Ultima oră
De Rusalii
Albaiulienii nu-l vor mai vedea pe Hristos pătimind în filmul lui Mel Gibson
    Potrivit unei decizii de ultim moment a Bucureștiului, rolele cu fil­mul "Patimile lui Hristos" au fost retrase de la difuzarea în unicul ci­nematograf funcțional din județul Alba - "Dacia". Conform progra­mă­rii, celebrul film regizat de Mel Gibson (cu încasări de peste 354 de milioane de dolari și locul 12 în BoxOffice-ul mondial din toate tim­purile) urma să ruleze la Alba Iulia în perioada Rusaliilor, respectiv 28 mai-5 iunie a.c. Mai mult, filmul a fost retras de la difuzare și amânat pentru Rusaliile... cailor, fără vreo explicație plauzibilă care să aplaneze dezamăgirea miilor de albaiulieni care așteptau super-pro­ducția cu sufletul la gură. O inutilă dovadă în plus că celor de la "centru" prea puțin le pasă de cinefilii din Ardeal (durere în cot parțial compensată zilele acestea de Festivalul de Film Transilvania, cu ca­re se vor delecta însă numai clujenii).
    Și pentru ca să nu rămână cinematograful gol (ca de obicei, la fil­mele de mâna a doua trimise de la "centru" la Alba Iulia), vidul a fost acoperit cu producția americană "Bandele din New York" . Filmul rulează de la orele 16.00 și 19.00 iar vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 22.00, cu preț redus. Vizionare plăcută!
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

În atenția agenților economici
Preschimbarea certificatului de înmatriculare și înregistrare fiscală
    În conformitate cu OUG nr. 35 - 2003, publicată în M.O. nr. 362 - 28.05.2003, operatorii economici de orice fel, constituiți și înma­tri­culați anterior datei de 31 mai 2001, care nu au preschimbat certi­ficatul de înmatriculare și cel de înregistrare fiscală, au obligația de a solicita preschimbarea acestora cu noul certificat de înregistrare ca­re va conține și codul unic de înregistrare atribuit.
    Termenul limită al preschimbării este data de 30 iunie 2004, după care vechile certificate se anulează iar firmele în cauză se vor situa în afara legii.
    Pentru consultanță de specialitate și formarea dosarului pentru preschimbare în vederea depunerii la Biroul Unic, rugăm agenții eco­nomici să se adreseze la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Alba - Alba Iulia, strada Parcului nr.3, Departamentul de Consul­tan­ță, telefon: 815332 și 811772.
Doi ani cu SKEPSIS
    Astăzi, începând cu ora 20.00, la Casa de cultură a studenților din Alba Iulia va avea loc un spectacol aniversar dedicat împlinirii de către trupa studențească de teatru "Skepsis" a doi ani de activitate. Manifestarea cultural artistică este organizată de Liga studenților din Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia (LSUA), Casa de cul­tură a studenților și, bineînțeles, trupa "Skepsis". Spectacolul are în program o transpunere scenică a piesei de teatru "Cerere în căsă­torie", de A.P. Cehov, pantomima "Mihai Viteazul", un recital de po­e­zie și, nu în ultimul rând, muzică folk. (I.H.)
Donații pentru familiile victimelor de la Mihăilești
    Cumplita tragedie care s-a petrecut în urmă cu câteva zile la Mi­hăilești a lăsat urme adânci, greu vindecabile, în sufletul multor fa­milii îndoliate și al fiecăruia dintre noi. În speranța că familiile celor de­cedați vor suporta mai ușor aceste îngrozitoare momente, Minis­terul Administrației și Internelor a deschis un cont la Trezoreria Sec­to­rului 5 al Capitalei, unde au fost rugați să depună o sumă de bani toți funcționarii din instituțiile publice aflate în subordine. De altfel, prefectul Mugurel Sârbu a făcut ieri un apel către toate persoanele din județ care sunt dispuse să contribuie la alinarea suferințelor răni­ților și ale familiilor celor decedați. Numărul contului este 50055727418. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.