Prima pagină Ediția din: 27.5.2004
Din "realizările" primarului din Ponor
Ajutoarele sociale pe post de agent electoral
•Primarul a "sechestrat" 80 de milioane de lei și le-a distribuit în plicuri, însoțite de câte un bon de masă, beneficiarilor de ajutoare sociale
      Vă aducem la cunoștință o serie de fapte de o deosebită gra­vitate cu care ne confruntăm la nivelul Primăriei comunei Ponor, ju­dețul Alba, și care îl au drept protagonist pe nimeni altul decât dom­nul primar Cordea Victor.
    Acest domn întrunește, fără îndoială, toate calitățile unui "traseist politic", întrucât, după ce ani la rând a fost un înfocat membru al PNȚCD, în urmă cu un an a găsit mai potrivit să devină membru PSD, pentru ca, profitând de prezența acestui partid la putere, să își poată masca ilegalitățile săvârșite la Primăria Ponor în anii de mandat. Astfel, a folosit timp de patru ani mașina Primăriei în folosul personal, fără a întocmi foile de parcurs, așa cum prevede legea în cazul persoanelor juridice. Din banii Primăriei a achiziționat un trac­tor cu remorcă, de care s-a folosit exclusiv domnia sa, fără a achita Primăriei vreo sumă de bani pentru aceasta. Angajările la Primăria Ponor se fac respectând, cu strictețe, principiul nepotismului.
    Întrucât dânsul se ocupă și de lăptăria din sat, în ultima vreme îi amenință pe locuitorii din Ponor că o va închide, deși știe că pentru mulți reprezintă singura sursă de venit. De altfel, constant, întârzie nejustificat efectuarea plăților cuvenite pentru lapte.
    Ultima "realizare" a dânsului a șocat și a adus în pragul disperării unele persoane: astfel, printr-o notă internă, prin repetate amenințări și presiuni, a obligat-o pe casiera Primăriei Ponor, d-na Bercea Ma­ria, să îi dea din casă banii de ajutor social pe lunile martie și a­prilie, în valoare de 80.000.000 de lei, precum și statele de plată cu persoanele beneficiare de ajutor social. A început să distribuie a­cești bani, ajutat de alte persoane din anturajul propriu, punându-i în plicuri însoțiți de câte un bon de masă, deși în sat nu este posibilă valorificarea acestor bonuri. Totodată, a reținut fiecărei persoane o anumită sumă de bani, sub pretextul achiziționării unor bilete de tom­bolă.
    Planul domnului primar părea unul perfect: în data de 31 august 2004, pe baza hotărârii Consiliului Local Ponor, urma să se des­fă­șoare tradiționalul târg de animale, un eveniment la care participă întreaga comunitate. Dat fiind faptul că de un astfel de eveniment tre­buia profitat din plin, distinsul domn primar a găsit de cuviință ca, sfidând Hotărârea Consiliului Local, să modifice data manifestării pentru ziua de 21 mai 2004, pentru a-și face astfel campanie electo­rală mascată, întrucât din banii obținuți din "vânzarea biletelor de tombolă" urma să cumpere mâncare și băutură pentru a le oferi să­tenilor, deși legea electorală interzice acest lucru. Tot referitor la soarta ajutoarelor sociale, precizăm că în satul Geogel a dat banii spre a fi distribuiți numitei Ciorbea Maria, care a semnat personal sta­tele de plată, fără a fi îndreptățită. În prezent, nu se știe ce soartă au avut, în final, acești bani. (Consilieri locali: Dorin CODREA, Ioan BERCEA, Constantin LUCA, Ioan FLOARE, Vasile BĂIE­ȘAN)"
Mai sunt 9 zile până la alegerile locale
Biroul Electoral Județean Alba în echipă completă
    Mai sunt doar 9 zile până la alegerile locale astfel că lucrurile intră în linie dreaptă. Problema desemnării locțiitorului președintelui Biroului Electoral Județean Alba nu mai este în discuție, întrucât Biroul Electoral Central nu a admis cererea de revocare înaintată de procurorul Nicolae Păcurar. Așa cum v-am mai informat, procurorul Păcurar a fost desemnat în echipa de la nivelul Ministerului Public din Capitală, avansarea venind însă după ce conjudețeanul nostru a fost desemnat în BEJ. Așadar, dl. Păcurar își va prelua noile sarcini de serviciu doar după organizarea alegerilor locale. Procurorii alba­iulieni au mare trecere la București, având în vedere că în structurile Parchetului General au mai activat în funcții înalte procurorii Vasile Luha, Augustin Lazăr, iar de curând, Ilie Narița a fost numit procuror general la Cluj Napoca.
    Revenind la alegerile locale, să amintim că au fost efectuate tra­gerile la sorți pentru desemnarea președinților și locțiitorilor la cele 388 de secții de votare. După completarea secțiilor cu toți membrii, cel mai probabil luni va avea loc o instruire cu toți factorii implicați în organizarea și desfășurarea alegerilor locale din 6 iunie 2004.
"Serata florilor de mai" la Alba Iulia
    Joi, 27 mai 2004, începând cu ora 17,00, Căminul pentru per­soane vârstnice din Alba Iulia va găzdui o manifestare intitulată "Se­rata florilor de mai". Aceasta este organizată de Asociația "Sprijiniți copiii", din municipiul nostru, și constă în sărbătorirea beneficiarilor, colaboratorilor, partenerilor și a voluntarilor asociației care sunt năs­cuți în luna mai. Astfel, se reînvie o veche tradiție a acestei orga­nizații neguvernamentale: a oferi categoriilor defavorizate șansa de a descoperi aspectele frumoase ale vieții și, totodată, a oferi celor an­grenați în activități de protecție socială un moment de bucurie alături de beneficiarii serviciilor lor. (I.H.)
Tragedie la Meteș
Mama a doi copii s-a spânzurat
    Locuitorii comunei Meteș au rămas stupefiați marți, 25 mai, la au­zul veștii că o consăteană de-a lor a fost găsită spânzurată, de o scară, în șură. Cornelia L. avea 30 de ani și era mama a doi copii minori. Cei care o cunoșteau nu își pot explica nici acum acest gest, afirmând că familia acesteia era destul de liniștită și nu avea probleme deosebite. A fost solicitat medicul legist. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.