Prima pagină Ediția din: 7.2.2005
Cu cel mai mare număr de voturi
Teodor Atanasiu a fost ales membru în Comitetul Executiv Central al PNL
     Lucrările Congresului Ordinar al PNL s-au încheiat cu alegerea nominală a celor 13 membri ai Comitetului Executiv, al doilea for ca importanță în interiorul partidului. Au fost depuse 26 de candidaturi. Liberalii din Alba și-au demonstrat din nou valoarea, președintele organizației județene, ministrul Apărării, Teodor Atanasiu, obținând de­tașat primul loc cu 1062 de voturi. Au mai fost votați și aleși: Ale­odor Frâncu (931 voturi), Victor Dobre (905), Romeo Stavarache (878), Ovidiu Drăgănescu (816), Gheorghe Ștefan (812), Cornel Po­pa (803), Marius Nicoară (786), Ludovic Orban (712), George Scu­taru (701), Vlad Moisescu (693), Gabriel Sandu (674) și Florin Po­pescu (643).
    Președinte al Comisiei de Onoare și Arbitraj a fost ales Bogdan Ol­teanu, ministru pentru relația cu Parlamentul.
    Moțiunea fostului lider PNL, Valeriu Stoica, care susținea fuziu­nea imediată cu PD, a întrunit doar 81 de voturi din circa 1300. În legătură cu acest subiect, președintele ales, Călin Popescu Tări­cea­nu, a declarat că PNL este disponibil pentru fuziune, dar că prio­ri­tățile actualei puteri sunt guvernarea în folosul oamenilor și inte­gra­rea în Uniunea Europeană.
Florin ROMAN

Pe Valea Sebeșului
Repararea DN67C estimată la șase milioane de euro
     Deputatul PSD de Alba, Mugurel Sârbu, ne-a declarat că una dintre prioritățile sale în perioada imediat următoare este începerea lucrărilor de reparare integrală a drumului național 67C care străbate Valea Sebeșului. "Sunt deja executate studiul de fezabilitate, pro­iectul tehnic și alte documentații, nu ne mai rămâne de făcut decât să reușim să le cuprindem în investițiile pe anul în curs. În acest sens, în această săptămână, mă voi deplasa la ministerele de spe­cialitate pentru a face demersurile necesare", a spus Mugurel Sâr­bu. Deputatul PSD de Alba a mai declarat că se estimează la 6 milioane de euro costul reparațiilor și că la baza demarării urgente a lucrărilor stau în primul rând rațiuni economice și turistice. Dacă nu a reușit ca primar, prefect și președinte, va reuși oare ca deputat? Bine ar fi! (R.J.)
Director nou la Direcția Sanitar-Veterinară Alba
     Noul director al Direcției sanitar veterinare și pentru siguranța ali­mentară Alba este medicul veterinar Vasile Bereș. Domnia sa a lu­crat până acum în cadrul aceleiași direcții, ca inspector la sectorul de igienă alimentară. Are 40 de ani și a fost propus în funcție de PD Alba. (A.C.)
Bombista din Sâncel
     Lucrătorii Postului de Poliție Sâncel au identificat autorul apelului telefonic prin care s-a anunțat existența unei bombe la Spitalul ju­dețean Alba. Este vorba despre Gabriela C. (12 ani), din Sâncel. Fi­ind minoră nu răspunde penal, dar probabil că părinții vor fi nevoiți să plătească o amendă pentru gluma nesărată făcută de fiica lor. (L.I.)
Bătută de soț
     Lucrătorii Postului de Poliție din Crăciunelul de Jos au fost se­sizați în 5 februarie, la ora 19.00, de către Ion Gaszi din Bucerdea Grânoasă că Rafila Szoloși (64 de ani), din Bucerdea Grânoasă, a fost internată la Spitalul municipal Blaj în urma unei agresiuni fizice. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că în seara de 4 februarie, în jurul orei 20.00, Rafila Szoloși a fost lovită, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor stări conflictuale, de către soțul său, Ioan Szoloși (69 de ani), cu un obiect contondent. Femeia a fost inter­nată la secția ATI cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral și pierdere de cunoștință. În cauză, poliția continuă cercetările. (L.I.)
Cu pușca la piață
     În piața de mărfuri din Ocna Mureș a fost depistat de către lu­crătorii Poliției orașului Ocna Mureș, în 4 februarie, Mihai Gheorghe Hopârtean (50 de ani). Acesta avea asupra sa o geantă în care s-au găsit o armă de vânătoare calibru 12, o cartușieră, 18 cartușe și un cuțit de vânătoare. Bărbatul nu deține permis de port armă. Hopâr­tean le-a declarat polițiștilor că arma este proprietatea lui Sorin Ra­du Băgăian (44 de ani), din Ocna Mureș, și că lui i-a fost încre­dințată de către Ladislau Laszlo (40 de ani), din Ocna Mureș. Cei trei s-au ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ne­res­pectare a regimului armelor și munițiilor. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.