Prima pagină Ediția din: 25.9.2004
Cine nu pupă, zboară...
Un șef de post din Alba a "zburat" din funcție pentru că a ignorat vizita premierului
     Un șef de post din județul Alba a fost mutat într-o altă localitate pentru că l-a deranjat pe premierul Adrian Năstase care a vizitat lo­calitatea în urmă cu două zile. Surse demne de încredere au pre­cizat că agentul principal Mihai Jurj, șeful de post al comunei Galda de Jos, a fost mutat pentru că nu s-a preocupat destul de mult de vizita șefului Executivului. Sursele susțin că Năstase a fost deranjat de faptul că polițistul nu era pus la patru ace și era echipat cu ținuta de vară, fără a da «onorul» în fața lui. În cursul zilei de joi, printr-un ordin de la Inspectoratul Județean de Poliție Alba, Mihai Jurj a fost mu­tat pe aceeași funcție la postul de poliție Mirăslău. Șeful IPJ Al­ba, chestor Marin Aron, a invocat faptul că a fost vorba de o rotație de rutină, în interesul muncii de poliție, întrucât șeful de post din Mi­răslău a ieșit la pensie. Suspiciunile sunt alimentate și de faptul că, pentru moment, postul de la Galda de Jos a rămas vacant, nefiind numit un înlocuitor. (RomNET)
Un nou caz Costan?
Revocarea directorului de la DPL SA Alba se poate lăsa cu proces
     Directorul revocat al SC DPL SA Alba, Romi Dragosin, a lăsat să se înțeleagă că ia în calcul varianta acționării în instanță a CJ Al­ba, după ce consilierii Alianței D.A. PNL-PD au decis revocarea a­ces­tuia din funcție, la doar trei săptămâni de la numire. Acest lucru a fost accentuat și de consilierii județeni ai PSD care au luptat pen­tru Dragosin și care au concluzionat că revocarea este abuzivă și ilegală. PSD-iștii au fost nemulțumiți de faptul că în proiectul de hotărâre se preciza că "dl. Dragosin Romi nu îndeplinește calitățile u­nui bun manager", deși pe numirea acestuia "nici nu s-a uscat cerneala". Președintele CJ Alba, Teodor Atanasiu, a reamintit că Dragosin a făcut parte din vechea echipă managerială, care nu a ob­ținut rezultate financiare pozitive. "Ei trebuiau să fie sancționați pe­cuniar nu avansați. O să trimit un control de audit să vedem care este starea economico-financiară reală a societății", a spus Ata­na­siu. Replica a venit din partea lui Ioan Florea, care a declarat că Dra­gosin a recuperat de la numire din creanțe circa 10 miliarde de lei. Ioan Florea, susținut de fostul președinte Eugen Popa, a aver­tizat consilierii județeni că situația din cazul Romi Dragosin este asemănătoare cu cea din cazul Roman Costan. Fostul șef al CGP Alba a acționat în instanță CJ Alba, care a fost obligată să-l repună în drepturi și să-i plătească drepturile salariale cuvenite. Preșe­din­tele Atanasiu a spus că cele două spețe sunt diferite și că revocarea lui Dragosin a fost legală, la fel ca și numirea lui Mihai Conțan.
Florin ROMAN

Sediu nou pentru DPL Alba
     Noul sediu al SC "Drumuri și Poduri Locale Alba" SA va fi pe stra­da Nicolae Titulescu nr. 16, în spatele fostului spital ORL. Spa­țiul este de circa 500 de metri pătrați, pentru care SC DPL SA Alba va fi obligată să plătească către CJ Alba o redevență lunară de circa 40 de milioane de lei. În sediul din piața Iuliu Maniu, în care func­ți­onează în prezent DPL-ul, se va muta Direcția pentru Protecția Drep­turilor Copilului Alba.(F.R.)
Primarul din Horea a demisionat din Partidul Democrat
     Primarul comunei Horea, Corneliu Olar, ne-a trimis la redacție un fax prin care ne informează că "începând cu data de 21 august 2004, mă retrag din Partidul Democrat". Cel care a obținut ca inde­pendent în anul 2000 circa 10.000 de voturi (4,88 la sută) a mai spus că va candida pentru alegerile parlamentare, dar a amânat un răspuns clar, pentru zilele următoare, dacă va fi independent sau pe listele unui partid.(F.R.)
Școlile Blajului omagiate la Academia Română
     Împlinirea a 250 de ani de la deschiderea Școlilor Blajului a fost omagiată la Academia Română în data de 21 septembrie a.c. În Au­la Bibliotecii Academiei, cel mai înalt for cultural al țării, în cola­borare cu Ministerul Culturii și Cultelor, a organizat o sesiune so­lemnă care să marcheze importanța acestui eveniment aniversar. Despre Școlile Blajului și despre rolul Blajului în cultura română au vorbit: academician Eugen Simion, președintele Academiei Româ­ne, academician Răzvan Theodorescu, ministrul Culturii și Cultelor, P.S. Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic de Oradea, prof. univ. dr. Ion Buzași, directorul Colegiului Universitar de Institutori "Gh. Șincai" Blaj - Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, scriitorul Ion Brad, fost elev al Școlilor Blajului. (I.B.)
2 miliarde lei pentru introducerea gazului metan în comuna Galda de Jos
     Recenta vizită a premierului Adrian Năstase în comuna Galda de Jos nu va rămâne fără urmări palpabile pentru cetățenii acestei loca­lități. Astfel, primul - ministru al României va propune într-o viitoare ședință de guvern acordarea sumei de 2 miliarde lei necesară fina­lizării lucrărilor de introducere a gazului metan în acestă importantă așezare rurală a județului nostru. De asemenea, șeful Executivului va sprijini și demersurile autorităților din Zlatna de preluare în patri­moniu a unor active aparținând SC Ampelum.(R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.