Prima pagină Ediția din: 8.1.2005
Ieri a fost aleasă
Noua conducere a Consiliului Județean Alba
•Ion Dumitrel (PD) - președinte, Florin Mărginean și Dan Coriolan Simedru (PNL) - vicepreședinți
     DumitrelCu 24 de voturi pentru și 9 împotrivă, pedistul Ion Dumistrel este noul președinte al Consiliului Ju­dețean Alba.
    El ocupă acest post după ce fostul președinte, Teodor Atana­siu, a demisionat ca urmare a numirii în funcția de ministru al Apărării Naționale. PNL ocupă de acum cele două funcții de vi­ce­președinte prin Florin Mărgi­nean și Dan Coriolan Simedru, ca­re au obținut 25 de voturi, respectiv 23 de voturi, din partea con­silierilor județeni.
Florin ROMAN
(Alte amănunte în pagina Actualitate)

Ieri seară, în prezența ministrului Apărării Națio­nale, Teodor Atanasiu
Liberalul Cosmin Adrian Covaciu a fost instalat oficial în funcția de prefect
     CovaciuAseară, la ora 20,00, în prezența ministrului Apărării Naționale, Teodor Atanasiu, în sala de șe­dințe a Palatului Administrativ a avut loc instalarea noului prefect de Alba. Ca reprezentant de mar­că al Guvernului Tăriceanu, conjudețeanul nostru Teodor A­ta­nasiu a dat citire hotărârii de guvern prin care liberalul Cos­min Adrian Covaciu a fost numit de executiv în funcția de prefect: "În temeiul art.108 din Constituție, republicată, și al art.1, alin. (2) din Legea 340/2004 privind instituția prefectului, GUVERNUL RO­MÂNIEI adoptă prezenta hotărâre: Articol unic: Domnul Covaciu Cos­min Adrian se numește în funcția de prefect al județului Alba. Sem­nează primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu; contra­sem­nează ministrul Administrației și Internelor Vasile Blaga". Domnul Cosmin Adrian Covaciu, președintele organizației de tineret a PNL Alba este, la cei 32 de ani ai săi, cel mai tânăr prefect pe care l-a a­vut Alba.
    La festivitatea de ieri au fost prezenți ex-prefectul Mugurel Sârbu, primari ai municipiilor și orașelor, directorii serviciilor deconcentrate. Spectrul politic a fost bine reprezentat. Nu au lipsit co-președinții A­li­anței D.A. Alba, Mircea Hava și ministrul Teodor Atanasiu, noii con­ducători ai CJ Alba, președintele Ion Dumitrel, vicepreședinții Florin Mărginean și Dan Simedru, deputatul Ștefan Bardan, senatorul Ale­xandru Pereș, președinți de partide, alți invitați. La instalarea pre­fectului au participat și șefii Poliției, SRI, Inspectoratului de Protecție Civilă și ai Pompierilor din Alba, în timp ce Biserica ortodoxă a fost reprezentată de ÎPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia. După insta­larea noului prefect, invitații au servit o cupă de șampanie și au ur­mat felicitările de rigoare. Subprefectul județului Alba va fi numit, cel mai probabil luni, iar favorit pentru această funcție este Clement Ne­gruț (PD). Și PUR Alba a cerut postul de subprefect.
Florin ROMAN

Și-a bătut soacra și apoi s-a spânzurat
     În satul Almașu de Mijloc un ginere și-a băgat soacra în spital și la câteva zile după ce a comis fapta s-a spânzurat. În prima zi a a­nului 2005, la ora 18,30, polițiștii au fost sesizați de către Claudiu Popa, din Almașu de Mijloc, că între părinții săi Mariana și Sabin Po­pa și bunica lui, Minerva Tomotaș, are loc un scandal. Sosiți la fața locului, polițiștii au constatat că scandalul a izbucnit pe fondul folosirii de către Sabin Popa a unui grajd ce îi aparținea soacrei sa­le, Minerva Tomotaș (82 de ani). În timpul scandalului, ginerele și-a lovit soacra în cap cu o bâtă. Femeia a fost transportată și internată la Spitalul din Orăștie pentru acordarea de îngrijiri medicale. La câ­teva zile după scandal, în 6 ianuarie, la ora 8,45, Sabin Popa (57 de ani) a fost găsit de către fiul său Claudiu Popa spânzurat de o grin­dă în șura casei. Medicul legist urmează să stabilească cauza mor­ții, care mai mult ca sigur este asfixie mecanică prin strangulare. (L.I.)
Consilier județean al PSD se declară independent
     De la ședința de ieri a CJ Alba, consiliera județeană a PSD, Da­niela Toma, și-a schimbat culoarea politică și... locul în sala de șe­dințe. Dânsa a părăsit grupul de consilieri ai PSD și s-a așezat pri­ma, în grupul consilierilor PD, lângă un alt "transfug politic", fostul PRM-ist Traian Ursaleș. Consiliera Toma a anunțat că este de acum înainte consilier independent. Surse bine informate ne-au declarat că ex-consiliera PSD și-a depus de ceva vreme adeziunea la PD. Surse politice spun că se pregătesc și alte "dezertări" dinspre PSD spre actuala putere.(F.R.)
Dragostea prin Internet... costă!
     Polițiștii din Aiud au fost sesizați în 28 decembrie 2004 de Da­niela Breaz (40 de ani) că în 22 decembrie a găzduit la domiciliul său un bărbat, pe care nu îl cunoaște, și care, profitând de neatenția ei, a sustras din locuință bijuterii de aur, 100 de euro și 9 milioane de lei. La locuința femeii polițiștii au găsit un carnețel, scăpat de băr­bat, în care era notat un număr de cont în bancă pe numele unei femei. Folosindu-se de această informație, polițiștii l-au identificat și găsit pe făptaș: Viorel Vrabie (29 de ani) din Giurgiu. S-a constatat că cei doi s-au cunoscut prin intermediul internetului și în acest fel bărbatul a ajuns în locuința Danielei Breaz. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.