Prima pagină Ediția din: 2.4.2005
La Alba Iulia, în miez de noapte
Polițiștii au făcut uz de armă pentru a prinde patru hoți de benzină
•Un agent de poliție a fost rănit cu cuțitul de unul dintre făptași
     În noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, în jurul orei 0.45, o patrulă de siguranță publică din municipiul Alba Iulia, formată din doi agenți de poliție, a surprins patru bărbați în timp ce sustrăgeau benzină din mai multe autoturisme parcate pe strada Tulnicului din Cetate. Potrivit poliției, autorii au încercat să fugă în momentul în care i-au văzut pe polițiști. Unul dintre agenți i-a somat să se oprească, apoi a tras cu arma din dotare în plan vertical și spre picioarele fugarilor, dar nimeni nu a fost rănit. Unul dintre autori, respectiv Alin Florin Băl­căceanu, de 24 de ani, din Ocna Mureș, a fost prins și imo­bi­lizat. Alți doi făptași au reușit să fugă cu un autoturism VW Passat, dar au fost opriți și reținuți în zona gării din municipiu, fiind identificați în persoana numiților Nicolae Breica, de 32 de ani, din Sibiu și Dorin Grigorescu, de 29 de ani, din comuna Popești, județul Vâlcea. În ur­ma verificărilor s-a constatat că autoturismul VW a fost închiriat de către Grigorescu în data de 25 martie, de la o societate din Cluj Na­poca. A patra persoană implicată a reușit să fugă. Prejudiciul se ri­dică la aproximativ 2 milioane de lei. În timpul acțiunii, polițistul Călin Vișan, de 31 de ani, a fost atacat cu un cuțit de unul dintre autori, fi­ind transportat la Spitalul județean Alba, după ce a fost rănit. Surse medicale de la "Urgențe" au declarat că pacientul a suferit plăgi tă­iate în partea dorsală a mâinilor, având nevoie de îngrijiri medicale, fără să fie însă internat. Pe de altă parte, poliția continuă căutarea celei de-a patra persoane implicate. Dacă instanța îi va găsi vinovați, autorii riscă ani grei de închisoare, sub acuzația de furt calificat, a­gre­sorul polițistului fiind pasibil și de o condamnare pentru ultraj. (L.I., R.G.)
Hoții grilajelor Cetății au fost prinși
     Lucrătorii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Alba Iulia au reușit identificarea autorilor furtului celor 11 grilaje me­talice de la fereastra Bastionului Sfântul Carol din Alba Iulia, comis în luna februarie 2005. Făptașii sunt Nicolae Marius Tomescu (35 de ani) și Ștefan Patâr (32 de ani), ambii din Alba Iulia. Cei doi sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Pe numele lui Nicolae Marius Tomescu a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. (L.I.)
Guvernul ne dă undă verde la schi
     În ședința de joi, executivul a aprobat proiectul de hotărâre privind trecerea localității turistice Arieșeni în etapa I a Programului național de dezvoltare a turismului montan "Superschi în Apuseni". Programul a fost inițiat de Consiliul Județean Alba, care a reușit să realizeze pe linie de turism ceea ce n-au reușit alții în 15 ani.(F.R.)
Apă nepotabilă la Cergău
     Primarul comunei Cergău, Lucian Bozoșan, a declarat ieri că din august 2004 și până în prezent, 27 de localnici au fost diagnosticați cu hepatită acută virală de tip A, după ce au băut apă nepotabilă din fântâni. Primarul a reamintit că Cergăul are depus de trei ani, la Sa­pard, un proiect pentru alimentarea cu apă a comunei. Acesta a fost declarat eligibil, dar deocamdată este neselectat. Deputatul PUR, Nicolae Popa,a spus că va urmări personal la Sapard derularea a­ces­tui proiect.(F.R.)
Piața imobiliară - foarte profitabilă în Alba Iulia
     Potrivit unor informații cu caracter oficial, în prezent în Alba Iulia sunt înregistrate circa 60 de agenții imobiliare, ceea ce demon­strea­ză fără echivoc că afacerile în domeniu sunt extrem de profitabile. Se pare că cele mai vânate apartamente sunt cele ale albaiulienilor care au datorii la plata întreținerii, acestea fiind mai ușor de achi­zi­ționat, avându-se în vedere că ele sunt scoase la vânzare ca urmare a executărilor silite. Mai nou, de licitații se interesează și per­soa­nele fizice, în căutarea unor locuințe la prețuri mai acceptabile, de­oarece sumele care se vehiculează pe piață sunt, de cele mai multe ori, peste puterea de cumpărare a majorității populației. (R.J.)
Preselecție de cereri pentru A.N.L.
     Primăria orașului Cugir anunță că pentru analiza cererilor privind repartiția de locuințe pentru tineri termenul limită de depunere a a­ces­tora este data de 1 mai 2005. Aceste locuințe sunt construite prin fondul A.N.L. și sunt destinate închirierii. Este vorba despre blocul situat în Cugir, str. 21 Decembrie 1989 nr.152, bl. HD6. Cei in­teresați vor depune cererile la Registratura Primăriei. (I.P.)
DA votului uninominal
     Deputatul PUR, Nicolae Popa, a declarat în cadrul unei confe­rin­țe de presă că partidul pe care-l conduce la nivel județean a reușit strângerea a 10.000 de semnături de la cetățenii care doresc intro­ducerea votului uninominal din 2008. "Nu am finalizat acțiunea pen­tru că dorim să ajungem la 20.000 de semnături", a mai declarat li­derul umanist.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.