Ultima oră
Atac la... președinte!
    Ieri, președintele Organizației Creștine a Romilor din Alba, ec. Vi­orel Bumbu, a susținut o conferință de presă în prezența preșe­din­telui Comunității Etniei Romilor din România, Dumitru Ion Bidia. Bi­dia a declarat că-l va sprijini pe Viorel Bumbu în demersurile făcute de acesta pentru demascarea stării de conflict înregistrată în Alba Iulia. Viorel Bumbu a declarat că solicită în continuare demiterea șe­fului IPJ Alba. În același timp, candidatul independent la președinția României a spus că aceste incidente violente le consideră doar "pro­vocări", posibil și din partea opozanților săi politici, pentru a pu­tea fi "înhățat" în momentul în care ar reacționa. "Nu mă voi opri. Am început și voi duce această luptă până la sfârșit" a subliniat Bumbu. Ieri, la orele amiezii, Viorel Bumbu s-a deplasat la Poliția muni­ci­piului Alba Iulia pentru a purta discuții cu comisarul Gheorghe Pa­velescu și cealaltă parte implicată în conflictul mocnit - frații Sibișan. Luându-și în continuare măsuri de protecție, Viorel Bumbu a de­clarat că va profita și de vizita lui Jonathan Scheele la Alba Iulia pen­tru a-l informa cu privire la situația sa. De altfel, de această situație vor afla și romii din Sibiu unde, cu prilejul Zilei Mondiale a Romilor, ec. Viorel Bumbu își va anunța în cadru festiv candidatura la pre­șe­dinția României. După Sărbătorile de Paști, Viorel Bumbu va fi sus­pendat temporar din funcția de președinte al Organizației creștine a Romilor Alba, deoarece candidează independent la președinție. (N.I.T.)
Săptămâna securității rutiere
    La Prefectura Alba s-a desfășurat ieri o conferință de presă co­mună a IPJ Alba și DSP Alba pentru marcarea "Săptămânii se­cu­rității rutiere" între 5-11 aprilie a.c. La conferință au participat dr. O­limpia Candrea, dr. Sanda Manea (Direcția de Sănătate Publică Al­ba), comisarul Rodica Huțanu (Centrul de Prevenire și Consiliere An­ti-Drog), comisarul șef Mircea Grava (Poliția Rutieră, IPJ Alba). Spon­sor al manifestării: ASIROM Alba.
    Echipa intersectorială de prevenire a accidentelor de circulație a prezentat o statistică europeană, națională și județeană a dinamicii accidentelor de circulație. Comisarul șef Grava a declarat că, potrivit statisticii, în anul 2003, în județul Alba, cele mai multe accidente s-au produs din cauza vitezei, depășirilor, pe DN 1 și în intervalul orar 12.00-18.00. Exemplificând gravitatea accidentelor produse în județ, comisarul șef Grava a declarat că județul Alba conduce încă în "topul" celor mai mulți morți într-un singur accident rutier, cel con­su­mat anul trecut al Galda de Jos, în care și-au pierdut viața 8 per­soa­ne.
    În cadrul discuțiilor s-a precizat că educația pe teme rutiere va continua și în școli. Dr. Olimpia Candrea a declarat că prezentarea acestei teme s-a făcut chiar de Ziua Mondială a Sănătății, deoarece suferințele și decesele provocate de accidentele rutiere tind să ocu­pe, în lume, locuri mai fruntașe decât diverse molime. (N.I.T.)
Candidați ai PND Alba pentru funcțiile de primari
    Unul dintre cele mai tinere partide care activează în județul Alba, am numit Partidul Noua Democrație, anunță lansarea a trei candidați pentru funcțiile de primari în județul Alba. Cu aceste lansări se face și debutul acestui partid în lupta electorală a anului 2004. Astfel, pentru fotoliul de primar al comunei Vidra candidatul PND Alba va fi dl. Nicolae Tomuș, actualul viceprimar, iar la primăria comunei Gâr­da de Sus va candida Tolomei Dobra - tehnician silvic. De ase­me­nea, Alin Tomuș și-a anunțat intenția de a candida pentru Primăria municipiului Alba Iulia. Vicepreședintele PND Alba - Dorin Șerdean a precizat că PND Alba are finalizate listele pentru consilieri locali în circa 90% din localitățile unde PND are organizații locale. (A.D.)
ÎPS Andrei în mijlocul credincioșilor
    Astă seară, la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, IPS Andrei va oficia slujba celor douăsprezece evanghelii, iar vineri va ține slujba de prohod. Preasfințitul va fi prezent și la slujba de Inviere, iar du­minică la a doua slujbă de Înviere, tot la Catedrală. Luni, ÎPS Andrei va oficia la Tg. Mureș, iar marți la Blaj. "Cu ocazia sfintelor sărbători de Paști le adresez tuturor cititorilor dumneavoastră cele mai bune gânduri", a spus ÎPS Andrei.(F.R.)
Mona Muscă la Alba Iulia
    Astăzi, 8 aprilie 2004, doamna deputat PNL Mona Muscă va e­fectua o vizită în municipiul Alba Iulia. Începând cu ora 11.00, la cantina Ardealul, doamna Mona Muscă se va întâlni cu pensionarii din Alba Iulia, pentru a discuta propunerile PNL privind recalcularea pensiilor. Pe această cale, toți pensionarii interesați sunt invitați să participe la întâlnire. De la ora 15.00, la sala de conferințe a Ho­te­lului Parc, toate doamnele și domnișoarele din Alba Iulia sunt invi­tate la o întâlnire cu doamna deputat PNL Mona Muscă și cu fe­me­ile liberale.(N.I.T.)
Restituirea banilor din taxa radio-TV
    Purtătorul de cuvânt al SC Electrica SA, Sucursala de Distribuție Alba Iulia, ing. Mihaela Buda, ne-a informat că, până în prezent, cir­ca 150 de persoane au depus solicitări în scris, însoțite de facturile de plată, pentru restituirea taxei radio-TV. La acestea se adaugă și o mare parte din cele 7500 de persoane, care au depus în scris de­clarații pe propria răspundere potrivit cărora nu dețin receptoare ra­dio-TV, dar care au plătit facturile.(F.R.)
A fost identificat mortul de la Inuri
    Așa cum v-am mai informat, polițiștii au descoperit la Inuri o cri­mă odioasă comisă de doi ciobani, care între timp au fost trimiși du­pă gratii. Omorul a fost comis în urmă cu trei luni, iar victima, aban­donată într-un puț, era până ieri necunoscută. Polițiștii au stabilit că decedatul este Gheorghe Rădulescu, de 36 de ani, din Drăgănești, județul Olt. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.