Prima pagină Ediția din: 24.7.2004
Plătim abonamente la zi și în schimb primim fot­bal pe "cartelă"
Primele meciuri din deplasare ale Unirii nu vor fi văzute la TV de albaiulieni
•Motivul? Astral TV nu negociază preluarea pe ca­blu a postului Telesport
      Numeroși fani ai fotbalului din Alba Iulia ne-au sunat la redacție contrariați de faptul că Astral Tv, firma de televiziune prin cablu care acoperă "piața" TV din Alba Iulia întârzie să ofere un răspuns în ce­ea ce privește preluarea pe cablu a postului Telesport. Pe acest ca­nal vor fi difuzate primele trei meciuri ale FC UNIREA în campionatul de fotbal al Diviziei A care va începe săptămâna viitoare. Și cum dorul de fotbal este mare, după vacanța de vară, microbiștii, care sunt în același timp clienți ai rețelei de cablu, așteaptă să-i vadă la lucru pe idolii lor, în transmisiile directe de la Telesport. Deoarece numărul celor interesați de acest subiect este mare, am intrat în le­gătură cu d-na Corina Tothazan, din cadrul Departamentului Pro­grame-Comercial al Astral TV. Din păcate, veștile venite dinspre As­tral Tv sunt cel puțin descurajante, dacă nu alarmiste pentru zecile de mii de suporteri uniriști. "La ora actuală nu negociem cu Astral Tv preluarea pe rețeaua noastră de cablu a programelor Telesport, și în acest caz, nici a partidelor de fotbal pe care echipa d-voastră din Alba Iulia le va disputa și care vor fi transmise de Telesport. Nu știu să vă spun dacă este o situație care va dura o lună, două sau trei pentru că, repet, încă nu negociem cu Telesportul", ne-a declarat re­prezentanta Astral Tv. Așadar sunt destule motive de neliniște pen­tru suporteri, iar celor care ne-au cerut ajutorul le spunem că noi ne-am făcut datoria. Acum e rândul celor de la Astral Tv să ne arate că sloganul "Clientul nostru, stăpânul nostru" nu este doar o publicitate prăfuită. Sperăm ca măcar în al 12-lea ceas firma de cablu să în­țeleagă marele of al iubitorilor de fotbal și să le rezolve doleanțele. P.S. Sunt și numeroși cititori care ne-au rugat să transmitem SC Astral TV că doresc vizionarea programelor oferite de TV Cultural.
Florin ROMAN

Nou la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia
Facultate de administrație publică
    Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia va pregăti, din toamna acestui an, și studenți la specializarea "Administrație Pu­blică". Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de rec­torul instituției, prof. univ. dr. Moise Achim, după ce universitatea a primit recent autorizația provizorie de funcționare din partea Comisiei Naționale de Evaluare și Acreditare Academică. Acesta este, de altfel, motivul pentru care examenul de admitere nu a putut fi or­ga­ni­zat în sesiunea din vară. În cadrul viitoarei Facultăți de admi­nistrație publică vor fi scoase la admitere 50 de locuri, din care 5 vor fi sub­venționate, iar celelalte cu taxă, a cărei valoare nu a fost însă pre­cizată. Absolvenții vor susține examenul de licență în cadrul Uni­versității "1 Decembrie 1918", care este acreditată de Ministerul Edu­cației și Cercetării. Chiar dacă specializarea propriu-zisă nu va putea intra în procesul de acreditare decât după 7 ani de func­țio­nare, absolvenții nu vor avea probleme la angajare, a ținut să ofere asigurări rectorul Moise Achim. Conducerea instituției de învățământ superior se așteaptă la o concurență foarte mare, având în vedere că piața forței de muncă cere specialiști în domeniu.(R.G.)
Lenica Bucur a demisionat din fruntea organizației de femei a PSD Alba
    Președintele PSD Alba, Mugurel Sârbu, a anunțat ieri într-o con­ferință de presă faptul că d-na Lenica Bucur a demisionat din funcția de președinte a organizației de femei a partidului, fără a dezvălui în­să și motivele. Lenica Bucur a rămas doar simplu membru al parti­dului, iar în locul ei urmează să fie desemnat astăzi un președinte interimar al femeilor pesediste în cadrul ședinței Delegației Perma­nente a PSD Alba.
    În altă ordine de idei, tot astăzi se vor adopta și unele măsuri în ce­ea ce privește organizația PSD din Câmpeni, unde președintele Do­bra, datorită "bunelor" rezultate obținute la recentele alegeri lo­ca­le, și-a făcut "cadou" o vacanță în Statele Unite.(R.J.)
După ce a picat un examen, la întoarcerea acasă
O studentă din Aiud a sărit dintr-un TIR aflat în mers
    Lavinia M., în vârstă de 23 de ani, din Aiud, studentă la Uni­ver­sitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a ajuns la spital, după ce a sărit din TIR-ul cu care se întorcea acasă. Incidentul s-a produs joi, în jurul orei 14.15, pe DN1, pe raza satului Decea, comuna Mirăslău. Potrivit poliției, studenta a fost luată "la ocazie", împreună cu un alt autostopist, în autotrenul unei firme din Cluj, TIR condus de Ioan Urcan, de 55 de ani, din Gherla. La un moment dat, tânăra a des­chis ușa cabinei și, fără să spună nimănui nimic, a sărit din auto­vehicul. Fata a scăpat doar cu câteva zgârieturi, îndeosebi la nivelul capului. A fost totuși transportată la spitalul din Aiud pentru supra­veghere.
    Surse polițienești au declarat că nu se cunoaște cu exactitate motivul pentru care tânăra a recurs la gestul care-i putea fi fatal. În schimb, susțin sursele citate, este exclusă posibilitatea ca studenta să fi fost supusă unor presiuni pentru a întreține raporturi sexuale cu șoferul sau cu celălalt pasager din cabină. Polițiștii au explicat că Ioan Urcan a oprit un autoturism pentru a transporta de urgență vic­tima la spital și, mai mult, nu a fugit de la locul faptei. Ipoteza care pare plauzibilă este că studenta ar fi avut un sindrom depresiv, după ce ar fi picat un examen la facultate, mai ales că ea și-a impus "le­gea tăcerii".(R.G.)
Ploi torențiale cu grindină pe Valea Gălzii
    În cursul zilei de ieri, timpul frumos a alternat cu ploi torențiale de scurtă durată, cum a fost cazul și la Alba Iulia. Cel mai mult a plo­uat la Baia de Arieș, unde în numai câteva minute străzile au fost inundate. Pe Valea Gălzii, ploile torențiale au fost însoțite de căderi de grindină.(F.R.)
Teodor Atanasiu se întâlnește cu premierul Adrian Năstase
    Teodor Atanasiu, președintele CJ Alba, participă miercuri la reu­niunea de lucru a Uniunii Naționale a Președinților de Consilii Jude­țene ce va avea loc la București. În următoarea zi, președinții de con­silii județene se vor întâlni cu premierul Adrian Năstase și alți membri ai cabinetului.(F.R.)
Tânărul luat de apele Mureșului a fost găsit
    Cidu Petrică Moldovan, în vârstă de 19 ani, originar din comuna Hădăreni, județul Mureș, a fost găsit ieri dimineață, înecat în râul Mureș, în apropierea monumentului din satul Ciumbrud, lângă Aiud. Cadavrul a fost descoperit de un cetățean care trecea întâmplător prin zonă și care a observat corpul neînsuflețit plutind pe apă. Po­trivit poliției, tânărul s-a dus miercuri seara la scăldat la râul Mureș, în Aiud, însoțit de concubina lui, dar a fost înghițit de ape. Cauza exactă a decesului va fi stabilită de medicii legiști, chemați în acest sens la fața locului. (R.G.)
Program de lucru modificat la C.J. Alba
    Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Nicolae Popa, ne-a declarat că programul de lucru al instituției pe care o reprezintă a fost modificat. Astfel, salariații instituției vor veni la muncă la ora 8,00 și vor pleca la ora 16,00. Până acum salariații începeau pro­gramul la 7,30 și lucrau până la ora 15,30, iar vineri aveau zi de muncă "scurtă", în sensul că activitățile încetau la ora 12,00. "Am convenit să schimbăm programul deoarece am observat că cei mai mulți primari veneau la Alba Iulia la sfârșit de săptămână, iar la noi nu mai era nimeni prin CJ", a spus Nicolae Popa.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.