Prima pagină Ediția din: 22.12.2004
Deschide ușa creștine...
     colindătoriGrupuri, grupuri, colindători de peste tot din județul Alba au ținut ca prin intermediul cotidianului nostru să fie alături de dvs., ci­titorii "Unirii", acum, în prag de mare sărbătoare creștină. Ves­tea Nașterii Pruncului Iisus a fost adusă de colindătorii din Cut (foto), corul Seminarului Te­o­logic Alba Iulia; de la Colegiul Tehnic "Dorin Pavel"; de la Școa­la generală "Liviu Rebrea­nu"; de la Școala Generală nr. 1, de la Școala generală "Mihai Emi­nescu"; de la Școala generală din Ighiel; Școala generală "Ion Agâr­biceanu"; Liceul de muzică Alba Iulia și mulți alții. Prin intermediul nos­tru, primiți urările lor de "Sărbători Fericite!" și "La mulți Ani!" (N.I.T.)
Mugurel Sârbu a demisionat din funcția de prefect
     Prefectul județului Alba, Mugurel Liviu Sârbu și-a înaintat Exe­cutivului României demisia din funcție, urmând ca ea să fie analizată în ședința de Guvern din această săptămână. Menționăm că Mugu­rel Liviu Sârbu a fost ales deputat în Parlamentul României, domnia-sa trebuind să opteze pentru una din cele două demnități publice. De asemenea și d-ra Georgiana Jurcă și-a dat demisia din funcția de consilier din cadrul Cabinetului Prefectului, urmând să revină pe pos­tul de funcționar public din cadrul Prefecturii Alba ocupat prin con­curs.(R.J.)
Ceremonial comemorativ la Brigada 5 Vânători de Munte
     Un ceremonial religios în memoria sublocotenentului post-mor­tem Georgeta Daniela Macarie, căzută la datorie în zilele fierbinți ale lui Decembrie '89, va avea loc la Brigada 5 Vânători de Munte "A­vram Iancu" din Alba Iulia, a declarat purtătorul de cuvânt al unității, mr. Constantin Marica. La ora 10.00, la placa memorială din curtea instituției va fi oficiată de către un preot din cadrul Arhiepiscopiei Or­todoxe din Alba Iulia o slujbă de pomenire a fostei angajate a bri­găzii, împușcată în data de 24 decembrie 1989, în timp ce se afla în zona Căminului de garnizoană din centrul municipiului. La ceremo­nial vor participa, pe lângă vânătorii de munte, bunica și fiica eroinei, acum în vârstă de 15 ani.(R.G.)
Bătut în propria gospodărie
     Lucrătorii Postului de Poliție Jidvei au fost sesizați de către me­dicul de gardă al Spitalulului municipal Blaj că, în dimineața zilei de 20 decembrie a fost internat Ioan Glogovețean (31 de ani) din Băl­caciu care prezenta mai multe plăgi contuze în zona capului. În ur­ma cercetărilor, polițiștii au stabilit că în noaptea de 19/20 decem­brie Glogovețean a fost bătut în propria gospodărie de către Nicolae Nicula (28 de ani), Marcel Sicrea (23 de ani) și Dorin Sicrea (19 ani), toți din satul Bălcaciu. Cei trei sunt cercetați pentru comiterea infra­cțiunilor de distrugere, lovire și violare de domiciliu. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.