Curier județean
Ambasadorul George Maior la primul contact cu electorii
     Pentru prima dată de la desemnarea sa drept candidat al Uniunii județene PSD + PUR Alba pentru Senat (unde ocupă prima poziție), ambasadorul (grad acordat prin decret prezidențial în anul 2004) George Maior - ministru adjunct al Ministerului Apărării Naționale a apărut în fața opiniei publice din județ prin intermediul unei conferințe de presă, ce s-a desfășurat ieri la sediul PSD din Alba Iulia. Domnia - sa a spus că este foarte încântat de faptul că se află pe listele județului nostru pe care îl apreciază ca fiind "inima Ardealului" din toate punctele de vedere și a dezvăluit că are foarte multe afinități față de aceste meleaguri. "Pe timpul celui de-al doilea război mondial, familia mea s-a refugiat din Cluj în localitatea Vințu de Jos, iar actualmente am foarte multe rude și prieteni la Sebeș, Aiud și Cugir. Faptul că sunt din Cluj nu înseamnă neapărat că ar fi trebuit să candidez acolo. Suntem ardeleni, suntem români și în viitorul apropiat, cetățeni europeni. Politica României se face și la Cluj, și la Alba Iulia, și la București, și la Bruxelles. Această gândire trebuie să ne călăuzească pe toți" a spus George Maior.
    În continuare ministrul adjunct al MApN a precizat că a fost foarte bine primit de către membrii Uniunii județene PSD + PUR Alba și că împreună cu Mugurel Liviu Sârbu (candidatul nr. 1 la Ca­mera Deputaților) formează una dintre cele mai tinere și destoinice echipe care pot însemna cu adevărat ceva pentru acest județ. "Am venit cu inima deschisă și sunt foarte motivat având în vedere miza deosebită care se anunță în ceea ce privește alegerile generale. Eu văd o campanie electorală pozitivă, cu dezbateri pe argumente, pe proiecte. Am un respect deosebit pentru toți can­didații indiferent de la ce partid provin. Important este ca în final, câștigători să fie cetățenii județului Alba". În final George Maior a transmis și un prim mesaj celor care privesc cu o oarecare neîncredere candidatura sa în județul nostru."Sunt ardelean, cunosc și culoarele mai întor­tocheate ale Bucureștiului cu alte cuvinte pot reprezenta cu mult succes județul Alba în Parlament. Una dintre prioritățile mele va fi aceea de a aduce foarte mulți bani aici, având în vedere nume­roasele fonduri externe care vor sosi în România începând cu anul viitor". Prezent de asemenea la conferința de presă, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Comerțului, Decebal Ilina l-a re­comandat cu căldură pe "prietenul meu" George Maior, despre care a spus printre altele că nu poate fi catalogat sub nici o formă cu epitetele atât de des folosite în zilele noastre, gen "corupt" sau "baron".
Răzvan JURCĂ

"Clubului pensionarilor" din Blaj
     În cursul zilei de ieri, în prezența președintelui CJ Alba, Teodor Atanasiu, a primarului Simion Băcilă și a unor consilieri locali a avut loc inaugurarea oficială a "Clubului pensionarilor" din Blaj, realizat cu sprijinul primăriei în urma obținerii unei finanțări Phare, iar de serviciile acestuia vor beneficia toți pensionarii din oraș. Președintele CJ Alba, Teodor Atanasiu s-a arătat plăcut surprins de modul în care a fost amenajat clubul și preț de aproape o oră a discutat cu pensionarii despre problemele lor.(F.R.)
Incendiu la S.C. Cugir S.A.
     Pompierii militari din Alba Iulia au fost sesizați ieri, în jurul orei 12.30, despre faptul că la SC Cugir SA a izbucnit un incendiu de proporții. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de inter­venție ale pompierilor militari din Alba Iulia, care au sprijinit acțiunea în derulare a altor două mașini aparținând pompierilor militari din Orăștie și a încă două, aparținând pompierilor civili ai SC Cugir SA. Din cauze aflate încă în anchetă, a ars cuptorul de emailare, dezafectat, în suprafață de aproximativ 200 mp, din secția MSR. În hala în care s-a produs incendiul nu lucrau decât muncitorii care trebuiau să dezasambleze utilajele - cu flacără oxiacetilenică - pentru valorificarea fierului vechi. Incendiul a fost localizat și stins la ora 14.10, ne-a informat cpt. Silviu Dogaru, care a coordonat acțiunea pompierilor mi­litari din Alba Iulia. Pagubele sunt în curs de evaluare. Nu s-au înregistrat victime. Operațiunea pompierilor mi­litari a fost una destul de dificilă dar reușită, ținând cont că în vecinătatea locului unde a izbucnit incendiul era o stație Petrom și o hala de producție a SC Star Transmission.
    Pe de altă parte, în timp ce colegii lor se luptau cu focul la Cugir, pompierii militari aflați în serviciu la dispeceratul 981 din Alba Iulia se confruntau cu o mulțime de apeluri inutile și obscene. Astfel, în acest răstimp, pompierii au fost apelați de pe numerele de telefon (înregistrate electronic în baza de date și ai căror proprietari vor fi identificați și sancționați pentru alertare falsă): 0742/705016; 0258/814755; 0743/088315; 0745/214706 și două numere de pos­turi telefonice publice.
    Chiar în jurul orei 1.30, în timp ce comandantul Grupului de Pompieri "Unirea" al județului Alba, col. Virgiliu Costea, ne făcea o evaluare telefonică a incendiului de la Cugir, am avut "șansa" de a asculta în direct... o oră de curs, predată de o profesoară. Mai exact, posesorul telefonului cu numărul 0721/406521, a format numărul de urgență al pompierilor - 981 - și i-a lăsat pe băieții din dispecerat să asculte, la liber, ora de curs. Col. Costea ne-a pre­cizat că în ultima perioadă de timp, linia de urgență a pompierilor militari este mai tot timpul ocupată cu astfel de apeluri ce le lasă în așteptare pe cele venite de la oameni cu adevărat disperați, cărora le ard casele și agoniseala de o viață.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.