București, pentru eliberarea permisului de conducere, nu va mai fi nevoit să pre­zinte fotografii tip permis de conducere. (N.I.T.)
Județul Alba a încheiat anul 2003 cu deficit
    Consilierii au aprobat în ultima ședință proiectul de hotărâre pri­vind contul de execuție bugetară pe 2003. Județul Alba a încheiat anul trecut cu un deficit de 1,8 miliarde de lei. Vicepreședintele Ioan Florea a declarat că deficitul se datorează utilizării unor sume din fondul de rulment propriu al instituției.(F.R.)
Ecograf pentru Spitalul județean Alba
    Prefectul Liviu Mugurel Sârbu a anunțat recent, în cadrul unei con­ferințe de presă, că împreună cu directorul Spitalului Județean Alba, Cristian Barbonța, a făcut demersurile necesare la ministrul Sănătății, Ovidiu Brânzan, în scopul achiziționării unui ecograf, deoa­rece cel existent la Alba nu se află în proprietatea spitalului. Inter­ven­țiile au avut succes și în curând Spitalul Județean Alba va primi un astfel de ecograf, precum și alte aparate performante. (A.D.T.)
Completarea Registrului exploatațiilor agricole
    În cursul lunii martie 2004, DADR Alba a demarat etapa de com­pletare a cererilor privind înscrierea exploatațiilor agricole în Registrul exploatațiilor, conform reglemetărilor în vigoare. Astfel, se urmărește obținerea unor evidențe mai clare, pe baza datelor înregistrate în ti­tlurile de proprietate, a cărții funciare a terenurilor, realizându-se ast­fel o bază pentru acordarea ajutoarelor comunitare după integrarea țării noastre în UE. Completarea cererilor de către proprietari trebuie să se facă la sediile primăriilor, unde aceștia sunt îndrumați de per­soane specializate. (A.D.T.)
Notarul Mircea Șulea, proaspăt membru PSD
    În urmă cu câteva zile, notarul Mircea Șulea a devenit membru al Organizației municipale a PSD Alba Iulia, în prezent această for­ma­țiune numărând peste 2.000 de membri. Săptămânal, în fiecare zi de joi, sunt primite în PSD 30-40 de persoane, iar dintre acestea a­proa­pe 70 la sută sunt tineri. Potrivit statisticilor, din totalul noilor veniți în PSD, femeile dețin ponderea, cu 60 la sută. (A.D.T.)
Lansare de carte
    Luni, 5 aprilie 2004, ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia va avea loc lansarea celui mai recent roman al scri­itorului EUGEN CURTA, Misoginul Îndrăgostit. Prezintă poetul și criticul literar AUREL PANTEA.
    Participă directoarea Editurii GENERIS - Luminița Mureșan.
    Sunt invitați și așteptați toți iubitorii de cultură și literatură!

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.