Prima pagină Ediția din: 11.6.2004
Certându-se pentru... animale
Un bărbat din Mogoș a primit un... topor, în cap
    Constantin Onețiu, de 29 de ani, din Mogoș, a ajuns miercuri, 9 iunie, la spitalul din Abrud după ce a primit de la un consătean o lovitură cu tăișul toporului în cap. Potrivit sesizării depusă de Onețiu la Postul de Poliție Mogoș, acesta se deplasa cu Sabina Moț pe o fâneață situată în valea Geogești când s-au întâlnit cu consăteanul lor Ioan Nicoară (de 50 de ani). Din vorbă în vorbă s-au luat la ceartă în legătură cu animalele care pășteau pe acea fâneață. Pentru a fi mai... convingător și încurajat de alcool, Nicoară i-a aplicat o lovitură cu tăișul toporului în cap lui Onețiu. Victima a primit primele îngrijiri medicale la dispensarul din Mogoș, ulterior fiind transportat la spi­talul din Abrud. Aici a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cere­bral acut deschis parietal dreapta, provocat de o lovitură de topor. Starea pacientului a fost stabilizată, rămânând sub supraveghere medicală. În funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale, poliția Mogoș va declanșa urmărirea penală împotriva lui Nicoară. (N.I.T.)
Nicolae Gavrilă - membru în Consiliul de Administrație al EURO COOP
    În data de 8 iunie 2004 a avut loc la Bruxelles Adunarea Generală a EURO COOP (Comunitatea Europeană a Cooperativelor de Con­sum), ocazie cu care a fost ratificată aderarea Uniunii Naționale a Co­o­perativelor de Consum din România - CENTROCOOP la orga­nizația europeană, iar Președintele CENTROCOOP, dl. Nicolae Ga­vrilă a fost ales membru al Consiliului de Administrație.
    EURO COOP reunește organizațiile de reprezentare ale inte­re­se­lor cooperativelor de consum din 17 țări europene din care 15 mem­bre ale Uniunii Europene.
    Aderarea CENTROCOOP la această organizație și implicarea în procesul decizional are o semnificație deosebită în condițiile în care EURO COOP este un organism activ implicat în activitatea de con­sultare inițiată de Comisia Europeană și un partener activ de dialog al Comitetului Economic și Social European. (F.R.)
Liberalii și umaniștii din Alba merg împreună în turul II la locale
    Partidul Național Liberal, filiala județeană Alba și Partidul Umanist din România au convenit ca pentru turul II al alegerilor locale din 20 iunie 2004, filialele celor două partide să-și suțină reciproc candidații angajați în cursa pentru fotoliul de primar. Înțelegerea a fost parafată de președinții celor două fililale - Teodor Atanasiu, PNL Alba și Ni­colae Popa, PUR (s-l) Alba. Potrivit înțelegerii, colaborarea se va extinde și la nivelul stabilirii viceprimarilor cât și în ceea ce privește conlucrarea la nivelul consiliilor locale. (N.I.T.)
La Alba Iulia
Transportul public se modernizează
    Recent Societatea de Transport Public SA Alba Iulia a pus în cir­culație 4 minibusuri noi, marca IVECO, tip 50 C13. Ele sunt des­tinate transportului urban de călători în municipiul Alba Iulia și au o capacitatea de 30 de locuri (12 pe scaune și 18 în picioare). Mi­nibusurile au ușă cu deschidere electrică comandată de la șofer și treaptă de urcare joasă. Ele sunt omologate la clasa M3 - autobuz de transport urban - și sunt realizate la ASTRA BUS Arad după un proiect unicat, la solicitarea STP Alba. În următoarea lună STP va mai achiziționa 2 asemenea minibusuri, acestea toate făcând parte din cadrul unui program mai amplu de modernizare a transportului public local în Alba Iulia, ținând cont în primul rând de confortul ce­tățenilor. Tot în această perioadă a fost achiziționat un microbuz Mer­cedes Sprinter cu confort deosebit (aer condiționat, sonorizare interioară, etc.), ce va fi utilizat atât în transportul public urban, dar care poate fi închiriat pentru excursii în țară și în străinătate. (A.D.)
S-a spânzurat în magazia casei
    Poliția Aiud a fost sesizată miercuri, 9 iunie, despre faptul că un bărbat din Ciumbrud și-a luat singur zilele. Polițiștii sosiți la fața lo­cului au constatat că Traian B., de 45 de ani, din Ciumbrud, s-a spân­zurat cu o funie în magazia din spatele casei sale. Trupul neîn­suflețit a fost descoperit de familia îngrozită, fiind anunțată ulterior poliția. (N.I.T.)
Băiatul luat de Mureș a fost găsit înecat
    Corpul neînsuflețit al băiatului luat de Mureș luni, 7 iunie, în jurul amiezii, a fost descoperit ieri în zona Războieni. Marius Daniel Mi­ron, de 15 ani, din Ocna Mureș ieșise luni la scăldat împreună cu alți doi prieteni. Din nefericire, băiatul a fost înghițit de ape sub ochii îngroziți ai celorlalți băieți. Medicul legist a confirmat decesul prin î­nec. (N.I.T.)
La Săsciori
Un bărbat a dispărut de acasă
    Gheorghe Mihalcea (de 56 de ani, din Săsciori) a fost dat dis­părut la poliție după ce duminică, 6 iunie, a plecat să culeagă ciu­perci și nu s-a mai întors acasă. Rudele au informat poliția că Mihal­cea avea probleme și cu vederea. În prezent se fac cercetări pentru găsirea celui dispărut de acasă. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.