Curier județean
Din această săptămână
Accesul în piețe se face numai pe baza noului certificat de producător
     În aceste zile au intrat în vigoare noile modele de certificate de producător. Noile certificate emise au rolul de a asigura ordinea și disciplina în piețele agroalimentare, precum și eliminarea specu­lan­ților din piețe. Astfel, din această săptămână, accesul producătorilor în piețele agroalimentare, închirierea meselor și cântarelor se face numai pe baza noului certificat de producător în original sau în co­pie, eliberat de primăria de care aparțin comercianții în cauză. La data închirierii locului de vânzare, administratorul pieței este obligat să înscrie în registrul de evidență datele de identificare a persoanelor fizice sau juridice care au închiriat locul de vânzare, precum și can­titatea estimată a fi comercializată. Potrivit HG nr. 1334/ 2004, noul certificat de producător trebuie să cuprindă informații și date privind motivul eliberării certificatului, numele și prenumele titularului și ale membrilor din gospodăria titularului, denumirea produselor, produc­țiile estimate și cantitățile destinate comercializării. Comercializarea produselor agroalimentare de către persoane care nu dețin certificat de producător eliberat în condițiile prezentei hotărâri de guvern se sancționează cu amendă de la 5.000.000 de lei la 20.000.000 de lei.
Gabriel Albu

Aparatură electronică nouă la Școala generală "Ion Agârbiceanu"
     Școala generală "Ion Agârbiceanu" a achiziționat recent apa­ratură electronică în valoare de aproximativ 70 de milioane de lei, fondurile provenind din bugetul Consiliului local Alba Iulia, a declarat directorul instituției, prof. Gheorghe Cărpinișan. El a precizat că este vorba de un copiator modern, care va fi utilizat pentru munca de secretariat, în viitorul apropiat urmând să fie cumpărat un echi­pa­ment similar și pentru activitățile didactice. De asemenea, a fost pro­curată o stație de amplificare performantă, cu 5 boxe, având în vedere că cea existentă este uzată, după ce a fost folosită apro­ximativ 25 de ani. Noua stație de amplificare va fi utilizată atât la festivitățile școlare, cât și pentru sonorizarea unor spectacole artis­tice susținute de elevi.(R.G.)
Vicepreședintele CJ Alba cu jalba-n proțap la Ministerul Finanțelor
     În cursul zilei de luni, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Nicolae Popa, a fost prezent la sediul Ministerului de Finanțe, unde a discutat cu oficialii acestei instituții despre problemele cu care se confruntă județul. "Ni s-a cerut o situație exactă cu ceea ce trebuie să mai primim pentru plata ajutoarelor sociale, pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și pentru cheltuielile de personal, incluzând aici și sumele de bani câștigate de foștii primari și vice­primari din județul Alba în instanță. La acest ultim capitol este vorba de circa 5 miliarde de lei", a spus Nicolae Popa. Vicepreședintele CJ Alba a adăugat că oficialii Ministerului de Finanțe și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu eventuala blocare a conturilor la primăriile care nu pot achita sumele stabilite de instanță. "În aceste zile ur­mează să apară în Monitorul Oficial și sumele necesare pentru plata salariilor pe lunile noiembrie și decembrie, plus majorarea de 30 la sută", a mai spus vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Nico­lae Popa.(F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.