Curier județean
Profesionalismul în construcții - premiat de Primăria municipiului Alba Iulia
    O inițiativă mai veche a primarului municipiului Alba Iulia - Mircea Hava, anume premierea unor personalități de excepție din diferite domenii de activitate, a reunit sâmbătă la Sala Unirii pe cei mai buni dintre constructorii din județul nostru, dar și din afară. Ei au primit din mâna primarului diplome de excelență și materiale de promovare a valorilor municipiului Alba Iulia, într-un gest de recunoaștere și apreciere a activității lor de ani și ani pe șantierele din municipiul Alba Iulia. Primul dintre premiați a fost prof. univ. dr. Eugeniu Ior­dăchescu - realizatorul proiectului de translatare a blocului A2 din cartierul Cetate, creându-se astfel deschiderea perspectivei dinspre Bulevardul Transilvania spre Catedrala Reîntregirii Neamului. A fost una dintre cele mai grele și spectaculoase lucrări de construcții din Alba Iulia dacă ținem cont că translatarea s-a făcut pe o distanță de peste 32 de metri, fără evacuarea locatarilor care pe tot parcursul lucrării de pregătire și translatare au avut asigurate toate utilitățile: apă potabilă curentă, canalizare, alimentare cu gaze naturale. Din echipa care a pus în operă proiectul profesorului Iordăchescu au mai fost premiați: Domnica Maier - pe atunci vicepreședinte al Consiliului popular județean și inițiator al planului de sistematizare care a impus translatarea blocului A2, Ioan Bolog - director al IJCM Alba, ing. Mircea Abrudan, director al șantierului din Alba Iulia. Lor li s-au alăturat alți oameni al căror nume este legat de devenirea edilitară a municipiului Alba Iulia: Iustin Furdui - director Albacons, Vasile Moldovan - director SC MOVA, Călin Aron - director SC Alcif, Vasile Gheberta - director SC Instalatorul și Gheorghe Todea - director StartConstruct Alba Iulia. Premierea constructorilor a fost precedată de premierea, în urmă cu un an, cu prilejul Zilelor municipiului Alba Iulia, a celor care au contribuit la dezvoltarea economică, socială și culturală a municipiului Alba Iulia, și de premierea în urmă cu câteva săptămâni a celor mai buni arhitecți din municipiu.
Anca DINICĂ

Tutunul și sărăcia, un cerc vicios
    Cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun - 31 mai, sub genericul "Tutunul și sărăcia - un cerc vicios" Centrul Județean de Prevenire și Consiliere Antidrog organizează un marș pe biciclete, concomitent în trei orașe din județ: Alba Iulia, Abrud și Sebeș, cu începere de la ora 18.00. În orașele Abrud și Sebeș activitățile sunt organizate în parteneriat cu primăriile, poliția, Serviciul de Ambulanță, Grupul Șco­lar "Horea, Cloșca și Crișan" din Abrud și respectiv Colegiul Național "Lucian Blaga" din Sebeș.
    În Alba Iulia tinerii purtători ai mesajului vor circula cu bicicletele pe traseul Bd. Victoriei, cartier Ampoi, str. Tudor Vladimirescu, Cen­tru, str. Decebal, Piața Consiliul Europei. Scopul acestor activități es­te acela de a conștientiza populația asupra riscului pe care și-l asumă fumând, ne-a informat coordonatorul de proiect, dr. Olimpia Candrea. (N.I.T.)
Băutura l-a ucis!
    La sfârșitul acestei săptămâni, Ioan Mărginean, de 51 de ani, șef la ferma viticolă din Ciumbrud, a anunțat Poliția că un sezonier a fost găsit de colegi decedat în dormitor. Legiștii au stabilit că decesul a survenit din cauza unei pancreatite cronice. Victima, Gheorghe Scu­telnicu, băuse prea mult alcool, iar acest lucru i-a fost fatal. (F.R.)
Servicii medicale preventive
    În data de 27 mai 2004, la sediul Direcției de Sănătate Publică Alba - Medicina Preventivă - a demarat proiectul "Tineri responsabili alături de noi". Scopul proiectului este de a promova serviciile medi­cale preventive din cadrul Direcției de Sănătate Publică Alba. Obiectivul general al acestui proiect este de a informa tinerii despre tipurile de servicii oferite, precum și modalitățile cele mai eficiente de accesare a acestora. Activitățile ce se vor desfășura în cadrul proiectului constau în vizitarea fiecărui compartiment în parte - cu o scurtă prezentare de către șefii de compartimente, iar la finalul fiecărei vizite tinerii vor beneficia de o sesiune informativă cu tema: Educație pentru Sănătate - susținută de specialiștii noștri (medic și psiholog).
    Grupul țintă ales este reprezentat de tineri cu vârsta cuprinsă între 15-25 ani. Primii beneficiari ai acestui proiect au fost elevii cla­sei a IX-a D, de la Colegiul Economic "Dionisie Pop Marțian" din Al­ba Iulia, urmând ca, până la sfârșitul anului școlar, în fiecare zi de joi a săptămânii să beneficieze și alți tineri de la liceele din muni­cipiul Alba Iulia. (F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.