Curier județean
Dacă va fi ales președinte al CJ Alba
Ion Dumitrel vrea mai multă disciplină
     Mai sunt doar două zile până-l vom pe cunoaște noul președinte al Consiliului Județean Alba. Favoritul la acest post, candidatul Ali­anței D.A., Ion Dumitrel se pregătește serios să-și preia noile sarcini și lucrează la creionarea primelor măsuri pe care le va impune. Deși nu a dorit să dezvăluie prea mult din aceste priorități, Dumitrel a lă­sat să se înțeleagă că va cere mai multă disciplină și profesionalism din partea personalului. "De exemplu mă gândesc ca toate cursurile de perfecționare la care va participa aparatul propriu să se facă în pri­măvară și în toamnă, nu în vară și în iarnă ca până acum. O parte dintre cei care mergeau la perfecționare erau mai mult în vacanță, iar când aveam mai mare nevoie de ei nu-i găseam", a spus Ion Du­mitrel.(F.R.)
"Genius" - un program de sprijin pentru copiii valoroși, dar săraci
     În luna decembrie a anului trecut, cu numai câteva zile înainte de Crăciun, opt copii din județul nostru au primit un cadou minunat: spri­jin financiar în valoare de 1.000.000 lei pe lună, pentru un an de zile, acordat prin intermediul Asociației Filantropia Ortodoxă- Alba Iulia, în cadrul unui program intitulat "Genius". Scopul programului este sprijinirea unor copii talentați din județul Alba, care au un venit sub 1,5 milioane lei/membru de familie. Pentru început, din cele 58 de dosare depuse în cadrul programului au fost selectate opt, apar­ținând unor copii săraci dar care au aptitudini artistice deosebite și rezultate extraordinare într-un anumit domeniu (pian, șah, pictură, participare la diferite olimpiade etc.) Aceasta este o inițiativă co­mună a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Alba Iulia, a Asociației Fi­lantropia și a Grupului de firme Ulpia Traiana, care-i asigură con­tinuitatea și în acest nou an în care abia am pășit. Astfel, dosarele pot fi depuse în continuare la sediul Asociației Filantropia, din Alba Iulia, str. Mihai Viteazul, nr.16, urmând să fie evaluate o dată la trei luni, în vederea selecției. (I.H.)
Președintele TSD Cugir a demisionat
     Flaviu Predescu, președintele Tineretului Social Democrat Cugir, a demisionat din fucție motivând că își petrece mare parte a timpului la Alba Iulia și nu are cum să țină pe loc activitatea tinerilor pese­diști din Cugir.
    Organizația de Tineret a PSD Cugir a fost de departe cea mai activă organizație din cadrul TSD Alba în acești ani, sub coor­do­narea lui Predescu organizându-se cinci ediții ale taberei politice "Gavril Toth", cinci revelioane social-democrate, concursuri sportive de toate felurile, concursuri de miss, campanii umanitare și de în­frumusețare a orașului, una dintre cele mai importante fiind "Orașul care să respire". Tot în perioada în care Flaviu Predescu a condus organizația s-au ținut 14 seri distractive la "Cabana Prieteniei" de pe Râul Mic - Cugir precum și spectacole dedicate zilei copilului, sim­pozioane pe diverse teme.
    Predescu, în vârstă de 23 de ani, era președinte al TSD Cugir din 1999 încă de pe băncile liceului (clasa a XI-a), având o evoluție apreciată, din 2001 conducând și Liga Studenților PSD Alba, în 2003 fiind ales în Biroul Executiv al PSD Alba, iar în 2004 vice­președinte la nivel național al Ligii Studenților PSD. În iunie 2004 tânărul politician din Cugir a devenit cel mai tânăr consilier din țară. Din 2001 el este și vice­președinte al PSD Alba. În locul acestuia a fost numit interimar vicepreședintele TSD Cugir - Radu Comșa, con­ferința TSD Cugir urmând să aibă loc la sfârșitul acestei luni. (F.R.)
Evidența populației, pe internet
     Cetățenii județului Alba pot accesa pagina de internet a Inspec­toratului Național pentru Evidența Persoanelor la adresa următoare: www.evp.mai.gov.ro. Prin intermediul acestei pagini doritorii pot afla informații utile privind activitatea instituțiilor, programul de lucru cu publicul, programul de audiențe, documentele necesare pentru elibe­rarea actelor de identitate și de stare civilă. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.