Curier județean
În luna februarie 2005
Garda de Mediu Alba a aplicat amenzi în valoare de 33 de milioane de lei
•Cea mai mare amendă (30 de milioane de lei) a pri­mit-o S.C. Ardealul S.A. Aiud pentru poluare ac­ci­dentală
     Într-un comunicat remis redacției noastre se arată că, în luna fe­bruarie 2005, au fost efectuate de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Alba, un număr de 45 controale din totalul de inspecții propuse pe anul 2005. De asemenea au fost soluționate 4 reclamații, s-au efectuat 2 controale ca urmare a auto­sesizării Comisariatului Județean Alba a Gărzii Naționale de Mediu, 1 control tematic privind respectarea prevederilor HG 1057/2001 și 1 control pentru reglementare. Așa cum se știe, luna aceasta a avut loc o poluare accidentală la S.C. Ardealul S.A. Aiud cu emisii de a­moniac în atmosferă, de la centrala frigorifică. În urma inspecțiilor e­fectuate, în cursul lunii februarie au fost aplicate 8 sancțiuni con­tra­venționale, din care 4 avertismente și 4 amenzi în valoare de 33 mi­lioane lei.
    Cele 4 amenzi au fost aplicate astfel: o amendă în valoare de 30 de milioane lei la S.C. Ardealul S.A. Aiud pentru poluare acci­den­tală; o amendă în valoare de 1 milion lei persoanei fizice Ioan Stoica pentru depunere de deșeuri în locuri neamenajate și 2 amenzi în va­loare de 2 milioane lei pentru nerespectarea HG 1057/2001 per­soa­nelor fizice Gheorghe Marian și Nicolae Jurcă.
    În ceea ce privește cele 4 avertismente, ele au fost aplicate ast­fel: unul aplicat la S.C. Nydawa SRL pentru nerealizarea automo­ni­torizării; un avertisment aplicat S.C. Eurostefan pentru nerealizarea automonitorizării; un avertisment aplicat la S.C. Albaaluminiu SRL pen­tru nerealizarea unei măsuri din cele șase propuse în procesul verbal anterior și un avertisment aplicat S.C. Ardeleana S.A. pentru nerespectarea termenului stabilit în Programul de reducere a com­pu­șilor organici volatili. (I.P.)
Cursă cu ghinion
     Sâmbătă, 5 martie, în jurul orei 1.00, Ioan Miclea (31 de ani), taxi­metrist, aflat la volanul unui Renault Clio, s-a ciocnit cu o se­miremorcă tractată de un autotractor, proprietatea unei firme din Baia Mare, condusă regulamentar de Sorin Cadar (28 de ani), din ju­dețul Maramureș. Ioan Miclea nu a păstrat distanța corespunzătoare în trafic și mașina condusă de el a lovit partea dreaptă spate a semi­remorcii. Taximetristul le-a spus polițiștilor deplasați la fața locului că efectua o cursă pe ruta Sebeș-Alba, având doi pasageri care și-au continuat drumul cu un alt taxi. În aceeași zi de 5 martie, la se­diul Poliției municipiului Sebeș, la ora 14.00, s-a prezentat Ilie Ște­fănuț (39 de ani), cu domiciliul în Italia, care a declarat că el și soția sa Mihaela au fost pasageri în taxiul implicat în accident. De ase­menea a precizat că în urma impactului doar el a suferit leziuni cor­porale, respectiv hematom frontal, fractură femur stâng și entorsă gra­vă la genunchiul stâng. În cauză, poliția continuă cercetările.(L.I.)
Femeie jefuită în tren
     În timp ce patrulau trenul Personal 3623, ce circulă pe relația Alba Iulia-Vințu de Jos, polițiștii din cadrul Postului de Poliție TF Vin­țu de Jos i-au depistat pe Ioan Rus (49 de ani), din Cugir și Gheor­ghe Boacă (45 de ani), din București, care aveau asupra lor o gean­tă de voiaj furată. În urma cercetărilor s-a stabilit că cei doi au sus­tras geanta, în 5 martie, din trenul Rapid București - Curtici - Viena, sta­ționat în gara CFR Simeria. Prejudiciul, în valoare de 6 milioane lei a fost recuperat în totalitate și restituit proprietarei Elena Jinariu (23 de ani), domiciliată în Austria. (L.I.)
Doamnele și domnișoarele din IPJ sărbătorite
     Asociația Internațională a Polițiștilor-regiunea Alba, a cărui preșe­dinte este comisarul Mircea Crișan, le-a oferit doamnelor și domni­șoarelor din cadrul IPJ Alba, a Centrului Zonal Crimă Organizată și celor din structurile care până la sfârșitul anului 2004 au făcut parte din M.A.I., cu ocazia zilei de 8 martie, un cadou constând în două pachete de cafea, o cană și o felicitare semnată de comisarul Cri­șan. Organizația Teritorială Alba a Corpului Național al Polițiștilor a organizat, în cinstea celor 107 sărbătorite, în colaborare cu Cercul militar Alba Iulia, în 7 martie, un spectacol de muzică populară și le-a oferit produse cosmetice și flori. (L.I.)
"Femeia - eterna poveste"
     Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, organizează astăzi 8 Martie, în sala de spectacole, începând cu ora 17.00, spectacolul muzical "Femeia - eterna poveste". Pe scenă vor fi prezenți grupul instrumental folcloric "Dor", solistul folk Viorel Cioflică, soliștii de muzică populară Adrian Țiboc, Marinela Baba și Cristian Fodor. Spec­tacolul este dedicat în primul rând doamnelor și domnișoarelor, intrarea fiind liberă. (L.I.)
Omagiu mamei la Cîmpeni
     Ziua de 8 Martie a fost sărbătorită în avans de elevii Școlii ge­nerale din Cîmpeni. Cei mai mici dintre ei, sprijiniți de doamnele în­vățătoare Elisabeta Marc, Monica Joldeș, Felicia Bobar, Niculina Ol­tean și Delia Bustan au prezentat duminică, 6 martie pe scena Ca­sei de cultură un emoționant spectacol. Le-au vestit primăvara tu­turor mămicilor și bunicilor fulgi de nea, ghiocei, fluturi și rândunele întruchipați de elevii claselor IC, IIC, IIIB, IIIC, IV D. (A.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.