Prima pagină Ediția din: 29.5.2004
Judecătorul Iulian Gâlcă președinte la Curtea de Apel Alba Iulia
    Judecătorul Iulian Gâlcă, membru în Consiliul Superior al Magis­traturii, a fost numit președinte al Curții de Apel Alba Iulia, după ce a activat ca interimar, o perioadă, în această funcție. Judecătorul Gâl­că a fost vicepreședinte al acestei instanțe din anul 1996 până în anul 2000, iar acum o înlocuiește la conducerea Curții de Apel Alba Iulia pe judecătoarea Emilia Braicău, avansată luna trecută la Înalta Curte de Casație și Justiție. (N.I.T.)
Pentru asigurarea unor alegeri corecte și cinstite
Opoziția din Alba a semnat Protocolul de Colaborare Antifraudă
    Ieri, la sediul PNL din Alba Iulia, șefii a patru partide din opoziție au semnat un Protocol de Colaborare Antifraudă. Mircea Hava (PD), Teodor Atanasiu (PNL), Emil Crișan (PRM) și Nicolae Popa (PUR) au semnat la Alba Iulia un protocol prin care se angajează ca mem­brii partidelor lor, reprezentanți în Biroul Electoral Județean, în cir­cumscripțiile de votare și în toate secțiile de votare din județ, să colaboreze în vederea sesizării oricărei fraude electorale. Această colaborare privește rolul partidelor de opoziție de a asigura românilor alegeri democratice, o numărătoare corectă a voturilor și rezultate corecte la alegerile locale din 6 iunie a.c. Reprezentanții celor patru partide vor avea datoria de a raporta orice fraudă sau intenție de fraudare a alegerilor, acestea fiind consemnate în procesul verbal de activitate a secțiilor de votare.
    "Acest protocol este rezultatul constatării că PSD-ul dorește să se mențină la putere cu orice preț. Dacă alegerile vor fi într-adevăr corecte, PSD-ul va trece în opoziție din 6 iunie", spune președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu. Tot liderul PNL Alba a negat faptul că acest protocol - încheiat între partidele de opoziție din întreaga țară - ar constitui baza unei eventuale alianțe post-electorale. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.