Ultima oră
Biroul Electoral al Circumscripției nr. 1 Alba Iulia
Instruirea pe linie de alegeri
    Se convoacă în data de 3 iunie 2004 primarul, președintele de circumscripție + președintele + locțiitorul secției de votare la ora 13.00 - Casa de Cultură a Sindicatelor - Sala mare pentru instruire pe linie de alegeri.
    - se vor ridica de cel în cauză buletinele de vot de la S.C. UNIREA PRES - în data de 1 iunie 2004 începând cu ora 9.00;
    - tot în data de 1 iunie din sediul Prefecturii, camera 115, se vor ridica toate celelalte materiale necesare votării, precum și copiile listelor electorale permanente (ora 12.00 - 15.00).
    Primarul + președintele de circumscripție vor avea asupra lor ștampila și vor fi însoțiți de poliție.
    Alba Iulia, 31 mai 2004
Vicepreședinte, Sebastian NASCU

Sărbătoarea "Fiii satului" le-a adus horenilor o primărie nouă
•Moții din Horea își cinstesc oamenii de valoare
      primariaEdiția din acest an a sărbătorii tradiționale "Fiii satului" a fost una extrem de reușită, cu o par­ticipare numeroasă. Prin hotă­râre a Consiliului Local Horea, au fost conferite titluiri de onoa­re mai multor personalități în vi­ață care și-au pus amprenta a­su­pra acestei frumoase comune moțești. Astfel de titluri au pri­mit: IPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, avocatul Ioan Rus, fostul prefect al județului Alba, poetul Ioan Mărginean, ing. Gheorghe Todea, director la SC Start Con­struct Alba Iulia, jurnalistul de la ziarul "UNIREA" Tinu Mateș, prof. Nicolae Giurgiu, prof. univ. dr. Ioan Nicola, prof. univ. dr. Dorel Ma­teș, col. (r) Gheorghe Neag și Dumitru Pașca Trașu (ultimul post­mortem). Și de această dată, primarul Corneliu Olar a fost o gazdă primitoare, iar cu această ocazie fost inaugurat noul sediu al pri­măriei, prima din țară construită exclusiv din efortul comunității lo­cale. Biroul primarului seamănă cu o copie a mult mai celebrului Birou oval de la Casa Albă, întrucât Corneliu Olar este un mare admirator al fostului președinte SUA, Bill Clinton. De altfel, fostul președinte SUA a fost chiar invitat la inaugurare dar nu a putut par­ticipa. Un tablou cu figura președintelui american tronează în biroul primarului din Horea, căruia i se mai spune...Bill Clinton. Tot cu o­cazia acestei sărbători, a fost sființită o troiță ridicată în memoria unor eroi locali căzuți în lupte, pentru patrie. Sărbătoarea de la Ho­rea a continuat până târziu în noapte, într-o atmosferă de drag și vo­ie bună, iar moții au petrecut așa cum numai ei știu să o facă.(T.M.)
"Cu viața mea apăr viața"
    Inspectoratul de Protecție Civilă Județean Alba și Inspectoratul Școlar al Județului Alba au organizat vineri, 28 mai, concursul jude­țean de protecție civilă "Cu viața mea apăr viața". În urma desfășurării concursului, clasamentul a fost următorul: Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Blaj, Baia de Arieș, Aiud, Abrud, Teiuș. În prima decadă a lunii iulie 2004, în ta­băra școlară "Vânătorul" - Dâmbovița, se organizează Tabăra de protecție civilă și faza națională a concursului "Cu viața mea apăr viața". Județul Alba va fi reprezentat de echipajul: prof. Marcel Moghiroiu și elevii Angela Digulescu, Annamaria Paljanos și Adrian Hada, de la colegiul Liceal Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, ne-a informat mr. Cornel Oprișa, șeful IPCJ Alba. (N.I.T.)
Minele din Apuseni scăpate de o parte din datoriile din acest an
    Potrivit unui ordin comun al Ministerului Economiei și Comerțului și Ministerului de Finanțe, la 11 societăți miniere vor fi șterse da­to­riile aferente primelor trei luni din acest an. Societățile miniere da­torează statului, pentru perioada ianuarie - martie 2004, peste 1200 de miliarde de lei. Printre societățile care beneficiază de ștergerea datoriilor se numără Com­pania Națională a Lignitului Oltenia, Com­pania Națională a Huilei din Petroșani, și Compania Naționala a Cu­prului, Aurului și Fierului Minvest. Cea din urmă, din care fac parte și minele de la Baia de Arieș, Zlatna și Roșia Montană beneficiază de o scutire de peste 115 miliarde de lei.(F.R.)
Premiul la Loto 6/49 se va distribui egal la categoriile a doua și a treia
    În premieră pentru România, marele premiu la 6/49 nu se mai reportează ci se va distribui în mod egal, la categoriile a doua și a treia. Conform anunțului făcut de Loteria Națională, pentru jocul de duminica viitoare, 6 iunie, cele 80,1 miliarde lei, cât reprezintă fondul de câștiguri la categoria I, se repartizează astfel: 40,05 miliarde lei vor merge la categoria a II-a iar celelalte 40,05 miliarde lei la ca­tegoria a III-a. În aceste condiții premiile obținute cu 5 și respectiv 4 numere norocoase din șase vor fi cel puțin duble față de săptămâna trecută. La ca­tegoria a II-a cel mai mic premiu va fi 500 de milioane lei.(F.R)
Consiliul Județean a stabilit nivelul taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor
    În cursul zilei de ieri, consilierii județeni au aprobat nivelul taxelor și impozitelor locale pe anul 2005. Astfel, pentru eliberarea unui certificat de urbanism, se va plăti, în funcție de suprafață, de la 38.500 de lei (până la 150 mp inclusiv), până la 93.500 de lei (peste 1000 mp); pentru fiecare mp în plus peste această valoare se va plăti 140 de lei. Pentru mediul rural se va plăti doar 50 la sută din taxa plătită de orășeni. Taxa de foraje și escavări este de 55.000 de lei, iar pentru eliberarea avizului comisiei de urbanism și amenajarea teritoriului se va plăti 110.000 de lei. Avizele necesare eliberării autorizației de construcții variază între 121.000 de lei și 363.000 de lei (peste 200 de mp se adaugă 60.000 de lei/mp). 657.000 de lei se va plăti pentru au­torizțiile de construire a obiectivelor în zona dru­murilor județene, iar 110.000 de lei pentru avizul arhitectului șef. Intrarea la Muzeul național al Unirii va fi de 12.000 de lei pentru copii și 25.000 de lei pentru adulți. La Teatrul de păpuși intrarea va fi de 20.000 de lei. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.