Curier județean
Societatea cultural-patriotică "Avram Iancu" premiază performanța
    De câțiva ani, filiala Alba Iulia a Societății cultural-patriotice "A­vram Iancu" premiază la finele anului școlar câțiva dintre cei mai buni elevi sau studenți. Sunt luate în calcul atât rezultatele la învă­țătură, cât și comportamentul general al elevilor. Elevii premiați pro­vin de la unități din Alba Iulia care poartă numele lui Avram Iancu sau Horea, Cloșca și Crișan. Președintele Filialei Alba Iulia a soci­etății amintite, prof. Emil Jurca, ne-a declarat că în acest an pre­mierea are conotații mai profunde prin faptul că ea are loc cu câteva zile înainte de aniversarea a 180 de ani de la nașterea lui Avram Iancu și a 220 de ani de la Răscoala condusă de Horea, Cloșca și Crișan. Pentru rezultatele deosebite la învățătură și purtare, parti­cipare la olimpiadele școlare și cu un spirit organizatoric mult apre­ciat de colegi și cadrele didactice au fost premiați elevii Ioana Barb - clasa a X-a A de la Colegiul Național "Horea, Cloșca și Crișan" și Daniel Nicolae Drăghici - clasa a VIII-a A de la Școala generală "Avram Iancu" Alba Iulia. Ei au primit sume de bani, cârți, albume, materiale promoționale ale Societății "Avram Iancu" și diplome de merit.
    De asemenea, au fost acordate premii și unor studenți (care pe vremea când erau elevi au fost și atunci premiați de Societatea "Avram Iancu") și care au continuat pe drumul bun pe care porniseră atunci. Printre ei se află: *Alexandru Copil, student în anul II la Fa­cultatea de Științe Politice a Universității București. El este unul din­tre cei trei studenți selecționați pentru a participa la o tabără inter­națională socio-profesională în Germania Din acest an a fost cooptat ca asistent și membru al Grupului de Cercetare a Elitelor și Par­tidelor Politice în contextul alegerilor locale și generale 2004; *Ma­rius Drașovean, student în anul II la Facultatea de Istorie a Uni­ver­sității București. El are deja publicate articole în reviste de speci­alitate, dar și în publicația Societății Avram Iancu - "Iancule Mare". În perioada 15-26 octombrie 2003 a participat la proiectul "România și extinderea Uniunii Europene în contextul relațiilor româno-germane", desfășurat la Berlin și Potsdam. Din aprilie 2003 este vicepreședinte al Societății de Studii Istorice "Erasmus", afiliată la International Students of History Association (ISHA).
    "Suntem mândri de toți acești tineri și suntem convinși că noua generație va continua exemplele pozitive pe care le-a primit moște­nire de la înaintașii săi, contribuind la înfăptuirea idealurilor Craiului Munților - Avram Iancu" - a precizat prof. Emil Jurca.
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.