Curier județean
O floare pentru doamna învățătoare
    O floare este cel mai frumos cadou posibil, pentru că este na­turală, un fel de dar din "sufletul Creației". Tot atât de natural și cu aceeași proveniență (din "sufletul Creației"), este scrisoarea unui co­pil (pentru că ei, copiii, sunt mai puri și mai aproape de esența Crea­ției, decât orice făptură pământească). Iar o astfel de scrisoare am avut ocazia să văd recent, avându-l ca autor pe un elev care tocmai a încheiat, anul acesta, clasa a IV-a (clasa a IV-a A, la Școala ge­nerală "Liviu Rebreanu", din Alba Iulia). Copilul se numește Andrei Roșu, iar scrisoarea îi este adresată d-nei Maria Caraneaga, învă­ță­toarea care i-a îndrumat pașii de la primii ani de școală și până a­cum. Iată un fragment (impresionant, trebuie să recunoașteți), din această scrisoare: "... sunt eu, fostul elev Andrei Roșu, care nu de puține ori v-a necăjit prin stângăciile lui copilărești, dar tot de atâtea ori, prin sentimentele lui curate, căuta să vă aducă un zâmbet pe bu­ze, să vă însenineze fața, atunci când vă era brăzdată de norii gri­jilor sau ai suferințelor (...) Prin aceste rânduri aș vrea să vă mul­țu­mesc din suflet, deoarece primii mei pași în vâltoarea vieții au găsit calea și nu au șovăit, datorită îndrumării dumneavoastră..." Iar scri­soarea se încheie cu o urare tulburătoare: "Fie ca ochii dumnea­voastră să nu mai fie niciodată împânziți de lacrimi, iar fiecare zi trăită să vă fie o primăvară. Să aveți o viață lungă, sănătoasă, după atâtea frământări, o viață plină de bucurii, de pace și de fericire!" No comment. (I.H.)
Negocierea prețului la grâu
    În cursul zilei de vineri, 11 iunie, la sediul DADR Alba va avea loc o întâlnire cu producătorii agricoli și procesatorii din județ. Tema dez­bătută va fi negocierea prețului minim de achiziție a grâului din recolta acestui an.
    Având în vedere că se anticipează obținerea unei producții mari de grâu, producătorii se tem că nu își vor putea valorifica produsul muncii lor la un preț rezonabil care să le permită recuperarea chel­tuielilor și crearea unor surse bănești pentru finanțarea producți­ilor vi­i­toare. (S.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.