Prima pagină Ediția din: 2.10.2004
Cămin de cinci stele pentru studenții albaiulieni
     căminIeri, 1 octombrie 2004, la ora 9.00, a avut loc inaugurarea noului cămin studențesc al Universității "1 Decembrie 1918" din Alba Iu­lia, situat în zona industrială, în apropierea bazinului olimpic. A­lă­turi de conducerea Universității au fost de față reprezentantul Ministerului Educației și Cerce­tării - Ioan Ciucă și primarul mu­nicipiului Alba Iulia - Mircea Ha­va. După tradiționala tăiere a pan­glicii tricolore, un sobor de preoți a ținut o slujbă de sfințire a lo­cației. Rectorul Universității "1 De­cembrie 1918", profesor dr. inginer Ioan Achim Moise a mulțumit tuturor celor care au contribuit într-un fel sau altul la construirea căminului și le-a urat studenților bun venit și ședere plăcută. Ridicarea căminului a început în anul 1998 și s-a finalizat în 2004. Au fost investite aproximativ 30 de miliarde de lei; 70% din această sumă a provenit de la Ministerul Educației și Cer­cetării, restul de 30% fiind suportat de Universitatea "1 De­cembrie 1918" (surse proprii). Un număr de 210 studenți vor beneficia de cazare în noul cămin, ei fiind repartizați câte trei în cameră. Fie­care dintre studenții cazați aici va scoate din buzunar, lunar, suma de 900 de mii de lei, iar în momentul cazării aceștia vor plăti și fon­dul de rulment de 500 de mii de lei.
Lavinia IONAȘ

De ieri
Călătoriile pe calea ferată sunt mai scumpe
     Călătoriile pe calea ferată s-au scumpit începând de ieri cu 5,6%, majorarea prețului la bilete fiind generată de scumpirea repe­tată a combustibililor din ultima perioadă. "Astfel, un bilet de călă­torie pentru acceleratul de pe ruta Alba Iulia-Cluj-Napoca, costa până acum 163.000 de lei, iar potrivit noilor tarife este de 172.000 de lei. Potrivit noilor majorări, prețul legitimației de călătorie pentru tre­nul rapid de pe ruta Alba Iulia-București este de 467.000 de lei, cu 25.000 de lei mai mult față de tariful care era până acum. De asemenea, pe aceeași rută Alba Iulia-București, pentru trenul inter­city, călătorii vor plăti 490.000 de lei pe biletul de călătorie, față de 464.000 cât era până acum" a precizat Cornel Suciu, șef Stație Că­lători Alba Iulia. (G.A.)
Revoluționarul Emilian Cutean
"Aș fi onorat să reprezint județul Alba în Parlament"
     La conferința de presă a Uniunii județene PSD + PUR a parti­cipat și Emilian Cutean - secretar de stat pe problemele revo­luționarilor care îl însoțește pe ministrul Integrării Europene Alexan­dru Farcaș aflat într-o vizită de 2 zile în județul Alba. Chestionat în privința unei posibile prezențe a domniei -sale pe listele parla­men­tare județene ale PSD + PUR, acesta a spus că nu este deo­cam­dată nimic sigur, decizia finală urmând să aparțină conducerii cen­trale a Uniunii. "Oricum aș fi onorat să reprezint în Parlament județul în care m-am născut", a conchis dl. Cutean.(R.J.)
La Rădești
Un bătăuș va fi trimis în judecată
     Mihai Bartha, de 23 de ani, din Rădești, s-a ales cu un dosar penal la Legea 61/1991, după ce în repetate rânduri și-a terorizat consătenii cu scandaluri și tot felul de amenințări. Ultima ispravă a fost consemnată în 19 septembrie când, după ce s-a îmbătat bine într-un bar, a scos briceagul și a început să amenințe clienții că va sparge și va distruge tot. Deoarece a mai fost amendat la Legea 61/1991, polițiștii din Rădești s-au decis să-i întocmească acestuia un dosar penal, urmând să fie trimis în judecată. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.