Ultima oră
Distracție estivală în Cetatea Alba Iulia
    Primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava ne-a informat că intenționează, alături de Bergenbier, să organizeze în această vară mai multe evenimente culturale în Cetatea Alba Iulia. Perioada vi­zată este 9 iulie - 16 august și se dorește ca în fiecare sfârșit de săptămână șanțurile Cetății să fie primitor loc de distracție pentru al­baiulieni și pentru turiști: mici, bere, discotecă în aer liber. Mai mult, în 4 dintre aceste week-end-uri se preconizează a fi organizate con­certe în care să cânte câte două formații cunoscute și cu priză la pu­blic în România. "Dorim, pe de o parte, să continuăm acțiunile prin care să-i atragem și să-i obișnuim pe albaiulieni cu Cetatea ca un loc în care se pot distra, un loc propice și pentru alte activități. Dorim să-i învățăm că Cetatea nu este numai un loc de trecere în drumurile lor zilnice, ci o destinație. Tocmai de aceea am dat drumul de curând amenajării "Traseului celor trei fortificații" despre care s-a și scris deja, și ne pregătim să facem pași importanți și pentru in­troducerea altor activități în Cetate. Cea cu distracția este poate cel mai ușor de făcut acum, dar în eforturile noastre nu ne vom limita doar la atât.
    În acest an vom demara și lucrările de modernizare și extindere a rețelei de canalizare în perimetrul cetății, vom face demersuri și pen­tru modernizarea rețelei de alimentare cu energie electrică și pentru celelalte rețele de utilități. Fără acestea putem avea planuri foarte frumoase, dar... Revenind la ceea ce propunem acum ca distracție de vară în Cetatea Alba Iulia, spun că ne-am gândit să facem acest lucru și dintr-un alt motiv: foarte mulți albaiulieni nu vor pleca în con­cediu în această vară din diferite motive, dar sezonul estival trebuie să ofere și pentru cei care rămân acasă puțină destindere" - a de­clarat Mircea Hava. Pentru ca această idee a primarului să devină realitate, mai trebuie încă rezolvate împreună cu Bergenbier câteva probleme tehnice. Să sperăm că ele vor fi depășite!
Anca DINICĂ

Ca urmare a intervenției făcute de deputatul Con­stantin Selagea
Spitalul TBC din Câmpeni, dotat cu un tomograf computerizat
    Sanatoriul TBC din orașul Câmpeni va avea în următoarele zile în dotare un aparat nou de radiografie și tomografie computerizată, producție italiană, de tip Mercury 332. Ca urmare a unui program guvernamental, au fost achiziționate 100 de astfel de aparate din care, primele 20 au intrat deja în țară, iar unul va ajunge în aceste zile la Câmpeni. Deja, la sanatoriul TBC au sosit reprezentanții fir­mei care se vor ocupa de montarea noului aparat și care vor asigura service-ul. "Investiția este cifrată la circa 70 de miliarde de lei. A­paratul va fi montat în cel mai scurt timp și va fi de real ajutor ca­drelor medicale și moților, care nu vor mai fi obligați să plece la Al­ba, Arad sau Oradea pentru o tomografie, de exemplu", ne-a de­clarat deputatul Constantin Selagea, omul care a făcut numeroase intervenții pentru ca aparatul de radiografie și tomografie compu­te­rizată să ajungă la Câmpeni. După spitalul județean, sanatoriul TBC Câmpeni este a doua unitate medicală din județ care beneficiază de o astfel de aparatură modernă.(F.R.)
Pompierii au controlat unitățile de turism din Alba
    Pompierii militari din Alba au efectuat în ultima lună 30 de con­troale tehnice de specialitate și 110 instructaje și analize cu an­gajații societăților comerciale. Au fost constatate 92 de nereguli, 59 fiind soluționate în timpul controalelor. Au fost aplicate 71 de sanc­țiuni contravenționale. Verificările au fost făcute în special la unitățile de turism și agroturism, unități școlare, societăți comerciale. Pom­pierii au constatat că în unitățile vizate de control nu erau respectate regulile cu privire la menținerea în stare de funcționare a mijloacelor de primă intervenție la incendiu, a hidranților interiori și a extinc­toa­relor. (N.I.T.)

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.