Prima pagină Ediția din: 16.10.2004
La SC Cugir SA
Hoții, mai iuți decât glonțul!
     * Polițiștii din Cugir au identificat doi indivizi, fără ocupație, care au păgubit serios patrimoniul uzinei Cugir SA. În noaptea de 26/27 septembrie a.c., Ioan Toldea, de 29 de ani, din Cugir și Marius Gro­zav, de 27 de ani, din Săliștea au furat din incinta uzinei instalația de cromaj (!), instalația de iluminare și.... dispozitivul de măsurare a vitezei glonțului din poligonul subteran de încercare a armamentului! Prejudiciul a fost recuperat, deocamdată, în proporție de 10%. Cei doi sunt cercetați pentru furt calificat.
    *În noaptea de 13/14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Postului TF Alba Iulia au reținut și verificat doi indivizi care tocmai co­bo­râseră dintr-un tren personal cu trei bagaje voluminoase. Cei doi se numesc Petrică Cojocaru, de 24 de ani și Cornel Vințan, de 25 de ani, ambii din Hunedoara. Ei aveau în bagaje nu mai puțin de 158 kg de funie de cupru, furată de la combinatul metalurgic din Vlăhița - Harghita, unde fuseseră angajați. "Întreprinzătorii" le-au declarat polițiștilor că intenționau să valorifice cuprul la Combinatul Side­rurgic Hunedoara. Aceștia au fost conduși, sub escortă, la poliția Vlăhița, pentru cercetări. (N.I.T.)
Aproape 1,5 miliarde de lei băgați sub... coada vacilor
     Unitatea de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie Alba a achiziționat în primele nouă luni ale acestui an 19.452 de doze de material seminal pentru însămânțarea artificială a vacilor, a declarat directorul UARZ Alba, Dumitru Muntiu. El a precizat că produsele cumpărate pentru însămânțare artificială (IA) au costat aproape 1,5 miliarde de lei, dar crescătorii de animale au fost nevoiți să plă­tească doar manopera, materialul seminal fiind subvenționat de stat. Folosirea dozelor respective a dat însă roade. Peste 12.000 de viței din cei 32.840 rezultați în perioada de referință au fost obținuți prin montă artificială, numărul acestora fiind în creștere față de anul trecut. Dumitru Muntiu a spus că diferența dintre dozele cumpărate și cele folosite poate fi explicată de faptul că au existat cazuri în care a fost necesară folosirea a două doze la monta ar­tificială, în timp ce aproximativ 3.000 de doze sunt încă în stoc, ne­folosite.(R.G.)
Produsele "Mia Carn" sunt sănătoase, proaspete și ecologice
     Societatea SC MIA CARN SRL funcționează din anul 1994 cu un volum de producție actual de 15 tone de carne și preparate pe zi care sunt comercializate prin 6 magazine proprii și distribuite la 486 de magazine și restaurante din județul Alba și alte 5 județe.
    Carnea și preparatele din carne sunt examinate pe fluxul de producție de personal specializat sanitar-veterinar. Tot volumul de producție distribuit este însoțit de documente sanitar-veterinare care atestă sănătatea produselor.
    În legătură cu episodul de trichineloză în care este vehiculat numele societății noastre se exclude orice posibilitate de îmbol­năvire care să ne fie imputată.
    Ne întrebăm totodată cum este posibil ca la o nuntă cu sute de oameni care au consumat alimente, doar unul s-a îmbolnăvit de trichineloză. În sprijinul acestei afirmații noi considerăm că la acest nivel de producție și distribuție acest episod de trichineloză ar fi avut dimensiuni mult mai mari și pe o rază mult mai întinsă. În această fază instituțiile statului efectuează încă cercetări pentru a stabili cauzele care au condus la acest episod de îmbolnăvire.
    Recomandarea noastră este de a consuma cu încredere pro­dusele SC MIA CARN SRL, cele mai proaspete și ecologice de pe piață.
Administrator Ispas LUCA

Sediul Biroului electoral de circumscripție Alba
•Comunicat de la Prefectura județului Alba
     În conformitate cu prevederile Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României coroborate cu prevederile art. 33 alin. 2 din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Se­natului au fost desemnați prin tragere la sorți în data de 14 octom­brie 2004, la sediul Tribunalului Alba, judecătorii care fac parte din biroul electoral de circumpscripție Alba astfel:
    Președinte Mocan Aurelian
    Locțiitor Gherman Lucian
    Locțiitor Nicoară Cristina
    Sediul biroului electoral de circumscripție se află în localitatea Alba Iulia, str. I.I.C. Brătianu nr. 1 (sediul Prefecturii județului Alba), camera 112, telefon 816007, fax 816007, e-mail prefectura@ prefecturaalba.ro
Prefect Liviu Mugurel SÂRBU

Austriecii vin să ne adune gunoaiele
     Președintele Consiliului Județean Alba, Teodor Atanasiu, a primit la sediul instituției o delegație a unor oameni de afaceri din Austria, însoțită de primarul orașului Cugir, Adrian Teban. Oaspeții austrieci sunt interesați în colectarea gratuită și valorificarea gu­noaielor menajere, care sunt tocate și apoi pot fi folosite în in­dus­tria materialelor de construcții. "Ei sunt cu mult înaintea noastră. Noi ne chinuim să facem gropi ecologice de gunoi, iar ei renunță la ele și preferă să recicleze gunoiul direct la fabrici, astfel încât să nu mai fie mizerie și miros", a spus Atanasiu.(F.R.)
Fosta președintă a Curții de Apel Alba Iulia în Biroul Electoral Central
     Cei șapte judecători care fac parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile generale au fost desemnați ieri prin tragere la sorți, urmând ca, în termen de 24 de ore de la investire, aceștia să îl aleagă pe președintele BEC. În componența BEC au fost de­semnați Nicoleta Florea de la Secția Civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Gheorghe Cernat și Veronica Rădulescu de la Secția Comercială, Victor Pașca și Emil Gheguț de la Secția Penală, iar de la Secția Contencios administrativ și fiscal Emilia Braicău (fosta președintă a Curții de Apel Alba Iulia) și Magdalena Ghermeli.(F.R.)
La D.P.L. Alba
Rămâne cum am stabilit
     Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a de­clarat ieri în cadrul unei conferințe de presă că instanța de contencios administrativ a respins acțiunea formulată de Prefectura Alba, care consideră ca nelegală hotărârea CJ Alba prin care au fost numiți noii membri în CA și în comisia de cenzori la societatea județeană de drumuri. Schimbările din consiliile de administrație și din cele de cenzori au declanșat un adevărat "război" între PSD și Alianța D.A., partidul de guvernământ acuzând PNL și PD că au făcut modificările respective pe criterii politice, și nu de per­for­manță. Președintele CJ Alba, Teodor Atanasiu, a declarat că noul Consiliu de Administrație de la SC DPL SA se va întâlni luni în ca­drul unei ședințe de lucru.(F.R.)
Scor transferuri politice: 1-1
Viceprimarul PD-ist din Meteș a trecut la PUR
     Începând cu 14 octombrie 2004, viceprimarul comunei Meteș - membru al PD, s-a înscris în Partidul Umanist. "În ciuda previ­ziunilor pesimiste ale cârcotașilor politici, acest gest vine să con­firme că PUR-ul este un partid de sine stătător, de mare importanță pe eșichierul politic. De altfel, tot mai mulți oameni de afaceri și-au exprimat dorința de a se înscrie în PUR (s-l) Alba", a subliniat președintele PUR (s-l) Alba, Nicolae Popa. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.