Prima pagină Ediția din: 25.3.2005
La Sebeș
Hoții nu postesc
•Într-o singură noapte s-au furat 2 porci, 40 kg de slănină, 20 kg de carne de porc și 10 găini *Du­pă atâta ghiftuială, aviz gospodarilor care de­țin butoaie cu vin!
     În noaptea de 18/19 martie, un grup de patru persoane au comis, pe raza municipiului Sebeș, mai multe furturi din gospodării. Inițial polițiștii au fost sesizați de către Ana Ștef, din Sebeș, care a de­clarat că i-au dispărut din gospodărie 2 porci. S-a reușit identificarea autorilor: Gheorghe Țocu (27 de ani), Samoil Țocu (20 de ani), Petru Haller (23 de ani)-toți trei cu antecedente penale și minorul Cosmin S. (17 ani). Cei patru sebeșeni au vândut în aceeași noapte porcii furați numitului Petru Adam, din Sebeș, cu suma de 4 milioane de lei. Animalele au fost găsite și redate părții vătămate. Prin extin­derea cercetărilor s-a stabilit că, în aceeași noapte, tinerii au mai atacat două gospodării. Ei au sustras de la Dumitru Mănițiu 40 kg slănină, 20 kg carne de porc și 10 găini, în valoare de 12 milioane de lei, iar de la Ioan Suciu mai multe țevi din oțel și un cazan din fontă în valoare de 10 milioane de lei. Cei patru sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Pe numele lui Gheorghe Țocu și Samoil Țocu a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Cosmin S. este cercetat în stare de li­bertate, iar Petru Haller a dispărut de la domiciliu, fiind căutat de polițiști, pe numele său existând un alt mandat de executare emis de Judecătoria Sebeș într-un alt dosar. (L.I.)
S-a spânzurat de creanga unui salcâm
     Silvestru Tanko, din Tiur, i-a anunțat pe polițiștii din Crăciunelul de Jos, în 23 martie, în jurul orei 18.00, că l-a găsit spânzurat pe prietenul său Francisc Torok, în vârstă de 54 de ani, din Petroșani. Torok se afla în vizită, și sub pretextul că merge la pescuit pe râul Târnava a plecat de la locuința lui Silvestru Tanko, iar la liziera pă­durii din locul numit Berc de pe raza comunei Crăciunelul de Jos, din motive încă necunoscute, și-a pus capăt zilelor. Bărbatul s-a spânzurat cu o sfoară de creanga unui salcâm. A fost transportat la morga Spitalului municipal Blaj, medicii legiști urmând să stabi­lească cauza morții, care cel mai probabil este asfixie mecanică prin spânzurare. (L.I.)
Copii puși la muncă în folosul comunității
     În cadrul conferinței susținute ieri la sediul Prefecturii Alba, pre­fectul Cosmin Covaciu a informat că, în urma acțiunilor Corpului de Control al Prefecturii la mai multe primării din județ au fost depistate o serie de nereguli. Verificările au vizat activitatea primăriilor în ceea ce privește listele cu persoanele beneficiare ale venitului minim ga­rantat, care trebuie să muncească în folosul comunității, precum și afișarea programului de lucru cu cetățenii. Prefectul a declarat că la două primării din zona Blajului (fără a preciza însă care anume) au fost găsiți în jur de 30 de minori care executau munci în folosul co­munității. Potrivit lui Cosmin Covaciu, aceștia aveau vârste sub 16 ani și își înlocuiau părinții care erau beneficiari ai Legii 416 și în­casau lunar venitul minim garantat. Primăriile în cauză au fost doar atenționate. (I.P.)
Cu tractorul la plimbare
     Lucrătorii Postului de Poliție Ohaba au oprit în trafic, în 23 mar­tie, conducătorul unui tractor. S-a dovedit că Ciprian M., în vârstă de 17 ani, nu poseda permis de conducere. Acum tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice fără permis de conducere. (L.I.)
Controale în târguri și piețe
     Potrivit directorului DSV Alba, Vasile Bereș, în perioada urmă­toare vor fi demarate controale în târgurile din județ. La ora actuală sunt autorizate sanitar-veterinar 8 târguri. De asemenea, întrucât se apropie sărbătorile de Paște, vor fi verificate sanitar-veterinar punc­tele de sacrificare a mieilor de la Blaj, Aiud, Ocna Mureș și Sebeș. (I.P.)
Micul cadou la ghișeu se poartă încă
     Prefectura județului Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă au demarat o anchetă comună privind, printre altele, munca la negru și comportamentul funcționarilor de la ghișee. "Inspectorii au stat la coadă ori s-au înscris la audiențe ca simpli cetățeni, fără a-și declina identitatea. În urma verificărilor de la unele instituții din Alba Iulia s-a ajuns la concluzia că micul cadou la ghișeu se poartă încă", a de­clarat Cosmin Covaciu, prefectul județului. El a evitat însă să dea vreun exemplu concret. În ceea ce privește măsurile care s-au luat, ele s-au redus la atenționarea directorilor unităților respective, întru­cât "nici Prefectura, nici ITM-ul nu au drept de amendă, ci doar de control". (I.P.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.