Actualitate
Mugurel Sârbu dixit
"Procentul din sondaj al PSD este unul normal"
     Un sondaj de opinie dat recent publicității credita Partidul Social Democrat cu doar 19% din opțiunile populației, de peste 3 ori mai puțin decât Alianța PNL-PD care are un capital electoral de 66%. Pre­ședintele PSD Alba, Mugurel Liviu Sarbu, a declarat într-o con­ferință de presă că procentul partidului său este unul normal pentru această perioadă și că nu trebuie să producă spaimă printre pe­sediști. "Suntem la început de mandat și partidele aflate acum la putere beneficiază încă de încrederea majorității populației. Așa s-a întâmplat și în 2001, când noi aveam peste 60%, iar PNL împreună cu PD abia dacă strângeau 15%. Rezultatul din primul sondaj de după alegeri este unul normal, nu avem de ce să ne facem griji", a declarat Mugurel Sârbu. (R.J.)
Minorul "telefonist"
     Gheorghe Corpade, din Abrud, i-a sesizat pe polițiștii abrudeni, în 4 februarie, la ora 18.15, că fiul său Rareș Corpade a fost victima unui furt. În timp ce Rareș se deplasa pe strada Aleea Brazilor din Abrud, i-a fost sustras de către o persoană necunoscută, din bu­zunarul hainei, telefonul mobil. În urma cercetărilor a fost identificat autorul furtului în persoana minorului Ioan Marcel M. (11 ani), din Abrud. Telefonul marca Nokia, în valoare de 3,4 milioane de lei, a fost recuperat și restituit proprietarului. În cauză, poliția continuă cer­scetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt. (L.I.)
Accident rutier în Lunca Târnavei
     În 4 februarie, Ioan Sabău (44 de ani), din Șona, a fost implicat într-un accident rutier în timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310 pe direcția Șona-Blaj, pe DJ 107 F. Pe raza localității Lunca Târnavei, conducătorul Daciei l-a acroșat pe Ioan Glogovețean (18 ani), din Lunca Târnavei, ce se deplasa pe aceeași direcție de mers. În urma impactului, Glogovețean a suferit un traumatism cra­nio-cerebral acut închis, fractură fronto-parietală. S-a constatat că în momentul accidentului Glogovețean se afla în stare de ebrietate. Ioan Sabău este cercetat pentru co­mi­terea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. (L.I.)
Biciclist accidentat
     În 5 februarie, ora 19.30, Poliția municipiului Blaj a fost sesizată de către doctorul Dorin Pop de la secția Urgențe a Spitalului municipal Blaj, că a fost adus, la secția respectivă, Aurel Șeicean (34 de ani), din comuna Șona, care a fost victima unui accident rutier. Biciclistul Aurel Șeicean, în timp ce se deplasa pe direcția Sâncel-Șona, în condiții de întuneric și fără lumini, a fost lovit de către autoturismul marca Audi condus de Vasile Vezan (34 de ani), din Șona. În urma accidentului, Șeicean a suferit un traumatism cranio-cerebral, plagă contuză arcada stângă, plăgi și escoriații ale mâinilor, plagă contuză gamba dreaptă, fractură radius stâng și sindrom confuzional. Conducătorul auto este cercetat pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. (L.I.)
Cadavru identificat
     În urma unor cercetări asidue s-a reușit identificarea cadavrului găsit în data de 3 decembrie 2004 la subsolul unui imobil aflat în construcție de pe Bulevardul Transilvaniei din municipiul Alba Iulia. În 4 februarie a.c., lucrătorii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Alba Iulia le-au depistat pe surorile celui găsit mort. Ștefania Gheorghe și Lăcrămioara Irimie, ambele din Petrești, l-au identificat pe bărbatul decedat în persoana lui Gheorghe Ilinof (44 de ani), din Petrești, fratele lor pe care nu îl mai văzuseră de aproximativ 12 ani. (L.I.)

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.