Curier județean
La ADR Centru
Noi proiecte contractate cu finanțări nerambursabile
    În cadrul subprogramului Investiții în Servicii Sociale, licitația a II-a, în urma procesului de evaluare au fost propuse pentru finanțare un număr de 4 proiecte din Regiunea "Centru". Totalul finanțării neram­bursabile este de 8,1 miliarde lei. Cele patru proiecte selectate pen­tru finanțare din Regiunea Centru reprezintă 20% din totalul de 20 proiecte selectate pentru finanțare la nivel național, în cadrul celei de a doua licitații.
    În total, pentru cele două licitații din cadrul subprogramului la nivelul Regiunii Centru s-au contractat 26 de proiecte. Totalul fi­nan­țării nerambursabile atrase s-a ridicat la valoarea de peste 54 mili­arde lei.
    A doua licitație de proiecte din cadrul Subprogramului guverna­mental "Investiții în servicii sociale", aprobat prin H.G. nr. 93/2003 a fost lansat în prima jumătate a anului 2004, și s-a adresat auto­rităților publice locale și județene care doresc să realizeze investiții în domeniul serviciilor sociale. Suma pusă la dispoziția solicitanților a fost de 49.862.839.531 lei. Finan­țarea nerambursabilă putea fi de minim 300 milioane lei și maxim 3 miliarde lei, reprezentând maxim 90% din costurile eligibile. Prin acest subprogram se dorea finan­țarea investițiilor în înființarea, reabilitarea și dotarea centrelor sociale și a unităților de promovare a sănătății. Subprogramul a vizat dez­vol­tarea capacității sistemului de asistență socială din România pentru a răspunde nevoilor grupurilor vulnerabile și întărirea capacității ad­ministrațiilor locale și regionale de a crea parteneriate, organiza și implementa inițiative în domeniul serviciilor sociale. Au fost eligibile toate localitățile urbane și rurale cu excepția localităților cuprinse în zonele de restructurare industrială prevăzute în HG 399/2001. Pro­iectele au fost depuse la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională CENTRU, data limită fiind 10.03.2004.
Simion CREȚU, director ADR Centru

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.