Curier județean
Dr. Mircea Frențiu, din Blaj, susține că a descoperit un tratament eficient împotriva... cancerului!
•Acesta constă în "spălarea" cu "apă super-ușoa­ră" a zonelor din care au fost extirpate formați­u­nile tumorale
      Recent, dr Mircea Frențiu, directorul Spitalului municipal din Blaj, ne-a declarat că și-a "depășit atribuțiile" administrative, precum și pe cele profesionale (de medic chirurg), aventurându-se în munca de cercetare. Chiar fără a i se pune la dispoziție fonduri în acest scop. Iată ce ne-a declarat dânsul cu privire la cercetările pe care le-a făcut în unitatea spitalicească pe care o conduce: "Așa zisa «apă super-ușoară» este un produs cu efect contrar celui al bine­cu­noscutei «ape grele». Este vorba de o substanță sărăcită în deu­te­riu, care pare a asigura schimburi mai rapide între celulă și mediul exterior (în timp ce «apa grea» îngreunează aceste schimburi). Ast­fel se elimină elementele responsabile de boli foarte grave (de pildă elementele tumorale, cancerurile). Procedeul propriu-zis constă în spălarea cu această «apă super-ușoară» a zonelor din care au fost extirpate chirurgical formațiunile tumorale. Eu am observat personal că astfel se distrug celulele canceroase rămase iar formațiunile tu­morale nu se mai regenerează, prelungindu-se de 10 ori șansa de viață. Procedeul la care mă refer nu are încă o confirmare 100%, pentru că un astfel de tratament trebuie verificat în timp îndelungat și urmărind evoluția mai multor cazuri tratate. El va fi «omologat», ca să zic așa, doar în momentul în care vor fi tratate 100 de cazuri și va fi confirmată eficiența tratamentului. Ceea ce pot să vă spun fără nici un dubiu este faptul că eu, personal, am operat un pacient în vârstă de 72 de ani, care suferea de un cancer de colon foarte agresiv. Acum acesta are 82 de ani și trăiește, bine mersi...
    Din nefericire, «apa super-ușoară» este foarte scumpă și greu de procurat. Doi litri din acest produs costă aproximativ 100 de dolari."
    Am redat cu fidelitate declarația specialistului chirurg Mircea Fren­țiu. Ca nespecialiști nu ne putem exprima în nici un fel asupra ce­lor declarate de dânsul. E treaba lumii medicale să se pronunțe dacă este posibil așa ceva sau este doar o simplă coincidență. Și, oricum, fiecare chirurg dintre cei cu care am stat de vorbă până în momentul de față (nu despre acest tip de tratament) este de acord că "medicul operează, dar Dumnezeu vindecă"!
Ioan HĂNȚULESCU

La Camera de Comerț Alba
Întâlnire cu oameni de afaceri
    Recent, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Al­ba a avut loc o întâlnire cu domnul Wiet van Bosbeek, coordonatorul pentru România al Netherlands Management Cooperation Pro­gram­me (NMCP), care a vizitat județul Alba pentru a identifica firme ro­mânești ce pot beneficia de acest program și pentru a-l face cu­noscut. Netherlands Management Cooperation Programme (NMCP), organizație de consultanță finanțată de Guvernul Olandei, oferă fir­melor românești posibilitatea de a beneficia de consultanță gratuită, cursuri de specializare a angajaților români în Olanda și găsire de parteneri de afaceri olandezi. La această întâlnire au participat re­prezentanți ai 19 societăți comerciale din județ interesați să bene­ficieze de acest program, iar în urma întâlnirii au fost stabilite vizite la următoarele firme: MANUFACTURA DE PORȚELAN IPEC SA, INCOV SA, RAPEL SA, TRANSILVANIA PRODUCTION SA, DIA­FAN SRL, TIPO-REX SRL. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.