Curier județean
Bilanțul anual al Crucii Roșii Alba
     Astăzi, de la ora 12.00, la sediul Crucii Roșii Alba, va avea loc bilanțul activității desfășurate anul trecut de organizația umanitară, a anunțat directorul CRR Alba, Adrian Dușa. Au fost invitați să par­ticipe membrii Comitetului județean al CRR Alba, în frunte cu pre­ședintele filialei județene, Mariana Hurbean, secretarul județului Alba. De asemenea, vor lua parte conducerea Inspectoratului jude­țean pentru Situații de Urgență, medici, profesori, reprezentanți ai u­nor agenți economici, alți colaboratori. Va fi prezentat raportul acti­vi­tăților derulate în anul 2004 de Crucea Roșie Alba și planul acțiunilor propuse pentru acest an.(R.G.)
Cu sprijin greco-catolic și finanțare europeană,
Cursuri de calificare pentru 40 de rromi din Blaj
     "Programul de inserție și formare profesională pentru tinerii rromi" va fi lansat marți, 22 februarie, la Blaj, în cadrul unei conferințe de presă găzduite de Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic, în­ce­pând de la ora 11.00, a anunțat directorul general al asociației, preotul Nicolae Anușcă. El a precizat că proiectul este finanțat prin programul Phare, din componenta "Dezvoltarea resurselor umane". Prin acest program, împreună cu Organizația Kolping Alba-Făgăraș, vor fi organizate cursuri de calificare în meseria de zidar-pietrar-ten­cuitor pentru 40 de tineri rromi. La absolvire, aceștia vor beneficia și de consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă potrivit pregătirii profesionale înscrise pe diploma de calificare.(R.G.)
Colaborare PUR - CJ Alba
•Comunicat
     Pentru a nu mai exista temeri legate de faptul că aleșii locali nu-și pot realiza programele în comunitățile locale din care fac parte, în urma discuțiilor purtate între deputatul PUR Alba, ec. Nicolae Popa și președintele Consiliului județean Alba, ing. Ion Dumitrel, s-a sta­bilit că, lunar, primarii, viceprimarii și consilierii județeni ai PUR Alba vor avea o întâlnire de lucru cu întreg staff-ul Consiliului județean. A­ceștia vor analiza împreună modalitățile de sprijinire a comunităților locale conduse de aleșii PUR, precum și stadiul de realizare a mă­surilor propuse de aleșii locali.
    Facem aceste precizări pentru a înlătura orice confuzie ce ar pu­tea să apară, asigurând opinia publică și electoratul PUR că cei pe care i-au votat vor primi tot sprijinul necesar pentru realizarea pro­misiunilor făcute în campania electorală. (Purtător de cuvânt PUR Alba, ing. Mircea ABRUDEAN)
Manifestări la Biblioteca județeană "Lucian Blaga"
     Luni, 21 februarie 2005, începând cu ora 17,00, Biblioteca jude­țeană "Lucian Blaga" din Alba Iulia va fi gazda unei serii de mani­fes­tări cuprinse în programul de activități al instituției: *lansare de carte Gheorghe Jinariu (prezintă prof. Cristea Avram); *aniversări- 200 de ani de la nașterea filologului Timotei Cipariu (expoziție de carte); 70 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru (prezintă scriitoarea Ma­ria Mărginean); *tradiții ale românilor- Dragobetele (prezintă Sabin Cioi­ca- folclorist). (I.H.)
Tânăr de 17 ani mort de epilepsie
     Adrian Gheorghe Jiboțean, de 17 ani, din Cugir, a decedat sâm­bătă dimineața, în locuința sa de pe str. A.I. Cuza, în urma unei cri­ze de epilepsie. Poliția a fost anunțată de Firuța Corpodean, asis­ten­tă medicală la serviciul de ambulanță al spitalului din localitate, care a fost solicitată să intervină pentru salvarea băiatului. Ea le-a spus polițiștilor că tânărul, care suferea de encefalită acută și epilepsie, a de­cedat pe patul din cameră, în timpul unei crize produse în cursul nopții, nefiind suspiciuni cu privire la cauza morții acestuia. Pe data de 16 iulie, Adrian și-ar fi sărbătorit majoratul.(R.G.)
Hoț de buzunare prins la Aiud
     Marius Bârcea, de 29 de ani, din Aiud, a fost identificat de poli­ție, în timpul unei acțiuni de control desfășurate în 17 februarie, ca fiind autorul unui furt comis în ziua precedentă, au declarat surse polițienești. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că tânărul a sus­tras suma de 3 milioane de lei din buzunarul hainei lui Martin Si­laghi, de 26 de ani, din Lopadea Nouă. Făptașul a apucat să chel­tu­ie aproape 700.000 de lei din suma furată, polițiștii reușind să mai recupereze doar 2.320.000 de lei. Tânărul este cercetat pentru co­mi­terea infracțiunii de furt calificat, iar dacă instanța îl va găsi vi­no­vat, el riscă să stea după gratii cel puțin câte un an pentru fiecare milion furat. În cursul aceleiași acțiuni, polițiștii au depistat în total două infracțiuni (una judiciară și una economică), au identificat 4 in­fractori și au aplicat 41 de amenzi însumând 20,8 milioane de lei.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.