Curier județean
În încercarea de a-și face singuri dreptate
Locuitorii de pe strada Crinului au ridicat o baricadă în mijlocul drumului
     Ieri, în jurul amiezii, cele nouă familii care locuiesc în capătul străzii Crinului din Alba Iulia au ieșit în drum pentru a protesta împotriva deteriorării treptate a locuințelor lor din cauza mașinilor de tonaj greu care trec non-stop prin zonă, spre un depozit en-gros. Oamenii au blocat accesul pe această stradă cu blocuri de beton și cauciucuri, în încercarea de a-și face astfel singuri dreptate într-un litigiu aflat pe rolul instanței albaiuliene de circa trei ani. Pro­testatarii afirmă că ei sunt proprietarii acestei străzi, fapt (rarisim) certificat cu extrase de CF anexate în dosarul de la judecătorie. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că mașinile de tonaj greu (de peste 10 tone) care vin sau pleacă de la depozitul aflat în capătul străzii, spre linia ferată, le-a slăbit structura de rezistență a caselor, provocându-le fisuri de mari dimensiuni în pereți (în unele pot intra lejer degetele de la mână!).
    Ieri, patronul depozitului en-gros, a sesizat poliția municipiului în legătură cu blocarea drumului, solicitând să intervină forțele de ordine. La fața locului au sosit rapid polițiști de la circulație, de la ordine și siguranță publică, comandantul municipiului Alba Iulia - comisarul șef Gheorghe Pavelescu - și o unitate de intervenție de la jandarmi. Pentru medierea conflictului, a sosit la fața locului și vicepreședintele CJ Alba, Nicolae Popa, care locuiește pe aceeași stradă cu protestatarii însă pe o porțiune care nu intră în litigiu, și consilierul județean Marius Sepi. Nicolae Popa le-a declarat forțelor de menținere a ordinii că el însuși a depus la primăria municipiului Alba Iulia două memorii referitoare la problema în discuție, memorii care au rămas însă fără răspuns. Pe de altă parte, oamenii legii i-au notat pe cei care au blocat drumul pentru a-i sancționa conform legii (interpretabil, ținând cont de faptul că oamenii susțin sus și tare că nu fac altceva decât să-și apere proprietatea dovedită prin acte). A fost solicitat și a sosit la fața locului viceprimarul muni­cipiului Alba Iulia, Ioan Bogățan, care a stabilit o întâlnire cu pro­testatarii și cu poliția în cursul zilei de azi, la ora 12.00, la primărie, pentru soluționarea pe cale amiabilă a conflictului. În acest caz există varianta restricționării circulației pentru mașinile mai grele de 7 tone.
    În jurul orei 14.00, oamenii, ajutați de polițiști și de vecinul lor, Nicolae Popa, au îndepărtat de pe stradă bucățile de beton, redând-o temporar circulației.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

S-a spânzurat cu șireturile
     Daniel Nicolae Ștefănescu, în vârstă de 36 de ani, din Cugir, a fost găsit vineri, 8 octombrie, spânzurat cu șireturile de creanga unei sălcii de pe malul râului Cugir, între dig și albie. Poliția a fost sesizată despre sinistra descoperire de către Dorel Paștiu, care a trecut întâmplător prin zonă. Potrivit poliției, Daniel Ștefănescu locuia pe str. Griviței, împreună cu concubina lui, în apropierea locului în care a fost găsit spânzurat. Motivul pentru care bărbatul și-a pus ștreangul de gât nu este cunoscut, nefiind găsit un bilet de adio. În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că nu există sus­piciuni cu privire la cauza morții, decesul survenind în urma asfixiei mecanice prin spânzurare, fapt confirmat și de medicul de familie al lui Ștefănescu. (R.G.)
Incredibil, dar adevărat...
Tânăr mușcat de un... bărbat
     Ilie Fălămaș, un tânăr de 24 de ani din Sebeș, a ajuns sâmbătă, 9 octombrie, la Spitalul județean de Urgență, având fața plină de sânge. Inițial, personalul medical de la "Urgențe" a bănuit că tânărul a căzut și s-a lovit la față, luând în calcul gravitatea rănii. După ce au curățat însă leziunile existente la nivelul obrazului stâng, asistentele medicale au depistat urme de... dinți umani. Fără să ofere prea multe detalii despre împrejurările în care s-a ales cu rana facială sângerândă, tânărul a spus că a fost mușcat de un coleg, în timp ce se afla la serviciu, la Alba Iulia. Pacientul a fost trimis la secția de boli contagioase, pentru a primi îngrijirile medicale necesare, întrucât aceste răni sunt foarte periculoase, personalul medical lăsând să se înțeleagă că nu este exclusă posibilitatea ca agresorul să fi fost ... turbat. (R.G.)
Cartușe sub streașina casei
     Un număr de 11 cartușe au fost descoperite vineri, 8 octombrie, de un bărbat care efectua reparații la scocurile casei părintești situată pe str. Clujului din Teiuș. Vasile Bradu le-a povestit po­lițiștilor că muniția se afla ascunsă sub streașina imobilului. Cele 11 cartușe au fost ridicate de poliție, pentru a fi stabilită proveniența și starea de funcționare a acestora. (R.G)
Incendiu la Pianu de Jos
     Un puternic incendiu a izbucnit vineri după-amiază în gos­podăria lui Petru Todor, de 65 de ani, din comuna Pianu de Jos, au anunțat pompierii militari. Potrivit sursei citate, focul a fost declanșat de cei doi nepoței ai proprietarului, cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, care s-au jucat cu chibriturile. Pârjoul a cuprins aproximativ 4 tone de fân, aranjat în mai multe căpițe, care au fost mistuite în întregime, valoarea pagubelor fiind de ordinul zecilor de milioane de lei. Incendiul a fost stins de pompierii militari din Alba Iulia, care s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale. Ei au luptat aproximativ 3 ore cu flăcările, fiind necesar ca tot fânul, furcă cu furcă, să fie stropit cu apă, pentru a preveni reizbucnirea focului. (R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.