Prima pagină Ediția din: 28.5.2004
Un tânăr cugirean a ținut sub teroare 5 ore o bancă din Madrid
    România a ajuns din nou în atenția Europei după ce emigrantul Ovidiu Anton Stoica, de 19 ani, din Cugir-Alba a reținut miercuri, 26 mai, ora locală 12.45, clienții și funcționarii dintr-o bancă din Alcala de Henares - Madrid, cerând în schimbul eliberării acestora o sumă importantă de bani și un elicopter pentru a fugi. Emigrantul cugirean a fost arestat de poliție, după ce a fost convins de un mediator să se predea, scrie tabloidul El Mundo. Ovidiu Anton Stoica a amenințat că se va sinucide dacă nu-i sunt îndeplinite cererile pînă la ora locală 22.00. Românul a cerut un televizor, pentru a putea urmări știrile, circa un milion de euro și un elicopter pentru a fugi.
    Ovidiu Stoica a ajuns în Spania în urmă cu patru luni și jumătate și nu avea loc de muncă stabil, locuind ilegal în această țară. Miercuri, la ora locală 12.45, Ovidiu Anton a luat ostatici trei clienți și funcționarii dintr-o bancă din Alcala de Henares, sub amenințarea a două arme. El a cerut inițial suma de 30.000 de euro, dar media­tizarea incidentului l-a determinat să-și modifice solicitările. În urma negocierilor, Stoica a eliberat în mai multe rânduri ostaticii, mai întâi femeile și apoi bărbații. La ora locală 18.00, Stoica s-a predat poli­țiș­tilor.
    Despre emigrantul român presa spaniolă a scris că este... stu­dent la medicină veterinară și și-a întrerupt studiile pentru a pleca în străinătate la muncă deoarece avea nevoie de bani ca să-și... plă­tească respectivele studii și, mai mult, să-și cumpere o locuință în România. În realitate, Stoica a urmat cursurile Liceului Agricol din Ge­oagiu, cursuri pe care le-a abandonat pentru a pleca în Spania, împreună cu un grup de cinci amici. Aici a lucrat, pentru scurt timp, în construcții, pentru ...36 de euro pe zi. Respectivii amici au și ținut "spatele" în urma atacului de la Madrid, declarând că Stoica a fost probabil sub influența drogurilor sau a alcoolului când a comis fapta, el fiind, în mod normal, un om foarte liniștit. De altfel, colegii lui de cameră au declarat că în noaptea dinaintea atacului Ovidiu Stoica nu dormise acasă, transmite El Mundo. Tot un prieten de-al său - Daniel - a relatat presei spaniole că Ovidiu era foarte preocupat în ultima vreme de faptul că prietena sa din Cugir - elevă în clasa a XII-a - urma să-și serbeze ziua de naștere în luna iunie iar el avea nevoie de "dinero para comprarle un regalo a la chica" (bani pentru a-i cumpăra un cadou prietenei). Cugireanul a fost arestat de au­to­ritățile madrilene și va fi judecat după legile spaniole.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Bergenbier vă invită la două zile de petrecere și voie bună la Alba Iulia
    Continuând șirul tradiționalelor evenimente, Bergenbier organizea­ză pentru prima dată în Cetatea din Alba Iulia în zilele de 29 și 30 mai, Sărbătoarea Bergenbier.
    Bergenbier și Primăria Alba Iulia pregătesc nenumărate surprize locuitorilor orașului. Fiecare familie va primi în cutia poștală un cupon, pe baza căruia Bergenbier face cinste cu o bere. Sâmbătă, 29 mai și duminică 30 mai, începând cu ora 12.00, locuitorii din Alba Iulia sunt invitați în Cetate să petreacă la o bere bună alături de prieteni. În prima zi la ora 20.00 sărbătoarea va debuta cu un con­cert Desperado și Compact, iar duminică, începând cu ora 20.30, Proconsul va încânta audiența cu un concert extraordinar.
    Petrecerea va fi asortată cu mici și udată cu bere din belșug, în timp ce muzica și voia bună vor completa de minune meniul celor do­uă zile.
    "După succesul înregistrat în ultimii doi ani, putem spune cu cer­ti­tudine că Sărbătoarea Bergenbier are deja tradiție. Intenționăm să continuăm acest șir de evenimente și în anii următori. Vă așteptăm la acest sfârșit de săptămână la Alba Iulia, în Cetate, să ne bucu­răm de o sărbătoare pe cinste alături de Bergenbier", afirmă Mihai Al­bu, Director General Interbrew România.
    Vă așteptăm cu drag la cea mai mare petrecere a berii!
    Prietenii știu de ce.
Luni, 31 mai a.c. (a doua zi de Rusalii)
"Fiii satului"la Horea
    Primăria și Consiliul local al comunei Horea organizează în ziua de luni, 31 mai 2004 (lunea Rusaliilor) pentru prima dată manifes­tarea "Fiii satului". După cum ne-a declarat primarul comunei, Cor­neliu Olar, au fost trimise din timp peste 500 de invitații în toate zonele țării unde sunt plecați fii ai satului, iar programul pregătit pen­tru această zi speră să fie pe placul tuturor. Programul manifes­tărilor începe cu Sfânta Liturghie și binecuvântarea noului sediu al Primăriei Horea, oficiate de ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, urmează sfințirea Troiței ridicate în cinstea eroilor locali; vernisarea unor expoziții tradiționale de pictură și foto documentare; conferirea titlului de "Cetățean de onoare al comunei Horea" unor personalități locale și ale vieții publice; Sesiune de comunicări "Localitatea Horea - lumină din lumina unei patrii".
    Manifestarea se va încheia cu expoziția culinară moțească tradi­țională și concurs cu preparate între satele componente ale comunei și cu spectacolul folcloric "La poale de Fericet".
    Își vor da concursul renumiți soliști și instrumentiști de muzică populară, între care îi amintim pe Ionuț Mateș, frații Pașca, Ionuț Fu­lea, Vasile Coca, Pirtea Munteanu, Tinu Veresejat, Natalia Mariș, Adi Balint. Spectacolul folcloric va fi asezonat cu momente vesele inspirate din viața moților, susținute de Nicolae Giurgiu (T.M.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.