Prima pagină Ediția din: 27.8.2004
Ieri, într-o ședință maraton a CJ Alba
Gâlceavă pe mașini și pe apa de băut a sărmanului cetățean
     Consilierii județeni s-au întrunit ieri într-o ședință maraton în care pe ordinea de zi a dezbaterilor au figurat nu mai puțin de 49 de pro­iecte. Între orele 11.00 și 14.00, instituțiile din subordinea Consiliului Județean Alba și-au prezentat rapoartele de activitate și eventualele propuneri de îmbunătățire a propriilor performanțe. La orele amiezii, odată cu creșterea temperaturii de afară, atmosfera din sala de șe­din­țe a început să se încingă. Amendamentul privind suplimentarea fondurilor necesare achiziționării a două autoturisme performante pen­tru CJ Alba a stârnit vii dispute în rândul consilierilor, îndeosebi cei ai PSD. În fapt, s-a discutat suplimentarea cu 300 de milioane a sumei de 700 de milioane, votată sub fosta conducere PSD, banii provenind din fondurile blocate în studiul de fezabilitate a pro­gra­mului SAMTID, studiu ce urmează să demareze abia peste câțiva ani. Consilierul PSD Ioan Florea s-a opus amendamentului iar Eu­gen Popa, tot consilier PSD, a propus ca 100.000 de milioane din suma în discuție să fie acordate bibliotecii românești din Chișinău. Consilierul PSD Flaviu Predescu a propus ca în locul mașinilor, CJ Alba să-și cumpere mai bine două baloane pe aer cald, propunere care a căzut la vot cu 9 pentru și 14 împotrivă, semn că totuși 9 din­tre aleșii noștri visează totuși să fie luați cândva în... balon. În final s-a decis, cu scorul de 20-10, ca CJ Alba să-și îmbogățească parcul auto cu două mașini de lux. Și noua organigramă a CJ Alba a trecut la vot, cu 18 pentru și 13 împotrivă, cu împotrivirile de rigoare ale consilierilor PSD. Viorel Huțuleac a precizat că, în cazul în care pos­turile existente vor fi scoase la concurs doar pentru ca noua con­ducere să-și aducă oamenii în CJ, va sesiza organizațiile inter­naționale pentru drepturile omului. Eugen Popa i-a lăudat pe vechii funcționari de la CJ Alba și l-a avertizat pe președintele liberal Teo­dor Atanasiu să nu distrugă aparatul propriu al CJ. În replică, Ata­nasiu i-a amintit că oamenii angajați la Direcția de Integrare Euro­peană s-au ocupat în legislatura trecută de implementarea... progra­mului guvernamental "Laptele și cornul".
    În cadrul aceleiași ședințe au fost votate și prețurile aferente ser­viciului de distribuție a apei potabile de către Apa CTTA SA Alba. Pentru populație, au fost aprobate următoarele prețuri (cu TVA in­clus): 2.994 lei/mc pentru consumatorii de pe aducțiunea Petrești-Galda de Jos; 3.286 lei/mc pentru consumatorii de pe aducțiunea Gal­da de Jos-aval; 3.975 lei/mc, localitatea Sântimbru; 11.185 pen­tru Ocna Mureș; 9.501 lei/mc pentru Câmpeni; 10.759 pentru lo­ca­litatea Abrud. Pentru restul utilizatorilor au fost aprobate următoarele prețuri (fără TVA): 2.391 lei/mc pentru SC Apă-Canal SA Alba Iulia; 2.391 lei/mc pentru SC Argos SA Sebeș (pentru Lancrăm); 2.516 lei/mc pentru consumatorii de pe aducțiunea Petrești-Galda de Jos; 2.617 lei/mc pentru SC Ediltrans SA Aiud; 2.617 lei/mc pentru SC Urbana SA Blaj; 2.617 lei/mc pentru serviciul public "Coral" Teiuș; 2.761 lei/mc pentru consumatorii Galda de Jos-aval; 6.104 lei/mc pentru SC Saturn SA Alba Iulia; 3.340 lei/mc pentru Sântimbru; 9.399 lei/mc pentru Ocna Mureș; 7.984 lei/mc pentru Câmpeni; 3.287 lei/mc sursa Mihoiești; 9.041 lei/mc pentru Abrud.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Lovitură de teatru la CJ Alba
Romi Dragosin, noul director general al SC DPL Alba
     În cadrul ședinței de Consiliu județean de ieri a fost aprobată de­misia din funcție a directorului general al SC DPL Alba SA, inginerul Ioan Dreve, ajuns în această funcție cu binecuvântarea PSD-ului. Demisia lui Dreve a fost una "la cerere", Consiliul Județean Alba urmând să aleagă în această funcție o persoană agreată de noua conducere. Ieri, cei 31 de consilieri județeni prezenți au avut de optat între Mihai Conțan - șeful Secției DPL Alba Iulia, un specialist agreat de Alianța D.A. și chiar propus de acest eșichier politic și Romi Dragosin, inginer șef la SC DPL Alba, președinte PSD Sebeș și al cărui post urma să fie... restructurat ca urmare a aprobării unei organigrame mai "aerisite" în cadrul SC DPL Alba. Surpriza a venit ieri, în jurul orei 18.00 când, în urma numărătorii voturilor s-a con­statat că Dragosin (propus pentru funcția de director de consilierul PSD Ioan Florea) a obținut 17 voturi de la consilieri, față de numai 14 voturi pentru Conțan. Astfel, în urma unei spectaculoase răsturnări de situație, de pe funcția restructurată, Romi Dragosin a ajuns în func­ția de director general al SC DPL Alba.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Propagandă electorală ilegală
     Liberalii l-au acuzat miercuri pe liderul social-democraților Adrian Năstase că încalcă o decizie a Consiliului Național al Audiovi­zua­lului, care interzice orice tip de publicitate politică în afara campaniei electorale. Vicepreședintele PNL, Mona Muscă, a explicat că mai mul­te posturi de radio și televiziune au difuzat un clip al PSD, care făcea referire explicită la candidații partidului, procedurile privind ale­gerile preliminare și listele electorale, lucru care contravine deciziei CNA 254/2004. Alianța PNL-PD a sesizat Consiliul Național al Au­dio­vizualului în legltură cu această situație, solicitând interzicerea difuzării spotului respectiv. (RomNET)
Dr. Constantin Popa, reprezentantul asiguraților în CNAS
     Dr. Constantin Popa, medic ortoped în cadrul Spitalului Județean Alba, a fost ales de consilierii județeni ca reprezentant al asi­guraților din județul Alba în Adunarea reprezentanților Casei Naționale de Asi­gurări de Sănătate. Dr. Popa o înlocuiește în funcție pe doamna Maria Cristina Galoș, care a fost revocată ieri din această funcție. (N.I.T.)
Și-a proptit căruța de o Dacie
     O întâmplare tragi-comică s-a consumat miercuri, 25 august, la târgul de animale din Teiuș. Potrivit poliției, Iosif Goia, de 45 de ani, din localitate, a încercat să înhame calul la căruță, moment în care atelajul a luat-o la vale pe o pantă, din cauză că nu fusese asigurat, îndreptându-se spre autoturismul Dacia care aparținea lui Virgil Ale­xa, din Teiuș. Pentru a limita valoarea pagubelor, bărbatul a încercat să tragă de căruță, dar în ciuda eforturilor sale, atelajul a izbit partea din spate a mașinii, provocându-i avarii, a căror valoare nu a fost încă precizată. Mai mult, chiar și proprietarul atelajului a fost rănit, fiind trimis la Spitalul județean de Urgență din Alba Iulia, pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Cercetările continuă.(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.