Curier județean
Transportul public mai ieftin la Aiud
     Primarul Mihai Horațiu Josan a ținut să încheie anul 2004 printr-un proiect de hotărâre așteptat de mulți aiudeni: acordarea facili­tă­ților pentru categorii defavorizate la transportul public local de călă­tori.
    Consilierii locali au aprobat proiectul inițiat de primar, astfel că din 31 decembrie 2004, conform Hotărârii de Consiliu Local 189 din 31.12.2004, prețul biletelor va fi redus pentru următoarele categorii de per­soane: veterani de război, văduve de veterani de război, per­soanele cu handicap, donatori de sânge, elevi navetiști de pe raza mu­nicipiului Aiud, dacă în localitatea în care domiciliază nu există acea formă de învățământ pe care o frecventează, pensionarii cu vâr­ste de peste 65 de ani, cu venituri lunare de până la 2 milioane de lei/lună și foști deținuți politici.
    Gratuitățile astfel stabilite vor fi acordate în baza unei cereri tipi­zate, furnizate de Biroul de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei municipiului Aiud, la care se vor adăuga documentele justificative din care să rezulte că fac parte dintr-una din categoriile menționate mai sus. (F.R.)
Taxele pentru a doua specialitate medicală, reduse de 10 ori
     Taxele pe care medicii, medicii dentiști și farmaciștii erau nevoiți să le achite pentru a obține cea de-a doua specialitate înrudită, fără susținerea unui nou concurs de rezidențiat, au fost reduse de 10 ori, scrie site-ul oficial al Ministerului Sănătății. Conform noului act nor­mativ adoptat de conducerea MS, noul cuantum al taxelor amintite este cuprins între 200 și 300 de euro, față de 2000-3000 de euro, cum era până acum, achitarea acestora fiind necesară doar pentru susținerea activității didactice desfășurate de instituțiile de învă­ță­mânt medical implicate. În termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a noului act normativ, solicitanții vor depune la Ministerul Sănătății un dosar care va include propunerea unității sanitare publice sau pri­vate privind înscrierea la programul de pregătire, avizul Colegiului Medicilor, avizul unui îndrumator de stagiu (cadru didactic cu funcție de predare) și un angajament de plată al programului de pregătire, mai scrie site-ul oficial al MS. (R.G.)
Condamnați trimiși la închisoare
     Poliția Cugir i-a identificat pe Constantin Teodor (58 de ani) din Se­beș pe numele căruia a fost emis de Tribunalul Timișoara un man­dat de 4 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de înșe­lăciune și pe Marius Bătrânu (26 de ani) din Sebeș, pe numele că­ruia a fost emis de Judecătoria Arad un mandat de 2,4 ani de închi­soare pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat și fals privind identitatea. Cei doi se află în arestul Poliției și ur­mează să fie trimiși la penitenciar pentru a-și ispăși pedeapsa. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.