Curier județean
La Colegiul Militar "Mihai Viteazul",
Anul școlar a început fără probleme
     Debutul noului an de învățământ la Colegiul Militar "Mihai Vi­teazul" din Alba Iulia a fost marcat printr-un ceremonial religios și militar, toți profesorii prezentându-se la cursuri, în timp ce colegii lor din liceele civile protestau în stradă. La festivitatea de deschidere au participat, pe lângă comandantul unității, col. Voicu Cioară, noul său locțiitor, lt. col. Romulus Roșian, cadrele didactice și militare. Din partea autorităților au participat prefectul Mugurel Sârbu, preșe­din­tele Consiliului Județean, Teodor Atanasiu și viceprimarul muni­ci­piului Alba Iulia, Ioan Bogățan, Inspectoratul Școlar Județean fiind reprezentat de Dorin Sandea, inspectorul școlar general. Serviciul religios a fost oficiat de ÎPS Andrei, arhiepiscop de Alba Iulia. Invitați de onoare au fost Maria Crivireanu, secretar de stat la Ministerul Integrării Europene, col. Marian Gargaz, șeful Secției Învățământ a Statului Major al Forțelor Terestre și general Neculai Băhnăreanu, comandantul Corpului 4 Armată Teritorial Cluj Napoca. "Bobocii" au fost primiți printr-un tunel de flori realizat de colegii lor mai mari, toți elevii depunând apoi jurământul militar. Au fost rostite alocuțiuni din partea oficialităților prezente, care le-au urat elevilor succese în noul an de studiu. În anul școlar 2004/2005, la Colegiul Militar vor învăța 409 elevi, din care 198 sunt fete, numai în primul an fiind înscriși 102 liceeni, din care 49 de eleve. La absolvire, va fi cea de-a 54-a pro­moție care va termina cursurile instituției militare în cei 85 de ani de la înființare, Colegiul Militar fiind una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din județ și, pentru a 8-a oară consecutiv, prima între cele 3 licee militare din țară.
Robert GHERGU

La Sălciua
O pensionară a fost săltată pe capota unei Dacii
     Marți, 14 septembrie, pe DN 75, pe raza comunei Sălciua s-a produs un accident rutier în care a fost ușor rănită o femeie de 67 de ani, din localitate. În timp ce conducea o Dacia autocamionetă pe raza comunei Sălciua, Petru Aurelian Sima (26 de ani, angajat la Centrul de Plasament Abrud) nu a mai putut să o evite pe Ioana Cordea, de 67 de ani, din Sălciua, care traversa strada în apropierea trecerii de pietoni. După impact, femeia a fost transportată la Centrul de Sănătate din Baia de Arieș unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, escoriații și julituri, scăpând ca prin minune de alte leziuni mai grave. (N.I.T.)
Scade numărul turiștilor care vizitează județul Alba
     Din datele puse la dispoziție de către Direcția Regională de Statistică Alba rezultă că tot mai puțini turiști se încumetă să viziteze județul nostru deși există suficiente obiective care merită atenție. Probabil că starea deplorabilă a drumurilor, coroborată cu prețurile prohibitive practicate de către majoritatea structurilor de primire turistică și alte motive fac ca județul Alba să nu mai fie considerat o țintă atractivă. Astfel, comparativ cu 2003, în primele 6 luni ale anului în curs s-a înregistrat o scădere cu 16,4% a nu­mărului de turiști cazați în unitățile de profil. În total, de la începutul anului în județul Alba s-au cazat 21.133 turiști, iar numărul de înnoptări a fost de 35.908, mai mic cu 10,8% față de perioada si­milară a anului trecut. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.