Curier județean
În județul Alba
55,4 % dintre salariații din învățământ au participat la greva de avertisment
    Miercuri, 26 mai, între orele 11.00 și 13.00 sindicatele din învă­țământ au declanșat o grevă de avertisment, în vederea satisfacerii revendicărilor lor, dintre care majoritatea privesc creșteri ale drep­turilor salariale. Dorin Sandea - Inspector școlar general al ISJ Alba ne-a informat că în județul Alba din cele 701 unități de învățământ preuniversitar existente un număr de 84 nu s-au aflat în grevă.
    În ce privește numărul greviștilor trebuie spus că din cei 6727 sa­lariați au participat la greva de avertisment 3731 reprezentând un pro­cent de 55,4%.
Anca DINICĂ

Mâine, la Hotelul "Cetate" din Alba Iulia
Masă rotundă cu tema "Prevenirea și combaterea osteoporozei"
    Sâmbătă 29 mai a.c. începând cu ora 10.00 la Restaurantul Hotelului "Cetate" din Alba Iulia se va desfășura o interesantă masă rotundă având ca temă "Prevenirea și combaterea osteoporozei". Osteoporoza este o boală caracterizată prin reducerea masei o­soa­se prin deteriorări microarhitecturale ale țesutului osos, ce măresc fragilitatea osului, cu creșterea consecutivă a riscului fracturilor. Din păcate nu există date privind frecvența osteoporozei în România, ne­existând nici o statistică la nivel național. Această acțiune este or­ganizată de către d-na doctor Liana Bogdan, medic primar interne - nefrologie din cadrul Spitalului județean Alba și au fost invitați să par­ticipe mai mulți specialiști în domeniu din Alba Iulia și Cluj Napoca.(R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.