Prima pagină Ediția din: 10.12.2004
La concursul național de la București
Aur pentru vinurile de Jidvei
     Respectând tradiția, faima și prestigiul vinurilor sale, Compania Jidvei și-a adăugat în prestigiosul său tezaur încă o salbă de medalii din cel mai nobil metal. Participând la Concursul național de vinuri organizat de Radioteleviziunea română și Asociația degustătorilor autorizați din România la Palatul Parlamentului din București, toate probele de vinuri prezentate de S.C. Jidvei SRL au fost distinse cu medalii de aur.
    În concurs au fost prezentate aproape 200 de probe de vin din toate podgoriile țării. Marea varietate de vinuri a pus la grea încer­care juriul alcătuit din cei mai reprezentanți degustători și oenologi. În final, monștrii sacri ai vinurilor românești n-au avut încotro și au trebuit să răsplătească toate cele trei probe de Fetească regală producția 2001, 2003 și 2004, cu medalia de aur.
    Concursul național de vinuri românești a fost un eveniment memo­rabil pentru lucrătorii și specialiștii podgoriei de pe Târnave și pentru faptul că dintre toate vinurile spumante (șampanie) prezente în con­curs singurul medaliat a fost cel prezentat de Compania Jidvei. Sal­ba noilor medalii certifică încă o dată priceperea și măiestria, înaltul profesionalism al valoroasei echipe de specialiști ce știu să facă din marca Jidvei un bun renume în țară și peste hotarele României. Cuvine-se să le adresăm sincere felicitări tuturor celor care au os­tenit pentru cucerirea râvnitelor medalii de aur!
Sebastian TRUȚĂ

Secții speciale de votare
     Potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central nr. 105/7 decembrie 2004, cetățenii cu drept de vot care se vor afla pe data de 12 decembrie a.c. în alte localități decât cele de domiciliu, își vot putea exercita dreptul de vot numai la secții de votare special amenajate respectiv în Stații CFR, Autogări, Porturi și Aeroporturi. În acest sens, după cum ne-a precizat d-na Adriana Ursa - secretarul general al Prefecturii Alba, la nivelul județului nostru se vor amenaja pentru data de 12 decembrie a.c. 4 secții speciale de votare și anu­me: Stația CFR Alba Iulia - str. 1 Decembrie nr.1; Autogara Sebeș - str. Vânători nr. 24; Autogara Câmpeni - str. Calea Turzii; Stația CFR Teiuș.(R.J.)
Program prelungit la S.E.I.P.
     La fel ca și în primul tur al alegerilor și la acest sfârșit de săp­tămână programul birourilor și formațiunilor teritoriale ale Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei Alba a fost prelungit. Astfel sâmbătă, 11 decembrie, cetățenii județului Alba își vor putea ridica cărțile de identitate între orele 8,00-20,00, iar duminică 12 decem­bri­e, între orele 8,00-21,00, adică până la închiderea secțiilor de vot. În zi­ua de 28 noiembrie, la nivelul județului Alba au fost eliberate 228 de cărți de identitate. Acest număr de C.I. eliberate este mult mai ma­re față de o zi normală când se eliberează în jur de 80-90 C.I.(L.I.)
Corneliu Olar donează sânge la Abrud
     Răspunzând unui apel de urgență, joi, 9 decembrie a.c., primarul comunei Horea, Corneliu Olar împreună cu toți locuitorii primăriei pe care o conduce, precum și lucrătorii postului de poliție s-au pre­zentat dis de dimineață la Spitalul orășenesc Abrud unde au donat sânge. După cum se știe, în ultima perioadă, în multe dintre unitățile spitalicești din județ s-a înregistrat o criză acută de sânge, astfel că mulți dintre bolnavii care au nevoie urgentă de trasfuzii au avut de suferit. Un gest frumos, un gest umanitar pe care așteptăm să-l facă și alți aleși ai noștri. Asta pentru că până și cei bolnavi și suferinzi le-au acordat la rândul lor votul în alegerile locale și generale din acest an. (T.M.)
Mitingul romilor a fost anulat
     Ieri, 9 decembrie, între orele 11,00-13,00 pe Câmpia Libertății din Blaj trebuia să aibă loc un miting de protest al romilor. Cererea de protest întocmită de Centrul Creștin al Romilor, filiala Blaj, a fost res­pinsă deoarece nu a fost depusă la Primăria Blaj în termen legal.(L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.