Prima pagină Ediția din: 15.3.2005
La Alba Iulia
Tânără violată în cimitirul eroilor
     În noaptea de 12/13 martie, în jurul orei 24.00, Poliția muni­cipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o tânără de 25 de ani, din Alba Iulia, că a fost victima unui viol. În data de 12 martie, la ora 21.00, fata a plecat de acasă în ideea de a vizita o prietenă care lucrează la un bar situat în apropierea magazinului Diskont de lângă gară. În timp ce se deplasa pe strada 6 Martie din Alba Iulia, în drep­tul Cimitirului Eroilor a fost acostată de o persoană necu­nos­cută, de sex masculin. Bărbatul a amenințat-o și a condus-o în in­cinta cimitirului, unde a obligat-o să întrețină relații sexuale. După con­sumarea mârșavei fapte a tâlhărit-o, luându-i suma de 450 de mii de lei, lănțișorul de aur de la gât, o cartelă telefonică și a plecat ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Tânăra s-a dus la sediul Poliției, unde a declarat tot ce i s-a întâmplat și a făcut o descriere a făpta­șului. Polițiștii i-au arătat o serie de fotografii din baza de date, vic­tima recunoscându-l pe autor. Fata a fost transportată la Spitalul municipal Alba Iulia, secția Obstetrică-Ginecologie, pentru acor­da­rea îngrijirilor necesare și prelevarea de probe biologice. Sâmbătă, 13 martie, autorul a fost identificat în persoana numitului Ioan Horga (38 de ani), din Sântimbru, sat Galtiu.
    Violatorul a fost depistat în Alba Iulia, la domiciliul concubinei sa­le, unde locuia fără forme legale. Horga este cercetat pentru co­miterea infracțiunilor de viol și tâlhărie. Pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, fiind depus în arestul IPJ Alba. (L.I.)
Hoț pus pe fugă
     Maria Pavel (66 de ani), din Bistra i-a sesizat, pe lucrătorii Pos­tului de Poliție Bistra că în noaptea de 12/13 martie, persoane ne­cunoscute au pătruns, prin escaladarea porții de acces, în curtea ca­sei și i-au spart geamul de la ușa bucătăriei. În urma cercetărilor a fost identificat autorul: Laurențiu Leș (35 de ani), din localitate, cu antecedente penale, el fiind eliberat din penitenciarul Aiud în mai 2004. Acesta știa că femeia este văduvă și locuiește singură și s-a gândit, probabil, că e o pradă ușoară. Femeia a auzit gălăgia făcută de Leș, a deschis geamul dinspre stradă și a strigat după ajutor. Spe­riat bărbatul a fugit fără să apuce să fure ceva, dar este cercetat pentru violare de domiciliu și distrugere. (L.I.)
Mugurel Sârbu în fața unei noi dileme
"Ce interese are PD-ul în a-l susține pe Ioan Rus la șefia PSD Alba?"
     Președintele PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu, nu a fost tocmai încântat să afle că unul dintre contracandidații săi la conducerea or­ganizației județene - av. Ioan Rus - are susținători tocmai în... PD Alba, așa după cum a lăsat să se înțeleagă senatorul Alexandru Pe­reș, la o conferință de presă recentă. Senatorul PD a mai spus des­pre deputatul Mugurel Sârbu că a adus în PSD Alba, tinerețe, pros­tie și dezbinare. "Nu ar trebui să mă obosesc să-i răspund anoni­mului parlamentar al PD ceva, însă cred că rezultatele obținute în administrație atât ca primar al Sebeșului, cât și ca prefect stau măr­turie a «prostiei» mele. Observ însă că, în plus, îl susține cu fervoare pe Ioan Rus la președinția PSD Alba, aspect care este caracteristic și altor membri ai PD. Oare ce interese se ascund în spatele aces­tei susțineri? Să fie vorba doar de simplă amiciție sau de cu totul altceva? Cert este că d-l Pereș ar trebui să lase PSD - ul în pace și să se uite în propria ogradă, unde disputele și certurile dintre cele două tabere sunt la ordinea zilei. Spre deosebire de alte partide, la noi chiar există competiție și membrii PSD sunt singurii în măsură să decidă viitorul acestui partid", a fost replica președintelui PSD Alba. (Răzvan JURCĂ)
După ce viscolul a aruncat în beznă 18 comune
Apusenii au din nou lumină
     Așa cum v-am mai informat, la sfârșitul săptămânii trecute, ză­pada și viscolul au produs prăpăd în Apuseni, lăsând în beznă nu mai puțin de 18 comune. Acționând în teren cu 7 echipe, lucrând în condiții dificile (ger și vânt), lucrătorii de la SC Electrica SA, Su­cursala de Distribuție SA Alba Iulia au reușit să realimenteze ma­joritatea localităților. Până ieri dimineață au mai rămas afectate doar 3 localități (Almaș, Stănești și Soharu), iar 10 posturi de trans­for­mare continuă să fie avariate. "Repunerea sub tensiune a tuturor localităților afectate și reluarea furnizării normale a energiei electrice către consumatori reprezintă, în aceste momente, o prioritate pentru angajații Electrica SA", a declarat directorul SC Electrica SA, Su­cursala de Distribuție SA Alba Iulia, ing. Ioan Perju.(F.R.)
În perioada 15 martie - 15 aprilie
"Luna Pădurii"
     La propunerea prefectului de Alba, Cosmin Covaciu, în cola­bo­rare cu Inspectoratul Școlar Județean și Romsilva, se va desfășura în perioada 15 martie - 15 aprilie proiectul denumit "Luna Pădurii". "Se are în vedere plantarea câte unui puiet la fiecare grădiniță și școală din județ. Este un gest simbolic, dar care are menirea de a conștientiza în primul rând copiii și tinerii de importanța pe care o are «aurul verde» în viața unei comunități", a precizat prefectul de Alba. La această acțiune se adaugă și intenția de a demara, îm­preună cu primăriile, o campanie de curățenie de primăvară în care să fie implicați locuitorii județului și care are drept scop dezvoltarea spiritului civic. (I.P.)
Director adjunct nou la DSV Alba
     De o lună și jumătate scaunul de director adjunct al Direcției Sa­nitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba a rămas va­cant. Prefectul de Alba, Cosmin Covaciu, ne-a declarat că în cursul zilei de ieri a fost instalat oficial noul director adjunct al instituției amintite, în persoana d-lui Mircea Miclea. D-l Miclea provine din cadrul DSV Alba și a ocupat până acum funcția de șef secție control alimente. El va ocupa scaunul lăsat liber de Cornelia Degan și se va afla în subordinea directorului Vasile Bereș. (I.P.; R.G.)
15 martie comemorată și de maghiarii din Aiud
     Astăzi, când românii de naționalitate maghiară comemorează 156 de ani de la Revoluția din 1848, UDMR organizează la Aiud o serie de evenimente dedicate acestui moment istoric. Președintele UDMR, Levente Racz, ne-a informat că de la ora 16,00, la Colegiul "Bethlen Gabor" din oraș, va avea loc comemorarea eroilor maghiari ai revoluției, se vor susține alocuțiuni și prelegeri, iar în final va avea loc un scurt program artistic. De la ora 17,30, în curtea cetății din Aiud, se va derula ceremonialul depunerii de coroane de flori la placa comemorativă a lui Szichenyi Istvan. La manifestările ce vor avea loc în această zi la Aiud sunt așteptate și oficialitățile județului Alba, prefectul Cosmin Covaciu, președintele CJ Alba Ion Dumitrel și alții.(F.R.)
Crește pericolul producerii de inundații
     Directorul SGA Alba, Traian Matiș, ne-a informat că toate cursu­rile de apă din județ sunt monitorizate atent, astfel încât toate co­misiile locale să intervină în caz de eventuale inundații. "Deo­cam­dată nu sunt probleme", a spus Matiș. Dacă în zona de șes nu este zăpadă, la munte stratul de nea este în continuare consistent. În­călzirea vremii și topirea zăpezii pot duce la creșterea bruscă a de­bitelor pe principalele râuri, în special din zona de munte.(F.R.)
Control la Parcul Industrial Cugir
     Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel ne-a de­cla­rat că de ieri auditul instituției a început o amplă acțiune de analiză și con­trol la sediul Parcului Industrial Cugir. "Sper ca nu fiecare control să se termine cu verificări ulterioare ale Poliției, cum a fost cazul la Centrul creației populare", a spus Ion Dumitrel. Președintele a dat asigurări că și rezultatele acestui control vor fi făcute publice.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.