Prima pagină Ediția din: 30.10.2004
Grevă în timpul campaniei electorale
Funcționarii din administrația publică locală au închis ghișeele
•Și în județul Alba, greviștii au boicotat activitatea primăriilor din Blaj, Abrud, Ocna Mureș, Sebeș și Aiud *De luni vor intra în grevă și asistenții medi­cali
     Peste 15.000 de funcționari publici din administrația publică lo­cală au intrat ieri în grevă pe timp nelimitat, solicitând creșteri sa­lariale dar și stoparea acțiunii guvernului, care intenționează să blo­cheze premiile anuale de 10 la sută.
    Vicepreședintele Federației Naționale a Sindicatelor din Adminis­trația Publică Locală, Vasile Zaharie, s-a arătat nemulțumit de de­clarația lui Ioan Bâscă, vicele sindicaliștilor din CJ Alba, care a spus că în Alba nu va fi grevă, afirmând că mai multe primării și instituții din județ sunt în grevă generală. El a dat ca exemple primăriile din Blaj, Abrud, Ocna Mureș, Sebeș, Aiud, dar și Biblioteca județeană, unde, susține Zaharie, funcționarii publici au intrat de ieri dimineață în grevă.
    Nu același lucru s-a întâmplat la Consiliul Județean Alba și la Pri­măria Alba Iulia, unde funcționarii publici și-au văzut în continuare de treabă. Pe perioada grevei, funcționarii publici vin la muncă, dar nu își desfășoară activitatea în mod obișnuit.
    La primării mai funcționează doar serviciul de înregistrare a naș­terilor, deceselor și căsătoriilor, restul activităților fiind boicotate de greviști. Așadar, cei care au treabă la primăriile aflate în grevă ar fi bine să-și reprogrameze vizitele, pentru că problemele lor mai au de așteptat până să fie băgate în seamă de funcționari. De luni și-au anunțat intrarea în grevă și asistenții medicali, nemulțumiți de faptul că în bugetul pe anul viitor nu au fost asigurate sumele necesare pentru acoperirea promisiunilor făcute de guvern.
Florin ROMAN

În noaptea de sâmbătă spre duminică
Trecem la ora oficială de iarnă
     România va trece din 31 octombrie - ultima duminică a acestei luni - la ora oficială de iarnă, se arată într-un comunicat remis de Institutul Astronomic din cadrul Academiei Române. În noaptea de sâmbătă, 30 octombrie, spre duminică, 31 octombrie, România va reveni la ora fusului 2, adică diferența dintre ora României și Timpul Universal (GMT) va fi din nou de 2 ore. Practic, ora 4 devine ora 3, duminică, 31 octombrie, fiind cea mai lungă zi din an, de 25 de ore.(F.R.)
Restructurare la SC DPL Alba
•Pentru eficientizarea activității vor fi reduse 61 de posturi
     Consiliul de Administrație al SC DPL SA a decis în unanimitate schimbarea organigramei instituției care va fi supusă spre aprobare în prima ședință a Consiliului Județean. Prin noua organigramă nu­mărul de posturi va fi redus cu 61 de locuri. Mai mult, se inten­ționează desființarea a două posturi de inginer șef, a postului de contabil șef, a biroului tehnic, de marketing și a oficiului de calcul. Birourile financiar-contabil, aprovizionare, dar și compartimentele mecanizare și CTC laborator vor fi reorganizate. Noua organigramă presupune și alte modificări: înființarea postului de director tehnic și de director economic, înființarea biroului tehnic-producție, a biroului contabilitate și a celui financiar de facturare-încasare, a biroului me­canizare-aprovizionare. Atribuțiile oficiului de calcul vor fi preluate de biroul de resurse umane, iar atribuțiile biroului marketing vor fi pre­luate de biroul facturare-încasare.(F.R.)
Ieri, la Roma
Liderii UE au semnat Constituția Europeană
     Șefii de state și de guverne au semnat noua Constituție euro­peană în Italia, la Roma, în aceeași încăpere în care a fost semnat Tratatul de la Roma care consfințea formarea Uniunii Europene, în 1957. Președintele desemnat al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat într-un discurs ținut înainte de semnarea noii Constituții europene că acest document va duce la nașterea unei Uniuni și mai democratice. El a îndemnat cele 25 de state membre ale UE să grăbească ratificarea Constituției. Ratificarea se face fie prin referendum, fie prin votul Parlamentului. Țări precum Franța și Marea Britanie vor supune noua Constituție votului public, iar primul stat care va organiza referendum va fi Spania, în luna februarie. Ro­mânia a fost reprezentată la cel mai înalt nivel de președintele Ion Iliescu.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.