Curier județean
La Alba Iulia,
S-au pus bazele unificării rromilor din opoziție
     Liderii organizațiilor de rromi din opoziție au lansat ieri, într-o conferință de presă comună susținută la Alba Iulia, ideea unificării sub umbrela Alianței pentru Unitatea Rromilor (AUR), condusă de conf. univ. Vasile Burtea. La discuții au participat Viorel Bumbu, pre­ședintele Uniunii Democrate a Rromilor Alba, regele rromilor Florin Cioabă, președintele Centrului Creștin al Rromilor, Ioan Du­mitru Bidia, pre­ședintele Comunității Etniei Rromilor și Nicolae Bobu, președintele Uniunii Generale a Rromilor. Scopul unificării organizațiilor din opoziție este de a crea o contrapondere Partidei Rromilor, despre care susțin că ar fi singura organizație a minorității rrome sprijinite de guvernele de până acum. De asemenea, orga­nizațiile rromilor vor putea să-și desemneze candidați pentru alegerile parlamentare pe listele AUR, astfel ca problemele cu care se confruntă membrii acestei etnii să poată fi rezolvate. Totodată, AUR va milita pentru reducerea infracționalității în rândul etinicilor rromi. Liderul AUR, Vasile Burtea, a declarat că unificarea nu va fi făcută prin semnarea unui protocol, ci fiecare membru al celorlalte organizații va putea să adere la noua alianță.(R.G.)
Amintirile i-au copleșit
     Poliția din Cetatea de Baltă a fost anunțată că locuința lui Gheor­ghe Ignat, de 50 de ani, din localitate a fost distrusă de Ioan Moldovan, de 50 de ani și fiul său Răduț, de 19 ani. Cei doi au distrus 5 uși, un bufet de bucătărie și au devastat cam tot ce le-a ieșit în cale. Se pare că scandalul a plecat de la unele bănuieli ale agresorilor, care și-au amintit că gazda ar avea relații neortodoxe cu o femeie cunoscută. Agresorii sunt cercetați pentru distrugere.(F.R.)
A mușcat momeala
     Polițiștii au fost anunțați că la SC Pomponio din buzunarele hainelor unor salariați dispăreau diferite sume de bani și bunuri. Întrucât hoțul era necunoscut, polițiștii au pus o capcană, adică bacnote de 50.000 și 100.000 de lei imprimate cu substanțe fluo­rescente. La verificarea cu raze ultraviolete, asupra lui Dorian Ursu, de 25 de ani, din Unirea s-a descoperit o bacnotă de 100.000 de lei, care era marcată.(F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.