Prima pagină Ediția din: 3.8.2004
Șarpele de la sân
Doi barmani au delapidat sistematic "Hanul cu berze"
     Criza locurilor de muncă resimțită în toate colțurile țării pare să-i lase indiferenți pe doi tineri din Alba Iulia care, după ce cu greu și-au găsit un post de unde să-și câștige cinstit o bucată de pâine, s-au apucat să "muște" mâna care i-a hrănit. Ovidiu Lăncrănjan și Tibe­rius Nicolae Sturza au fost angajați recent ca barmani la "Hanul cu berze", renumitul punct turistic de la marginea municipiului Alba Iu­lia. Patronul localului, Nicolae Oancea, a povestit că i-a primit cu bunăvoința unui om care a vrut să nu-i lase pe drumuri pe cei doi tineri veniți să-și asigure un viitor. La ultima verificare a stocurilor de produse, fiica sa a observat lipsa unei sume importante de bani, motiv pentru care a sesizat poliția. Surse polițienești au declarat că, în urma primelor investigații, a rezultat faptul că cei doi tineri ar fi sustras, în perioada iunie-iulie a.c., aproximativ 60 de milioane de lei. După o nouă inventariere a mărfii, însă, a rezultat un prejudiciu de 73 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că, în intervalul scurs de la sesizarea dispariției banilor până la cea de-a doua realizare a stocurilor, au mai fost delapidate circa 13 milioane. Sursele citate susțin că cei doi tineri ar fi lucrat organizat, fiind înțeleși încă de la început în legătură cu modul în care aveau să sustragă banii. La fi­nalul unei zile de lucru, ei raportau că s-ar fi vândut mai puțină marfă decât în realitate, în condițiile în care preluau inventarul unul de la celălalt, restul banilor putând fi înfundați în propriile buzunare. Mai mult, în timp ce unul dintre tineri era de serviciu, acesta i-ar fi dat bani colegului său din încasările zilnice, la solicitarea acestuia, fie personal, fie prin intermediul unor bilete trimise de acesta. Sumele cerute erau de ordinul sutelor de mii de lei, bani care erau cheltuiți a­poi la alte localuri sau pur și simplu erau oferiți prietenilor. Unul din­tre tineri, susțin sursele citate, ar fi achiziționat în această perioadă mai multe bunuri de folosință îndelungată. "Își luau bani ori de câte ori aveau nevoie, uneori chiar zilnic plecau de la serviciu cu bani de la bar", sunt de părere anchetatorii. Patronul "Hanului cu berze", Ni­colae Oancea, a declarat că i-a angajat pe cei doi și i-a ținut ca pe niște copii de suflet, dar în cele din urmă aceștia l-au dezamăgit și au adus un prejudiciu de imagine unității pe care o conduce. Pe lângă faptul că și-au pierdut locul de muncă, Ovidiu și Tiberius sunt cercetați în stare de libertate sub acuzația de delapidare, iar dacă instanța îi va considera vinovați, ei riscă ani grei de închisoare, po­trivit Codului penal.
Robert GHERGU

La Blaj,
Băiețel de 6 ani lovit de o mașină
     Duminică, 1 august, în jurul orei 14.50, la Spitalul din Blaj a fost adus un băiat în vârstă de 6 ani, lovit de mașină. Băiatul, Dan Vasile M., scăpat de sub supravegherea părinților, a încercat să traverseze strada Tudor Vladimirescu din Blaj în fugă și fără să se asigure. A fost surprins și accidentat de autoturismul Daewoo Matiz, condus de Adrian Sava, de 24 de ani, din Mediaș. Șoferul l-a transportat pe băiatul rănit la spitalul din Blaj cu un taxi ce trecea întâmplător prin zonă. De la Spitalul din Blaj, băiatul a fost transferat și internat du­minică seara, la Spitalul județean de Urgență Alba Iulia, având răni grave la cap și piept. Dr. Carmen Popa, medic de gardă la "Ur­gen­țe", a declarat că micuțul a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis și este suspect de fractură parietală stângă, motiv pentru care a fost internat la secția neurochirurgie-ATI. Mama lui Dorin, care se afla alături de copil, în salon, ne-a declarat că micuțul este conștient, o recunoaște și răspunde la întrebări, dar până când me­dicii nu îi vor spune rezultatele radiografiilor, nu poate ști cât de grave sunt leziunile. (N.I.T., R.G.)
Telefonul sinistraților
     La nivelul Secretariatului General al Guvernului s-a înființat o gru­pă operativă, care funcționează zilnic în intervalul orar 8.00 - 20.00, pentru a contribui la ajutorarea persoanelor sinistrate, în urma inun­dațiilor produse în ultimele zile. Personalul grupei operative va prelua mesajele de la cetățenii care doresc să ofere ajutor umanitar po­pulației sinistrate, precum și dispecerarea eventualelor semnale pri­mite de la cetățeni către autoritățile competente. Cei interesați sunt invitați să apeleze acest serviciu guvernamental pentru cetățeni la nu­mărul de telefon: 222.36.72.(F.R.)
La Crăciunelul de Jos
Biciclist izbit de Matiz
     Ioan Beldean, de 35 de ani, din Bucerdea Grânoasă, a ajuns la spitalul din Blaj cu o dublă fractură la piciorul stâng după ce a fost lovit de un Daewoo Matiz. Radu Drăgușanu, de 50 de ani, din Pe­troșani, conducea un Daewoo Matiz pe direcția Teiuș-Blaj, moment în care în față, pe banda sa de mers, a zărit că venea spre el un biciclist. A încercat să-l ocolească, însă biciclistul a virat brusc, ast­fel încât l-a lovit frontal. În urma impactului, biciclistul a fost pro­iectat în afara carosabilului. Bărbatul rănit a fost internat în spitalul Blaj cu dublă fractură la piciorul stâng. În cauză, polițiștii din Cră­ciu­nelul de Jos continuă cercetările. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.