Prima pagină Ediția din: 24.9.2004
Război politic total în Consiliul Județean Alba
•Manifestări huliganice și certuri ca la ușa cortului au creat o atmosferă tensionată în minipar­la­men­tul județean *Actualul și fostul președinte de la CJ Alba se vor "duela" în instanță *CJ Alba l-a schim­bat din funcție pe directorul de la DPL, după doar 3 săptămâni de la numire
     Ședința extraordinară de ieri a Consiliului Județean a fost una extrem de tensionată, Alianța D.A. PNL-PD fiind obligată să facă fa­ță unor atacuri politice succesive, dintre care unele au depășit bari­erele civilizației, din partea noii opoziții formate din PSD, PUR și PRM. Mărul discordiei l-a constituit schimbarea directorului general al DPL SA Alba, ing. Romi Dragosin, membru al PSD, care a fost numit în această funcție în ședința de luna trecută. Președintele CJ Alba, Teodor Atanasiu, a înaintat un proiect de hotărâre prin care solicita revocarea din funcție a lui Dragosin pe motiv că acesta, în calitate de fost inginer șef, a făcut parte din echipa managerială de la SC DPL SA Alba, care a înregistrat rezultate economico-finan­ciare foarte slabe. Pe de altă parte, opoziția a solicitat imperativ scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect, motivând că el este abuziv, ilegal și că Alianța PNL-PD urmărește să-și satisfacă clien­tela politică. "CJ Alba nu a avut contract de performanță cu domnul Dragosin ci cu directorul general", a spus consilierul PSD Ioan Flo­rea. El a fost completat de fostul președinte, Eugen Popa, care a apreciat că proiectul propus de Atanasiu este abuziv și plin de rău­tate. "Consilierii dumneavoastră sunt forțați să voteze cum doriți dum­neavoastră, domnule Atanasiu", a mai spus Popa. Președintele a replicat imediat spunând că, dacă Eugen Popa nu-și poate susține afirmațiile precizând care sunt consilierii forțați de el să voteze într-un fel sau altul, în cursul săptămânii viitoare îl va acționa în instanță pe Popa pentru calomnie. Atacuri virulente împotriva Alianței au mai lansat consilierul PUR Toader Ulise, acuzat că ar confunda sala de ședințe cu un miting, dar și consilierul PSD Viorel Huțuleac. Sus­pan­sul a fost accentuat de un alt consilier PSD, Flavius Predescu, care a declarat că o persoană din Consiliul Județean este suspec­ta­tă de trafic de influență. Întrucât această afirmație lezează imaginea CJ Alba, președintele Atanasiu i-a cerut tânărului PSD-ist să nomi­nalizeze persoana în cauză, însă acesta a refuzat motivând că nu are încă suficiente date.
    După numărarea voturilor, directorul DPL SA Alba, Romi Dra­gosin, care a vrut să ia cuvântul dar nu a fost lăsat, a fost revocat din funcție cu 18 voturi pentru și 15 împotrivă. Pentru a-l înlocui, președintele Atanasiu l-a propus pe Mihai Conțan, în timp ce Romi Dragosin a fost din nou propus de Eugen Popa. Același scor s-a înregistrat și de această dată, iar Mihai Conțan este noul director al DPL SA Alba. Prezent la ședință, subprefectul Ioan Maier a declarat că Prefectura va ataca în contencios administrativ această hotărâre, iar consilierul Toader Ulise a acuzat că votul nu a fost secret, întru­cât nu a existat urnă, iar consilieriii PNL și PD au votat într-o sală alăturată, nu în cea de ședință.
Florin ROMAN

CEC-ul din Alba Iulia se mută la Palat
     CECSucursala CEC Alba Iulia anunță onorata clientelă, colaboratorii și toți cei interesați că, începând cu data de luni, 27 septembrie 2004, activitatea sucursalei se va desfășura în noul sediu situat în Alba Iulia, str. Tudor Vladi­mirescu nr. 20, după următorul program: Zilnic 7.15 - 13.30; 14.00 - 19.00 iar pentru punctul de schimb valutar zilnic, 9.00-16.00.
    Informații la telefon 0258/812508 și 814121.
Patru săli de sport noi în județ
     Programul de construire a sălilor de sport din fonduri guver­namentale prinde treptat contur și în județul nostru. Astfel în cursul zilei de astăzi, se vor inaugura nu mai puțin de patru săli, la Alba Iulia, Câmpeni, Blaj și Vidra. De menționat că la Câmpeni va par­ticipa și ministrul Vasile Dâncu.(R.J.)
La Războieni
O femeie s-a aruncat în fața trenului
     Postul de Poliție Transporturi Feroviare Războieni a fost sesizat miercuri, 22 septembrie, după-amiaza, că trenul Intercity Oradea-București Nord a accidentat mortal o femeie. Polițiștii au găsit ca­davrul femeii, pe linia ferată, între Războieni și Halta Lunca Mureș. Aceasta avea asupra ei un act de identitate din care reieșea că se numește Lenke Domokos, avea 55 de ani și era din Sângeorgiu de Mureș. Mecanicul de locomotivă le-a declarat polițiștilor că femeia s-a aruncat în fața trenului. Trupul neînsuflețit a fost transportat la mor­ga spitalului din Ocna Mureș, urmând să fie anunțați aparținătorii. (N.I.T.)
Îndrăgostit iremediabil de județul Alba
Adrian Năstase va veni și la sărbătoarea "Școlile Blajului"
     Prefectul Mugurel Sârbu ne-a declarat în cursul zilei de ieri că primul - ministru Adrian Năstase va fi prezent pentru a treia oară în județul Alba, în mai puțin de o lună de zile. De această dată, vizita premierului va avea un caracter oficial, domnia - sa urmând să par­ticipe la Blaj, pe data de 8 octombrie a.c., cu prilejul manifestărilor organizate în cinstea "Școlilor Blajului". De altfel într-o viitoare șe­dință de guvern se va discuta și mai mult ca sigur se va și aproba alocarea sumei de 3,5 miliarde de lei pentru această manifestare de anvergură națională.(R.J.)
La Sâncel
10 tone de furaje mistuite într-un incendiu
     Postul de poliție Sâncel a fost sesizat joi, 23 septembrie, la o jumătate de oră după miezul nopții, că la o microfermă din localitate a izbucnit un incendiu. La stingerea focului au intervenit pompierii militari din Blaj. Din păcate, flăcările au făcut scrum 10 tone de paie depozitate lângă microferma de animale. Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui rest de țigară arun­cată aprinsă, dar nu a fost exclusă nici posibilitatea ca cineva să fi aprins intenționat paiele. În cauză, poliția și pompierii continuă cer­cetările. (N.I.T.)
Centrul Județean de Cultură mai așteaptă
     Președintele CJ Alba, Teodor Atanasiu, și-a retras ieri de pe ordi­nea de zi proiectul referitor la înființarea Centrului Județean pen­tru Cultură Alba. Acesta a stârnit controverse în presă întrucât pro­iectul prevedea desființarea instituțiilor culturale județene și func­ționarea acestora sub umbrela noului Centru Județean pentru Cul­tură. "Am retras proiectul întrucât se pare că nu s-a înțeles bine ce se dorește. Acesta va fi supus aprobării consilierilor în ședința de luna viitoare", a mai spus Atanasiu. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.