Prima pagină Ediția din: 28.10.2004
Aflat sub influența lui Bachus
Un tânăr din Ciuruleasa a furat o mașină și a abandonat-o în pădure
     Adrian Sturza, de 29 de ani, din Ghedulești-Ciuruleasa, este cercetat de poliție pentru comiterea infracțiunilor de furt și condu­cere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de condu­cere și sub influența băuturilor alcoolice. Marți, 26 oc­tombrie, în jurul orei 4.00 dimineața, după ce a băut toată noaptea într-un bar din Ciuruleasa, Sturza a plecat spre casă, la Ghedulești. În drumul său a dat peste un autoturism Dacia 1300, neasigurat și cu cheile în contact. Sturza a luat cheile și a plecat mai departe, pe drumul comunal 15. Se pare că Necuratu' l-a ispitit tare în acea noapte pentru că, peste puțin timp, a dat peste o altă Dacia 1310, în Buninginea, cu portiera din dreapta spate neasigurată. Sturza a reușit să urce la volanul Daciei pornind-o, motorizat, spre casă. După 6 km parcurși, Sturza a abandonat DC 115 și a intrat vreo 800 de metri, prin pădure, pentru a ascunde mașina furată. Dacia 1310 a fost abandonată lângă pârâul Roșioara, după ce șoferul de ocazie a izbit-o de câțiva copaci care se încăpățânaseră să îi stea în cale. După ispravă, Adrian Sturza s-a adăpostit la o femeie din Ghedulești, unde de altfel a fost descoperit de polițiști. Cercetările sunt continuate de polițiștii din Ciuruleasa și Abrud.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Salarii babane pentru demnitari
     Președintele României ar urma să aibă un salariu de 52.375.000 de lei, potrivit proiectului legii bugetului pe 2005 trimis la Parlament. Potrivit aceluiași proiect, consilierii prezidențiali vor fi răsplătiți pentru munca lor cu 41.900.000 de lei, în timp ce un consilier de stat va avea 36.664.000 de lei. Președinții celor două Camere vor avea o indemnizație lunară de 48.328.000 de lei, vice­președinții celor două Camere - 44.519.000 de lei. Secretarii și chestorii Birourilor Permanente, liderii grupurilor parlamentare și șefii comisiilor vor avea 41.900.000 de lei. Indemnizația lunară a unui simplu senator sau deputat care nu are altă funcție este de 38.329.000 de lei. De aceeași indemnizație se vor bucura și cei doi secretari generali ai Camerelor. (R.G.)
În noaptea de sâmbătă spre duminică
Vom trece la ora oficială de iarnă
     România va trece din 31 octombrie - ultima duminică a acestei luni - la ora oficiala de iarnă, se arată într-un comunicat remis de Institutul Astronomic din cadrul Academiei Române. În noaptea de sâmbătă, 30 octombrie, spre duminică, 31 octombrie, România va reveni la ora fusului 2, adică diferența dintre ora României și Timpul Universal (GMT) va fi din nou de 2 ore. Practic ora 4 devine ora 3, duminică, 31 octombrie, fiind cea mai lungă zi din an, de 25 de ore.(F.R.)
Joaca de-a concediile electorale
     Așa cum v-am mai informat, vicepreședinții CJ Alba, Ion Du­mitrel și Nicolae Popa, au declarat unul despre altul că vor fi trimiși în concediu... electoral. Ion Dumitrel spune că dreptatea este de par­tea sa, atât timp cât, în lipsa președintelui Atanasiu, compe­tențele acestuia i-au fost delegate lui. Ca urmare, Dumitrel a decis ca, din 28 noiembrie a.c., omologul său Nicolae Popa să-și ia con­cediu de odihnă, timp de 13 zile. Decizia a ajuns la Popa ieri di­mineață.
    În replică, Nicolae Popa i-a trimis colegului Dumitrel o adresă prin care îl informează că, începând cu aceeași dată, are... 13 zile de concediu. Așadar, cei doi sunt puși pe șotii și fiecare susține că dreptatea este de partea lui. Ion Dumitrel și Nicolae Popa lucrează la doar câțiva metri unul de celălalt, ei fiind despărțiți doar de... bi­roul la care lucrează secretara.(F.R.)
Astăzi
Ultima zi de lucru a prefectului Mugurel Sârbu
     Astăzi, după încheierea programului normal de lucru, prefectul Mugurel Sârbu va deveni candidatul Uniunii județene PSD + PUR Alba la Camera Deputaților. Domnia - sa a făcut acest anunț ieri, într-o conferință de presă, precizând totodată faptul că și-a depus cererea de suspendare la Ministerul Administrației și Internelor. Lo­cul lui Mugurel Sârbu în fruntea Prefecturii Alba va fi luat de către subprefectul Ioan Maier. (R.J.)
A murit pe stradă
     Un bărbat din Poiana Ampoiului, comuna Meteș, a decedat pe stradă, după ce s-a întors de la un târg de animale. Aurel Opruța, de 60 de ani, a vândut o oaie și a sărbătorit evenimentul. Pe drumul de întoarcere bărbatului i s-a făcut rău și a murit. Medicii i-au des­coperit la autopsie o afecțiune cardiacă, dar mai este așteptat și rezultatul la proba de sânge care va arăta nivelul alcoolemiei.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.