Ultima oră
Rezultatele alegerilor locale au provocat căderi de capete în PSD Alba
•Marius Rotar, Ioan Șolea, Liviu Rusu și Ioan Vio­rel Sicoe au demisionat
      Așa cum era de așteptat, ședința de ieri a Delegației Perma­nente a PSD Alba i-a sancționat pe cei vinovați de pierderea alege­rilor în unele din cele mai importante localități ale județului. Este vorba despre Marius Rotar - președintele PSD Alba Iulia, Liviu Octa­vian Rusu - vicepreședinte PSD, Ioan Viorel Sicoe - vicepreședinte PSD și Ioan Șolea - președinte PSD Blaj ale căror demisii au fost acceptate de către Delegația Permanentă. Până la organizarea unor conferințe de alegeri, la Alba Iulia a fost numit președinte interimar Achim Moise, iar la Blaj - Ionel Roșca. În altă ordine de idei, Șerban Mihăilescu, prezent la Alba Iulia din partea organizației centrale a PSD a precizat faptul că rezultatele partidului în județul Alba sunt sub așteptări, chiar dacă din punct de vedere statistic ele sunt su­pe­rioare anului 2000. "Poate este și vina noastră a liderilor de la București, că nu am știut să găsim con­ducătorii potriviți pentru or­ganizația din Alba. Activitatea tânărului președinte Mugurel Sârbu es­te apreciată la București și sperăm ca dânsul să facă în con­ti­nuare multe lucruri bune în persepectiva alegerilor din toamnă", a spus vicepreședintele PSD. Domnia-sa a taxat de asemenea "po­litica talibană" a Alianței D.A., de acaparare a Consiliilor județene, "care nu a condus la nimic bun și care s-a întors până la urmă îm­potriva lor, ei neavând la nivel național decât 6 sau 7 consilii". În ce­ea ce-l privește pe Cornel Filipescu, Șerban Mihăilescu a spus că mutarea către PD nu îi va folosi la nimic. "Nu aș vrea să folosesc cuvinte grele, pentru că sare iarăși presa pe mine. Oricum, e jenant ce a făcut acest personaj aflat la vârsta senectuții".
    La începutul săptămânii viitoare președintele PSD Alba Mugurel Sârbu va prezenta la București, în fața liderilor organizației centrale un material privind rezultatele alegerilor locale precum și măsurile care s-au luat la nivel de organizație.
Răzvan JURCĂ

Onoare terfelită în cuantum de 120 milioane de lei
•Deputatul PSD Codrin Ștefănescu a pierdut pro­ce­sul intentat lui Viorel Bumbu
      Judecătoria Alba Iulia l-a achitat (cu drept de recurs în 10 zile) pe Viorel Bumbu în procesul pe care deputatul PSD Codrin Ște­fănescu i l-a intentat în octombrie, anul trecut, sub acuzația de in­stigare la calomnie. La data respectivă, deputatul Ște­fănescu, prin avocatul Ioan Filipescu, formula o plângere penală împotriva lui Vio­rel Bumbu, plângere potrivit căreia Bumbu ar fi instigat-o pe Natalia Perți - o minoră implicată și în dosarul Raul Rus, zis Pricu, acuzat de proxenetism - să declare că ar fi întreținut relații sexuale cu demnitarul pesedist, fapt ce i-a adus grave prejudicii de imagine. Procesul de instigare la calomnie a fost declanșat și de o bruscă schimbare de atitudine a Nataliei Perți, care în 29 august 2003 a fă­cut o nouă declarație la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, în care era incriminat total Viorel Bumbu. Acesta a apreciat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că aceste declarații au fost făcute "sub spaima amenințării cu moartea" la care fata era supusă și în contextul în care "în interiorul poliției există persoane care la data respectivă l-au protejat pe acest cap al lumii interlope alba­iuliene" (n.r. Raul Rus). Viorel Bumbu a ținut să mulțumească per­sonal procurorului general Vasile Luha de la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia și șefului CZCCOA Alba Iulia, comisarul Tudor Grindean, pentru implicarea corectă în acest caz. "Îmi asum responsabilitatea când declar că între acest Codrin Ștefănescu și Raul Rus sunt le­gături bizare, am certitudinea unor legături de tip mafiot. În spatele lui Pricu stă Codrin Ștefănescu" a spus Viorel Bumbu.
    Prin sen­tința Judecătoriei Alba Iulia, Codrin Ștefănescu este o­bligat și să achite 120 milioane de lei, reprezentând onorariul avo­catului lui Viorel Bumbu, nimeni altul decât ex-prefectul de Alba, Ioan Rus. Pe de altă parte, avocatul lui Codrin Ștefănescu în acest proces a fost Ioan Filipescu, fiul fostului senator de Alba, Cornel Fili­pescu.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Pe DN1, la Unirea
Renault proiectat în șanț de un autocamion militar
    Pe raza comunei Unirea, s-a produs joi, 1 iulie, în jurul orei 15.50, pe DN 1, un accident rutier soldat cu o victimă. Conducând un auto­turism Renault pe direcția Aiud-Turda, Aurelian Ivăncică Nouraș, de 43 de ani, din Bistrița Năsăud, a încercat să depășească auto­ca­mionul militar marca DAC, condus regulamentar de Silviu Jinar, de 34 de ani, din Cluj Napoca. Deoarece manevra a fost făcută într-o curbă periculoasă (cu semn de circulație care avertiza acest lucru), Renaultul a izbit partea stângă față a camionului în momentul în care a încercat să reintre pe banda sa de mers. Din izbitură, Ivăn­cică Nouraș s-a trezit cu Renaultul în șanțul de la marginea șoselei, iar în momentul în care a încercat să reintre pe carosabil s-a răs­turnat cu roțile în sus. Aurelian Ivăncică Nouraș a fost spitalizat la Ocna Mureș cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral și plagă scalpată fronto-parietală. Din fericire, camionul militar era gol, a­cesta urmând să aducă un grup de militari din poligonul de tragere.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Dr. Precup Irimie, noul președinte al clubului "Rotary" Alba Iulia
    Joi după-amiaza a avut loc schimbul anual al președintelui din fruntea clubului "Rotary" Alba Iulia. Pentru următorul an, preșe­din­tele rotarienilor este dr. Precup Irimie. Dânsul l-a înlocuit pe ing. Marian Sarmeș. Trebuie menționat faptul că din darea de seamă pre­zentată rezultă că rotarienii au avut poate cel mai bun an, bogat în acțiuni caritabile.(F.R.)
Președintele Teodor Atanasiu la sărbătoarea fiilor satului de la Sohodol
    Președintele Consiliului Județean Alba, Teodor Atanasiu, va participa duminică, la Sohodol, la tradiționala sărbătoare "Fiii sa­tului". Din această comună se trage cunoscutul interpret de muzică populară, liberalul Nicolae Furdui Iancu. Mai trebuie spus că liberalii mai au un motiv de bucurie, în sensul că noul primar al comunei este Lucian Andreica, membru al partidului cu săgeata. Dincolo de culorile politice, moții din Sohodol sunt chemați duminică, cu mic cu mare, pentru a se bucura așa cum se cuvine de sărbătoarea lor.(F.R.)
Deputatul PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru con­stată:
Alianța D.A. a preluat un județ "pârjolit" de PSD
    În cadrul conferinței de presă de ieri, deputatul PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru, a declarat că Alianța D.A. a preluat un "județ «pâr­jolit» de PSD, ca pe vremea tătarilor, care furau tot și apoi dă­deau foc". Deputatul liberal a constatat că "din păcate, cu aprobarea Guvernului Năstase, banii au fost cheltuiți în avans în județul Alba inclusiv pe semestrul III, la Consiliul județean existând deja o datorie de 13 miliarde de lei, la capitolul «drumuri» și «protecția copilului»." Simedru a spus că primarii Alianței D.A. au fost sfătuiți să nu preia nimic până nu se auditează complet primăriile și se face un bilanț complet. "Banii de la CJ Alba au ajuns, majoritatea, în «asfalturi ele­cto­rale», a căror calitate o vom verifica" a mai precizat Simedru. (N.I.T.)
La Pianul de Sus
A ferit căruța, dar a lovit... căruțașul!
    Joi, 1 iulie, în jurul orei 20.00, pe DJ 107 A, la Pianu de Sus s-a produs un accident rutier în care un bărbat a fost rănit ușor. Aflându-se la volanul unei autoutilitare, Dorin Sas, de 46 de ani, din Vințul de Jos, a încercat să depășească o căruță oprită în fața unui imobil. În ultimul moment a observat că din față venea un alt autoturism, însă nu a reușit să oprească și l-a izbit pe Nicolae Mihu, de 25 de ani, care se afla lângă căruță. Nicolae Mihu a fost transportat la Spitalul Județean Alba cu escoriații la membre și torace, fiind însă în afara oricărui pericol. Lui Sas Dorin i s-au recoltat probe biologice, iar au­toutilitara a fost supusă unei expertize tehnice. (N.I.T.)

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.