Prima pagină Ediția din: 26.10.2004
Recidivist arestat preventiv pentru că și-a violat nepoata
     Ioan Pascu, de 25 de ani, din Cugir, a fost arestat preventiv 30 de zile pe baza unui mandat emis de Tribunalul Alba pentru co­mi­terea infracțiunii de tentativă de viol și perversiuni sexuale. Pascu este recidivist, el ispășind în penitenciar o pedeapsă privativă de libertate pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Sâmbătă, 23 octombrie, în jurul orei 15.00, Pascu a ademenit-o pe minora A.L., de 13 ani, în zona stadionului de lângă dealul Dumbrava, unde a încercat să întrețină cu aceasta relații sexuale, sub amenințare. Fata avea încredere în acest individ deoarece era verișor cu mama ei. L-a urmat pe violator pe dealul Dumbrava pentru că Pascu i-a promis că va cumpăra brânză de la un cioban și îi va da și ei o bu­cată să ducă acasă. Ajungând într-un loc izolat, Pascu a încercat să întrețină cu tânăra relații sexuale normale, sub amenințare. Nu a reușit să o supună decât la perversiuni, respectiv raport sexual a­nal. Medicul legist a confirmat acest lucru și, mai mult, a menționat că, în urma zbaterilor, fata a reușit să rămână așa cum a fost, respectiv vir­gină (dacă aceasta ar mai putea reprezenta o consolare pentru ea, acum). Pentru fapta comisă, Ioan Pascu va rămâne ani buni în închisoare. (N.I.T.)
Intercity băgat în revizie de... 5 oi
     Duminică, 24 octombrie, Postul de Poliție TF Vințu de Jos a fost sesizat de un impiegat de mișcare CFR despre faptul că între sta­țiile CFR Sebeș și Vințu de Jos s-a produs un accident rutier care a dus la întârzierea Intercity-ului de Timișoara cu 17 minute. În fapt, Intercity-ul a intrat cu o viteză de aproape 150 km/oră într-o turmă de oi, omorând cinci. Trenul a întârziat 17 minute, timp în care a fost supus unei scurte revizii. Polițiștii au stabilit că acci­dentul s-a datorat ciobanului Vasile Ghișe, de 21 de ani, din Câlnic, care tre­buia să le supravegheze pe bietele necuvântătoare. Trenul Intercity va intra în revizie la ajungerea în depoul CFR Timișoara. (N.I.T.)
Prima aniversare a Armatei Române sub stindard NATO
adunare

Până la sfârșitul anului
Pensia medie va ajunge la valoarea de 3.500.739 de lei
     Ieri s-a desfășurat o nouă ședință a Comisiei Consultative a județului Alba unde, printre altele, s-a discutat și despre măsurile luate de-a lungul ultimilor 4 ani pentru protejarea puterii de cum­părare a pensionarilor. Directorul executiv al Casei județene de Pensii Alba, dl. Dan Petcu, a prezentat mai multe aspecte ale modului în care s-a încercat rezolvarea problemelor pensionarilor prin creșteri semnificative și constante ale cuantumului pensiilor, dar și obiectivele care se au în vedere pentru viitorul apropiat. Astfel, dl Petcu a menționat că pentru luna decembrie a anului în curs se estimează o pensie medie pentru limită de vârstă și ve­chime completă de 3.500.739 de lei, iar pensia medie de asigurări sociale de stat va ajunge la 2.605.795 de lei.(R.J.)
După trei ani i s-a făcut dreptate
     Directorul Administrației Financiare Alba Iulia, dl. Ștefan Bal, a revenit pe post ca urmare a faptului că a câștigat procesul intentat Ministerului de Finanțe în anul 2001. În acel an, el a fost schimbat din funcție, după care i s-a repartizat un post de inspector. Apoi a urmat suspendarea dictată de minister. La 1 sepembrie 2003, d-lui Bal i s-a ridicat suspendarea, iar în acest an, Curtea Supremă de Justiție a dispus reîncadrarea pe postul de director general al Ad­ministrației Financiare Alba Iulia. Hotărârea definitivă și irevocabilă a fost pusă în aplicare de la 1 octombrie. Mai urmează ca lui Ștefan Bal să-i fie plătite drepturile financiare restante.(F.R.)
Dr. Liviu Stoica - candidat independent la Camera Deputaților?
     Județul Alba ar putea avea încă un candidat independent pentru Camera Deputaților la alegerile din data de 28 noiembrie a.c. Este vorba despre dr. Liviu Stoica, care, fără a ne dezvălui mai multe amănunte, a declarat doar că "ar fi folositor pentru cetățenii jude­țului nostru". În funcție de mai mulți factori, domnia - sa urmează să ia o decizie până joi, 28 octombrie a.c., data limită de depunere a candidaturilor.(R.J.)
Mai multe tractoare guvernamentale
     Numărul de tractoare, utilaje agricole și instalații de irigat noi, a­chiziționate în perioada 2001-2004 prin sistemul de sprijin al sta­tului acordat producătorilor agricoli din județul Alba a fost de 572 de bucăți, au declarat surse oficiale agricole. Această cifră este de pes­te 30 de ori mai mare decât numărul acelorași tipuri de produse cumpărate în perioada 1997-2000, prin același sistem, când s-au achiziționat doar 19 utilaje agricole. Cele mai multe echipamente pentru agricultură s-au procurat în anul 2001, când s-au cumpărat 213 produse, în timp ce în acest an au fost achiziționate doar 110 astfel de mașini agricole.(R.G.)
Strategul electoral al PSD, Miron Mitrea, și-a instruit subalternii din Ardeal
     În urmă cu câteva zile, la Bistrița, stafurile de campanie electorală ale organizațiilor PSD din Ardeal s-au întâlnit cu Miron Mitrea, nimeni altul decât strategul electoral al partidului de guvernământ. La această acțiune a participat și președintele PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu, care ne-a precizat că, în principiu, s-au stabilit toate detaliile specifice unei campanii electorale, pe par­cursul căreia PSD în alianță cu PUR va încerca să rămână la gu­vernare și după alegerile din 28 noiembrie 2004.(R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.