Prima pagină Ediția din: 8.3.2005
Mesaj de 8 martie
     Parfumul florilor de primăvară, adierea vântului blând al celui mai frumos anotimp să-și găsească locul în sufletul dumneavoastră. Vă dorim o primăvară frumoasă, cu împliniri, cu sănătate și prospe­ri­tate, iar zâmbetul dumneavoastră să fie pretutindeni prilej de liniște sufletească, echilibru și dragoste.
ing. Cosmin COVACIU
Prefectul județului Alba

    În această zi, icoană a gingășiei și frumuseții feminine, vă mul­mțumesc din suflet vouă, ființe dragi, mame, soții, fiice sau prietene, pentru iubirea și devotamentul vostru, pentru grija eternă cu care ne înconjurați, pentru toate clipele minunate pe care ni le dăruiți zi de zi. Vă doresc sănătate, fericire și multe bucurii alături de cei dragi! La mulți ani!
Mircea HAVA
Primarul Dumneavoastră

    Ziua Internațională a Femeii îmi oferă plăcutul prilej de a adresa tuturor doamnelor și domnișoarelor cele mai frumoase gânduri.
    Fie ca tinerețea și frumusețea să vă însoțească mereu, iar grijile și nevoile să nu vă umbrească chipul. Să aveți parte de sănătate și vigoare, să priviți cu încredere în viitor!
Ion DUMITREL
Președintele Consiliului Județean Alba,

Cântec fără răspuns
     De ce te-oi fi iubind, femeie visătoare,
care mi te-ncolăcești ca un fum, ca o viță-de-vie
în jurul pieptului, în jurul tâmplelor,
mereu fragedă, mereu unduitoare?

De ce te-oi fi iubind, femeie gingașă
ca firul de iarbă ce taie în două
luna văratecă, azvârlind-o în ape,
despărțită de ea însăși
ca doi îndrăgostiți după îmbrățișare?...

De ce te-oi fi iubind, ochi melancolic,
soare căprui răsărindu-mi peste umăr,
trăgând după el un cer de miresme
cu nouri subțiri fără umbră?

De ce te-oi fi iubind, oră de neuitat,
care-n loc de sunete
gonește-n jurul inimii mele
o herghelie de mânji cu coame rebele?

De ce te-oi fi iubind atâta, iubire,
vârtej de-anotimpuri colorând un cer
(totdeauna altul, totdeauna aproape)
ca o frunză căzând. Ca o răsuflare-aburită de ger.
Nichita STĂNESCU

Grav accident rutier la Sebeș
     Duminică, 6 martie, la ora 22.45, pe strada Nicolae Iorga din municipiul Sebeș a avut loc un accident rutier în urma căruia o persoană a fost grav rănită. Mihai Dinu (21 de ani), din Alba Iulia, în timp ce conducea autoturismul Ford Transit, pe direcția Sebeș-Alba Iulia, s-a angajat în depășirea unui autotractor. Datorită carosabilului acoperit cu zăpadă mașina a intrat în derapaj, s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de mers, a acroșat gardul Cimitirului Ortodox din Sebeș și se pare că a reușit să scoată și un copac din rădăcini. În urma impactului, pasagera Alina Mondoc în vârstă de 18 ani, din Alba Iulia, a fost grav rănită. Tânăra a fost transportată la Spitalul județean Alba, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral acut deschis și comoție cerebrală, ulte­rior fiind internată la spitalul din Cluj, secția Neurochirurgie. Condu­cătorului Mihai Dinu i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În funcție de zilele de spitalizare ale victimei, șoferul poate fi acuzat de vătămare corporală. (L.I.)
Ministrul Atanasiu cu președintele Băsescu în SUA
     În perioada 8-10 martie a.c., o delegație oficială română condusă de președintele Traian Băsescu va efectua o vizită la Casa Albă, la invitația președintelui american George W. Bush. Alături de preșe­dintele României va fi și ministrul Apărării Naționale, Teodor Ata­nasiu, care se va întâlni cu înalți oficiali ai Pentagonului și ai Depar­tamentului de stat al SUA. (F.R.)
Parlamentari de Alba delegați la Adunarea Uniunii Europei Occidentale
     Cristian Maior, senator de Alba și membru al Grupului par­la­mentar al PSD și Nicolae Popa, deputat de Alba și membru al Grupului parlamentar al PUR (s-l) au fost aleși să facă parte din delegația Parlamentului României la Adunarea Uniunii Europei Occi­dentale (AUEO). Deputatul PUR Nicolae Popa va face parte din co­misia politică a acestei delegații, alături de un reprezentant al PSD Hunedoara (Ioan Timiș) și unul al Alianței D.A. (Nicolae Neagu). Dl. Popa a dobândit, în luna februarie, calitatea de europarlamentar, de­ve­nind membru plin în AUEO al cărui secretar general este Javier Solana.(I.P.)
Blocați în trafic
     Zăpada și vremea rea continuă să dea de furcă celor de la Dru­muri și Poduri. În 6 martie, datorită viscolului, drumul județean 107 Aiud-Râmeț-Geogel a fost blocat aproximativ 5 ore la km. 28, în zo­na Tarcău de pe raza comunei Râmeț. Carosabilul a fost blocat pe o porțiune de 100 de metri, stratul de zăpadă măsurând 50 cm. Dato­rită condițiilor meteo foarte grele, vântul bătea cu putere viscolind zăpada, un autobuz cu 40 de călători a rămas blocat pe această porțiune. Pentru reluarea traficului în zonă s-a acționat, începând cu ora 16.00, cu un Taf și o freză. În jurul orei 18.40 s-a reușit de­blocarea drumului și implicit a autobuzului plin cu călători. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.