Prima pagină Ediția din: 26.5.2004
Îngrijind un bătrân din țara lui Dante
O asistentă medicală din Blaj a moștenit câteva milioane de dolari
    Recent, discutând cu dr. Mircea Frențiu, directorul Spitalului municipal din Blaj, am aflat o veste stupefiantă și... fericită totodată. (În măsura în care banii mulți sunt motiv de fericire pentru români). Se știe că în Blaj funcționează o școală sanitară postliceală, de 3 ani, purtând numele celebrului medic român "Carol Davila", școală ale cărei săli de curs sunt, pe de-o parte în incinta spitalului, iar pe de altă parte în cadrul Liceului "I.M.Clain". În această instituție învață actualmente 160 de viitori asistenți medicali generaliști, cu per­spective socio-profesionale deosebite. Și nu este vorba doar despre per­spectivele pe care aceștia le au aici, în țară, ci și de per­spec­tivele pe care le au în străinătate. Pentru că, după cum știți, una dintre cele mai căutate meserii pe piața de muncă occidentală este aceea de asistent medical. Ca o dovadă de perspectivă (și de mare șansă, trebuie să recunoaștem), dr. Frențiu ne-a descris cazul unei tinere asistente care a avut ocazia să ajungă la muncă în Italia (Roma), la una dintre cele mai luxoase instituții private de îngrijire permanentă a persoanelor vârstnice (instituție în care a fost în­grijit, până la decesul său, celebrul regizor italian Federico Fellini). Îngri­jind cu profesionalism și devotament un bătrân instituționalizat, tâ­năra asistentă blăjeancă (al cărei nume nu ne-a fost dezvăluit), a avut surpriza să fie trecută în testamentul acestuia cu o sumă de aproximativ... 2 milioane de dolari!!! (Oare de cât timp ar fi avut ne­voie ea pentru a câștiga banii aceștia aici, în țară?) De două vieți! Demn de menționat este faptul că instituția de ocrotire este în pro­prietatea unei alte blăjence: o doamnă în vârstă (Teodora U.), fostă profesoară de canto, stabilită de mai multă vreme în țara lui Caruso și a lui Dante.(I.H.)
Până la alegerile din 6 iunie
Birourile de evidență a populației lucrează peste 12 ore pe zi
    Potrivit Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei Alba, la începutul lunii mai a.c., în județul nostru existau 4.837 de persoane care aveau actele de identitate expirate. În conformitate cu pre­vederile legale în vigoare, un document de identitate expirat este nul de drept. În acest sens SEIP Alba le solicită cetățenilor să-și verifice valabilitatea actelor de identitate pentru evitarea oricăror situații nedorite. La alegerile ce se vor desfășura în 6 iunie 2004, cetățenii pot vota pe baza cărții de identitate, cărții provizorii de identitate, buletinului de identitate, pașaportului diplomatic sau de serviciu. Pentru a veni în sprijinul populației, până în 6 iunie a.c., programul de funcționare a ghișeelor de evidența populației este în zilele lucrătoare între orele 8.30-21.00. (N.I.T.)
80 de gardieni publici vor păzi secțiile de votare
    În paza secțiilor de votare la alegerile locale din 6 iunie 2004, 80 de gardieni publici sunt angrenați în serviciul de pază a 41 de secții de votare (aproape 10 la sută din totalul acestora). "Este vorba de 11 secții de votare din Alba Iulia, 7 la Sebeș, 5 la Cugir, 4 la Aiud, câte 3 la Blaj și Ocna Mureș, 2 în comuna Unirea. În Apuseni vom păzi câte o secție de votare din orașele Baia de Arieș și Câmpeni și din comunele Poiana Vadului, Vadu Moților, Horea și Arieșeni", a precizat Mircea Stoia, adjunctul șefului Corpului Gardienilor Publici Alba. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.