Ultima oră
Prezent la inaugurarea Centrului de Informare Europa Alba, Jonathan Scheele a declarat:
"Județul Alba are multe proiecte de succes"
    Hava-ScheeleȘeful Delegației Comisiei Europene în România, Jonathan Schee­le, a inaugurat ieri, la Alba Iulia, Centrul de Informare Europa Al­ba. Realizat în baza unui proiect al Fundației PAEM Alba Iulia, în colaborare cu Consiliul local Al­ba Iulia centrul are ca obiectiv in­formarea completă, complexă și continuă a populației județului Alba și a instituțiilor publice, me­diu­lui de afaceri și orga­ni­za­țiilor neguvernamentale cu privire la problemele de armonizare și im­plementare a regulilor și legilor care funcționează în Uniunea Eu­ropeană, în procesul aderării României la UE. Așa cum sublinia Ni­colae Moldovan - directorul centrului, activitățile acestuia nu se re­duc la municipiul Alba Iulia, ci vor fi organizate caravane care vor ajunge până în cele mai izolate localități din județ. Jonathan Scheele arăta că: "Județul Alba are multe proiecte de succes (...) Dorim ca cetățenii acestui județ să aibă posibilitatea să se informeze corect și prompt cu toate aspectele pe care le implică aderarea României la Uniunea Europeană. Rolul centrelor va crește pe măsură ce ne apropiem de data aderării României, 1 ianuarie 2007, și nu va înceta nici după aceea pentru că nevoia de informare nu va dispărea, ci va crește. Folosiți acest centru. Faceți presiuni asupra lui. Sunt sigur că echipa domnului Moldovan va face față presiunii". Centrul de Informare Europa Alba se află în Alba Iulia, Bulevardul Ferdinand nr. 14. La inaugurarea centrului au participat primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava, prefectul județului Alba - Mugurel Sârbu, vice­președinții CJ Alba - Doru Cetean și Ioan Florea, deputatul PSD - Constantin Selagea, președintele Fundației PAEM - Vasile Voicu Bora precum și alți reprezentanți ai instituțiilor cărora li se adresează centrul.
Anca DINICĂ

Ieri, la Alba Iulia
Mona Muscă a dezbătut Legea Pensiilor cu cei vizați
    Deputatul PNL Mona Muscă, cea mai populară femeie-politician din România, a fost ieri la Alba Iulia pentru a dezbate împreună cu pensionarii proiectul legislativ vizând noua lege a pensiilor. Mona Muscă a ținut să mulțumească public deputatului PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru, președintelui TNL Dan Motreanu și președintelui PNL Alba, Teodor Atanasiu, pentru sprijinul acordat în elaborarea acestui proiect de lege. Aceasta a subliniat faptul că, primul lucru făcut de PSD în 2000, după accederea la guvernare, a fost eliminarea art. 180 din Legea Pensiilor, articol ce pre­vedea recalcularea tuturor pensiilor. Au urmat încă 8 ordonanțe de urgență și 3 hotărâri de guvern care au modificat această lege, în sensul discriminării pensionarilor. După ce proiectul a fost criticat cu vehemență de actuala guvernare, în ianuarie 2004 premierul Năstase a "cedat" și a spus că acceptă o nouă lege a pensiilor, cu intenția de a veni cu un proiect în acest sens, a spus Mona Muscă. "Nu contează cine rezolvă problema pensionarilor. Liberalii și-au făcut din acest scop o chestiune de onoare și, indiferent cine va prelua ideea, noi sperăm să rezolvăm problema pensiilor", a precizat Mona Muscă.
    Pentru a cunoaște "pe viu" situația economică a albaiulienilor în preajma Sărbătorilor de Paști, Mona Muscă, deputat liberal de Ca­raș-Severin, a făcut și o incursiune în piața agro-industrială a muni­cipiului nostru. Aceasta a ascultat doleanțele tinerilor și pensi­o­na­rilor, urmând ca prin viitoare inițiative parlamentare să dea curs a­cestor cereri. (N.I.T.)
Cum va fi vremea de Paști
•Vineri, 9 aprilie
          Vremea se strică în întreaga țară, începând din vest, unde vin ploi care se extind către est. Temperaturile minime vor fi cuprinse în­tre 2 și 8 grade C, iar cele maxime între 10 și 18 grade C.
•Sâmbătă, 10 aprilie
          Ploile acoperă întreaga Românie, dar vremea rămâne caldă. Minime între 4 și 12 gra­de C, maxime între 12 și 22 de grade C.
•Duminică, 11 aprilie
          În ziua de Paște, vremea urâtă continuă, ploi și vânt puternic în sud și vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 12 gra­de C, cele maxime între 12 și 22 de grade C.
•Luni, 12 aprilie și marți, 13 aprilie
          Cerul se degajează în aproape toată România, ploile se re­strâng ca arie, perioadele însorite alternează cu cele înnorate. Tem­peraturile vor fi cuprinse între 4 și 22 de grade C. (F.R.)
Guvernul a bătut în cuie data de 6 iunie 2004 pentru alegerile locale
    Alegerile pentru desemnarea consiliilor județene și locale, a Con­siliului General al Municipiului București, a primarului general al Capitalei, precum și a celorlalți primari vor fi organizate duminică, 6 iunie 2004, a decis Guvernul printr-o hotărâre aprobată în ședința de miercuri. Executivul a mai aprobat un set de acte normative care stabilesc modul de numerotare a circumscripțiilor electorale, precum și modelul timbrului autocolant, al buletinelor de vot și al ștampilelor. (F.R.)
Invitație pentru juriști
•Comunicat de la Prefectura județului Alba
      Prefectura județului Alba, în temeiul art. 24 alin. 5 din Legea nr. 67/2004, în vederea constituirii listei cu juriștii care pot fi desemnați ca președinți sau locțiitori ai Birourilor Electorale de Circumscripție, invită toate persoanele care se încadrează în această categorie și doresc să fie cuprinse în această listă, să depună la secretariatul instituției o cerere în acest sens, la care vor anexa o declarație, pe proprie răspundere, că nu fac parte din nici un partid politic.
    Cererile vor fi depuse până marți, 13 aprilie 2004, ora 12.00.
Prefect, Liviu Mugurel SÂRBU

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.