Curier județean
Accident de muncă mortal
    mortUn bărbat de 50 de ani din județul Alba, tată a patru copii a murit ieri dimineață după ce a căzut în cap de la o înălțime de 10 me­tri. Lăcătușul se afla pe o sche­lă metalică acoperită cu plăci de azbociment și se pre­gă­tea să sudeze, moment în ca­re a călcat din neatenție pe o placă și a căzut în gol. Gicu E­nache a lucrat de un an de zile ca lăcătuș mecanic la o firmă din Alba Iulia. Ieri dimineață s-a prezentat la un punct de lucru din Sîntimbru unde executa lucrări pe o schelă metalică. La un moment dat, în timp ce arunca jos plăcile de azbociment cu care era a­coperit depozitul, bărbatul a călcat din neatenție pe o placă și a căzut în cap pe ciment de la o înălțime de aproximativ 10 metri. "Ne pregăteam de lucru și Gicu arunca jos plăcile pentru a putea suda scheletul metalic. Am auzit o bubuitură puternică și când m-am ui­tat l-am văzut pe Gicu jos pe ciment, nemișcat. Am chemat sal­varea, dar medicii au stabilit că Gicu a căzut în cap și a murit pe loc", ne-a declarat Cristian Cosma, martor la evenimente.
    Bărbatul purta echipament de protecție iar reprezentanții societății spun că omul a fost instruit pe linia de protecția muncii. La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba și ai Parchetului de pe lângă Judecătoria din Alba Iulia. Împreună ei urmează să ancheteze cum a avut loc incidentul și cine se face vinovat de acesta. (I.G.)
BCC Ocna Mureș a fost inaugurat oficial
    Ieri, la Ocna Mureș, a fost inaugurat oficial noul sediu al Biroului de Consiliere pentru Cetățeni, situat pe strada Mihai Eminescu nr. 27, telefon 870002. BCC Ocna Mureș oferă gratuit servicii de in­formare și consiliere pentru cetățeni, cu un program de luni până vineri între orele 9.00-15.00 iar sâmbăta între orele 11.00-13.00, fiind deja operațional din 1 aprilie a.c.. La inaugurare au fost prezenți pri­marul ales al orașului Ocna Mureș - Sorin Cristea, managerul BCC Ioana Gârlea, președintele Fundației Salinae și partenerul BCC Oc­na Mureș - Vasile Vasilca, vicepreședintele Asociației Naționale a BCC-urilor din România și manager al BCC Alba - Alin Dumitru, jurista BCC Ocna Mureș - Loredana David, consilieri din cadrul BCC Ocna Mureș și din cadrul Fundației PAEM Alba. (N.I.T.)
Jucării pentru copii
    Copii cu vârsta de peste 3 ani din 10 dintre grădinițele județului Alba se vor bucura de-acum înainte de mai multe jucării. Asta în­seamnă mai multă distracție, dar și mai multe posibilități de de­prindere a unor abilități de comunicare sau practice.Jucăriile au fost donate grădinițelor prin intermediul Fundației pentru combaterea șomajului PAEM, a președintelui executiv Vasile Voicu Bora de că­tre Asociația "Les Voluntaires d'Elfun France Est" din localitatea Belfort Cedex (Franța). Cele zece grădinițe care au primit darurile sunt cele din Cut, Stremț, Tărtăria, Săliștea, Grădinițele nr. 3 și 4 din Cugir, Grădinița nr. 1 din Alba Iulia, Grădinițele din Almaș, Su­seni și Casa de tip familial, ultimele trei din comuna Almașu Mare. Spor la joacă! (A.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.