Prima pagină Ediția din: 7.6.2004
La închiderea urnelor de vot
Rezultate preliminare ale alegerilor locale estimate în sondajele de opinie
•Alianța PNL - PD a cucerit Bucureștiul. Marile orașe ale României, cu excepția Timișoarei, rămân la PSD * În județul Alba prezența estimată la vot a fost de circa 50 la sută la închiderea urnelor * Bu­cureștiul - adjudecat de liderul PD Traian Băsescu, încă din primul tur * D.A. a pus stăpânire pe Con­siliul General, în timp ce sectoarele sunt împărțite între Alianța D.A. și PSD
      La solicitarea Biroului Electoral Central, statisticienii au măsurat doar până la ora 17,00 prezența la urne, când votaseră 36,07 la sută dintre locuitorii județului Alba. Cu toate acestea, specialiștii estimau o prezență la vot înainte de închiderea urnelor, la ora 21,00, de aproximativ 50 la sută. Asta înseamnă că la nivel județean au votat ceva peste 150.000 de alegători, iar la Alba Iulia aproximativ 28.000 de cetățeni.
    Ieri seară, după ora 21,00, TVR a dat publicității rezultatele par­țiale înregistrate la cele 500 de secții de votare din țară, selectate ca eșantion. Sondajul făcut la ieșirea de la urne a fost comandat de TVR și executat de INSOMAR și METROMEDIA TRANSILVANIA.
    La București, în capitala României, primarul Traian Băsescu, liderul PD a dat lovitura obținând un nou mandat încă din primul tur, cu un procent de 59,6 la sută. Mircea Geoană (PSD) a ocupat locul II, cu un scor de 29,8 la sută, iar pe locul III, candidatul PRM Mitică Dragomir a obținut 6,4 la sută din voturile valabil exprimate. Lupta este mai strânsă la sectoare unde, la Sectorul 1 cele două forțe politice intră în turul II, la Sectorul 2 PSD-istul Neculai Onțanu pare câștigător din primul tur, la Sectoarele 3 și 4, candidații Alianței conduc cu puțin peste 50 la sută și este posibil să câștige din pri­mul tur, în timp ce la Sectorul 5 s-a impus controversatul Marian Van­ghelie, care a candidat independent, iar la Sectorul 6 va fi turul II. Traian Băsescu își vede visul împlinit,întrucât Alianța D.A. a ob­ținut 53,6 la sută din voturi, în timp ce PSD a scos doar 30,6 la sută. În Consiliul General a intrat și PRM-ul cu 6,3 la sută.
    * La Cluj, în turul II se vor duela Ioan Rus, actualul ministru de In­terne, care a obținut un scor de 41,1 la sută, în timp ce candidatul Alianței, deputatul Emil Boc, a fost cotat cu 35,6 la sută din opți­unile de vot. Marea surpriză de la Cluj o constitue ieșirea din cursă a celebrului Gheorghe Funar, care a fost votat doar de 26,7 la sută dintre clujeni. În Consiliul local conduce Alianța D.A. cu 32,9 la sută din opțiuni, urmată de PSD cu 23,9 la sută, PRM - 19,6 la sută și UDMR - 17,5 la sută.
    * La Constanța a câștigat din primul tur candidatul PSD Radu Ma­zăre, cu 64 la sută. Pe locurile 2 și 3 s-au clasat liberalul Puiu Hassoti cu 13,8 la sută și Stelian Duțu - PD, 9,5 la sută.
    * La Iași a câștigat tot din primul tur PSD-istul Gheorghe Nichita, cu 52,8 la sută. El a fost urmat de liberalul Dan Cârlan, cu 17,6 la sută.
    * La Timișoara, s-a impus și va fi primar pentru a treia oară, reprezentantul PNȚCD Gheorghe Ciuhandu. El a obținut 66,7 la sută din opțiunile de vot ale timișorenilor, în timp ce PSD-istul Horea Cio­cârlie a obținut doar 14,1 la sută. (F.R.)
    votantLa secția nr.7 din Alba Iulia s-a prezentat și Dumitru Popa, de 85 de ani, care a declarat în exclu­sivitate pentru ziarul "Unirea" că nu mai ține minte de câte ori a votat până acum, dar de aceas­tă dată a votat pentru o rându­ială mai dreaptă, o viață mai bu­nă, mai puține biruri și mai mul­te investiții și locuri de muncă pentru prosperitatea poporului! O declarație înțeleaptă, cu tâlc, de care noii aleși ar trebui să țină seama!
Chiar și duminică, cetățenii și-au ridicat buletinele de la poliție pentru a vota
    Potrivit Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei Alba, la începutul lunii mai 2004, în județul nostru existau 4.837 de persoane care aveau actele de identitate expirate. Dintre acestea, cel puțin 2.000 de persoane au reușit să-și depună actele până ieri și să-și obțină un act de identitate valabil. Pentru a veni în sprijinul acestora, până în 6 iunie inclusiv, programul de funcționare a ghișeelor de Evidență a Populației a fost în zilele lucrătoare între orele 8.30-21.00. Ieri, pe la Biroul de Evidență a Populației din Alba Iulia au trecut să-și ridice cărție de identitate 12 persoane care intenționau să se pre­zinte la vot. (N.I.T.)
Accident rutier cu trei victime la Vadu Moților
    Sâmbătă, 5 iunie, în jurul orei 11.30, pe DN 75 între Vadu Moților și Albac s-a produs un accident rutier în care au fost rănite trei per­soane. Deplasându-se cu mașina de serviciu de la Electrica SA Câm­peni la o intervenție, Traian Dobra, de 56 de ani, a pierdut con­trolul volanului într-o curbă ușoară la stânga, a acroșat un parapet și s-a răsturnat în albia râului Arieș. În accident au suferit leziuni la cap șoferul și pasagerul de pe bancheta din spate a autoturismului - Nicolae Toader, de 72 de ani, pensionar. Mai grav a fost accidentat un alt pasager din autoturism, angajat al Electrica Câmpeni: Gheor­ghe Man, de 58 de ani, care a fost transportat la spitalul din Câm­peni în stare de șoc traumatic, traumatism al coloanei și posibile fracturi costale. În cauză, poliția Câmpeni continuă cercetările.(N.I.T.)
Un comando din Deva a dat lovitura în Zlatna
    Un grup de trei persoane din Deva au furat sâmbătă, 6 iunie, dintr-un magazin din Zlatna 38 de cartele telefonice (pentru telefonia mobilă) și 7 cartele telefonice (pentru rețeaua fixă), în valoare de a­proape 11 milioane de lei. Cei trei au profitat de neatenția vân­ză­toarei pentru a comite furtul și ulterior au dispărut cu autoturismul HD06CXD. A fost alertată poliția Zlatna care, la rândul său, a sesizat celelalte unități de poliție de pe DN 74. Hoții fugari au fost prinși într-un filtru al poliției Abrud. Au fost identificați: Georgeta Macingo, de 37 de ani, Ionela Neamțu, de 27 de ani, Ionel Boancă, de 27 de ani, toți fără ocupație. Autoturismul era condus de Doru Struți, din Deva. Hoții au fost predați poliției Zlatna, care va efectua cercetări cu privire la infracțiunea de furt calificat. (N.I.T.)
La Petrești
Un autotren s-a răsturnat în apropierea unei benzinării
    Sâmbătă, 5 iunie, în jurul orei 14.00, la ieșirea din Petrești, un autotren forestier s-a răsturnat în apropierea unei stații de benzină, distrugând fațada unei case. Accidentul s-a produs din cauză că autotrenul condus de Marcel Similie, șofer al unei societăți din Ba­cău, a derapat și s-a răsturnat într-o curbă. Polițiștii sosiți la ac­cident au avut surpriza să constate că șoferul avea o alcoolemie de 1,27 mg alcool în litrul de aer respirat. Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. În cauză, poliția rutieră Sebeș continuă cercetările. (N.I.T.)
Numerele extrase la Loto 6 din 49
    1 7 20 28 29 30
    La Noroc: 5 7 3 4 0 3 0
    La categoria I reportul este de 33 de miliarde de lei întrucât nu a fost nici un câștigător. La categoria a doua sunt 113 câștiguri a câte 791 de milioane de lei (în care este inclus o Dacia Solenza pentru fiecare premiu). La categoria a treia, cei 6.458 câștigători vor încasa fiecare 10,4 milioane de lei.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.