Prima pagină Ediția din: 14.1.2005
Cheresteaua subțire cu... bani mulți se ține
•Premii de 3 miliarde de lei pentru angajații Holz­in­dustrie Sebeș în tentativa de a produce un milion de metri cubi de cherestea în 2005
     Ieri, cei aproximativ 460 de angajați ai SC Holzindustrie Schweig­h­ofer din Sebeș au primit un premiu în valoare totală de 3 miliarde de lei din partea conducerii firmei austriece, pentru producția obți­nută anul trecut. Cecul cu suma amintită a fost înmânat repre­zen­tanților salariaților chiar de patronul austriac al combinatului de che­restea, Gerald Schweighofer, într-un ceremonial care a avut loc mier­curi, 12 ianuarie, în fața jurnaliștilor invitați. Deși producția a fost cu aproximativ 12 la sută mai mică față de cât fusese planificată ini­țial, omul de afaceri austriac a spus că a acordat totuși premiul, lu­ând în calcul dificultățile oricărui început. El a refuzat să facă pu­blice rezultatele financiare ale societății sale, "pentru că nu suntem o so­cietate pe acțiuni", declarându-se însă mulțumit de modul în care an­gajații și-au îndeplinit sarcinile de serviciu. Fiecare angajat ur­mează să primească astfel o primă constând într-un salariu și jumă­tate, proporțional cu perioada lucrată în anul 2004.
    Holzindustrie Schweighofer a fost deschisă la Sebeș în toamna a­nu­lui 2003, valoarea investiției ridicându-se în prezent la aproxi­ma­tiv 75 de milioane de euro. În acest an, conducerea societății do­rește să mărească producția până la 1 milion de metri cubi de che­restea anual, respecând în continuare normele de protecție a me­diului. Totodată intenționează să ajungă la o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, a conchis patronul austriac.
Robert GHERGU

Prin hotărâre de guvern
Clement Negruț (PD) a fost numit subprefect al județului Alba
     NegruțÎn ședința de ieri a Executivului, prin hotărâre de guvern, Clement Negruț (PD) a fost numit subprefect al ju­dețului Alba și de acum înainte va face pe­reche la conducerea acestei instituții cu prefectul liberal Cosmin Covaciu. Noul subprefect are 40 de ani, este căsătorit și are doi copii, iar în prezent locuiește în comuna Ciugud. A terminat Facul­ta­tea de Mașini și Instalații Miniere din Pe­troșani. Activitatea și-a început-o ca in­giner TCI în anii '90, a lucrat 8 ani la EM Zlatna, iar din 1998 este angajat la Dis­trigaz Nord, ultima dată fiind inginer con­ducător de formație. Este membru al PD din 1998, iar în 2000 a fost desemnat se­cretar executiv și director al stafului de campanie electorală, respon­sabil cu Departamentul acțiuni-programe. Din 2001 și până în pre­zent este vicepreședinte al PD Alba, Departamentul pentru relații cu sindicatele, patronatele, ONG-urile și societatea civilă. Din 6 iunie 2004 este consilier județean al PD. Din CV-ul noului subprefect am mai reținut că este cunoscător al limbii franceze și are cunoștințe medii de engleză și rusă. Din informațiile pe care le deținem, numi­rea lui Clement Negruț se datorează în mare parte lui Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, care a cerut imperativ numirea unui subprefect al PD în județul Alba.
Florin ROMAN

"Avocatul poporului" la Cugir, Zlatna și Sebeș
     Personalul din cadrul Biroului Teritorial Alba Iulia al instituției A­vo­catul Poporului acordă audiențe la sediul primăriilor, după cum urmează: *Primăria Cugir - 17.01.2005, de la ora 13.00; *Primăria Zlatna - 19.01.2005, de la ora 13.00; *Primăria Sebeș - 20.01.2005, de la ora 13.00. (Coordonator al Biroului Teritorial Alba Iulia, lect. univ. dr. Ioan GÂNFĂLEAN)
Licitație pentru asigurarea hranei bolnavilor
     Firma care va asigura în următorii 5 ani hrana bolnavilor internați la Spitalul județean de Urgență Alba va fi cunoscută la finalul licitației programate pentru astăzi, de la ora 10.00, a anunțat directorul uni­tății sanitare, dr. Cristian Barbonța. El a precizat că organizarea li­citației pentru externalizarea serviciilor de bucătărie, care ar fi trebuit să aibă loc în data de 6 ianuarie, a fost suspendată ca urmare a con­testării caietului de sarcini de către o firmă din Brașov. Socie­tatea câștigătoare va trebui să doteze blocul alimentar cu utilaje noi, să prepare și să distribuie hrana pacienților internați.(R.G.)
Lansare de carte
     Astăzi, 14 ianuarie, la ora 16.00, la Galeriile de artă din Alba Iulia va avea loc lansarea volumului de debut "Apel din exil" al poetei Lacrima Maria Luha, născută în Alba Iulia, actualmente rezidentă în Germania. Prezentarea va fi făcută de Vasile George Dâncu și Ioan-Pavel Azap din partea Editurii Eikon din Cluj Napoca. Iubitorii de po­e­zie sunt așteptați cu drag. (L.M.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.